KES College: Δίπλα στις ανάγκες της αγοράς

  10/10/2022 12:31
KES College: Δίπλα στις ανάγκες της αγοράς

KES College: Δίπλα στις ανάγκες της αγοράς

  10/10/2022 12:31

Της Μαρίνας Κωνσταντίνου,

Συντονίστριας Προγραμμάτων Σπουδών Logistics

Οι πιέσεις που δέχτηκαν οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες τα τελευταία χρόνια από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και των παγκόσμιων πολεμικών αναταραχών, ανάδειξαν τη σημαντικότητα της σύγχρονής διαχείρισης των Logistics για αδιάκοπη ροή των προϊόντων στον τελικό τους προορισμό. Η ανάγκη για στελέχωση των τμημάτων Logistics αλλά και της ευρύτερης εφοδιαστικής αλυσίδας, με στελέχη τα οποία κατέχουν ακαδημαϊκή κατάρτιση, τώρα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Το KES College, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς, πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά, προσφέροντας τα Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) «Εφοδιαστική/Logistics (2 έτη, Δίπλωμα)» και «Εφοδιαστική/Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (3 έτη Ανώτερο Δίπλωμα). Με 50 και πλέον χρόνια ιστορίας, το KES College πρωταγωνιστεί στην επαγγελματική εκπαίδευση και ξεχωρίζει για την καινοτομία και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης που προσφέρει. Υιοθετώντας μια φοιτητοκεντρική προσέγγιση, σέβεται την προσωπικότητα του φοιτητή και δημιουργεί πλαίσια, στα οποία λειτουργούν αρμονικές ανθρώπινες σχέσεις, όπως επίσης και αγαστή συνέργεια σε όλα τα επίπεδα. Οι καθηγητές συνεργάζονται εποικοδομητικά με τους φοιτητές τους τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο με στόχο την επίτευξη υψηλών επιπέδων μάθησης.    

Σε σύνδεση με τον επιχειρηματικό κόσμο

Τα Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) «Εφοδιαστική/Logistics (2 έτη, Δίπλωμα)» και «Εφοδιαστική/Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (3 έτη Ανώτερο Δίπλωμα)» του KES College είναι Αξιολογημένα/Πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.). Επίσης, είναι τα μοναδικά Προγράμματα Σπουδών στην Κύπρο που καλύπτουν όλο το σχετικό με την επιστήμη αυτή φάσμα και επικεντρώνονται στον πυρήνα της με μαθήματα όπως την Αποθήκευση, τις Μεταφορές, τη Διαχείριση των Αποθεμάτων και τη Διαχείριση του Στόλου Οχημάτων.

Η σύνδεση των εν λόγω Προγραμμάτων Σπουδών με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς αντικατοπτρίζεται στη σύγχρονη δομή των μαθημάτων που προσφέρονται και εμπλουτίζεται διαρκώς με αναλύσεις σύγχρονων θεμάτων και ομιλίες από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο.

Επίσης, η ομάδα των καθηγητών, που έχει επιλεχθεί για τη διδασκαλία, θεωρείται ως η πλέον κατάλληλη, καθώς συνδυάζουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα με πολυετή επαγγελματική πείρα στον κλάδο των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.                                                                          Κάθε μεμονωμένο μάθημα διδάσκεται από διαφορετικό καθηγητή και αυτό παρέχει ποικιλία εμπειρικών γνώσεων στους φοιτητές που παρακολουθούν τα συγκεκριμένα Προγράμματα Σπουδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία των Προγραμμάτων αναγνωρίστηκε με την πρόσφατη βράβευσή τους από τους επαγγελματίες του κλάδου στην Κύπρο μέσω των βραβείων Supply Chain & Operation Awards 2021.

Καινοτομία στα προγράμματα σπουδών

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι τα Προγράμματα Σπουδών καινοτομούν στη γλώσσα διδασκαλίας, καθώς υπάρχει η επιλογή της Ελληνικής ή της Αγγλικής. Επίσης, υπάρχει η ευχέρεια παρακολούθησης βραδινών μαθημάτων, κάτι που διευκολύνει πολλούς εργαζόμενους/ενδιαφερόμενους, καθώς η φοίτηση στο Πρόγραμμα Σπουδών δεν επηρεάζει το ωράριο εργασίας τους.

Στο κολλέγιο λειτουργεί το Γραφείο Αποφοίτων (Alumni Office), που σκοπό έχει την ενίσχυση των σχέσεων του KES College και των αποφοίτων του, προσφέροντας μια διαχρονική στήριξη στην πορεία της καριέρας τους.

Καταληκτικά, όσον αφορά τα δίδακτρα, αξίζει να σημειωθεί ότι το κολλέγιο παραχωρεί οικονομικές διευκολύνσεις ως επίσης και τη δυνατότητα κάποιος να αιτηθεί της κρατικής φοιτητικής χορηγίας αν πληροί τα προκαθορισμένα κριτήρια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλέφωνο: 22875737

E-mail: logistics@kes.ac.cy

Ιστοσελίδα: www.kescollege.ac.cy 

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας