Christoudias Logistics: Το ανύπαρκτο δίλημμα

  10/10/2022 12:21
Christoudias Logistics: Το ανύπαρκτο δίλημμα

Christoudias Logistics: Το ανύπαρκτο δίλημμα

  10/10/2022 12:21

Η τεχνολογική καινοτομία είναι σε θέση να αποφορτίσει την παγκόσμια Αλυσίδα Εφοδιασμού, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της απρόβλεπτης αύξησης στην Ενέργεια αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας covid-19. Σε κάθε λήψη απόφασης στην τριλογία Logistics - Performance - Environment, οι επόμενοι 24 μήνες θα φέρνουν μπροστά στον κάθε επιχειρηματία το δίλημμα «προχωρώ μπροστά κι επενδύω στην καινοτομία;» 'Η «συνεχίζω όπως λειτουργούσα μέχρι τώρα και παραμένω παραδοσιακός;». Στην πραγματικότητα, το δίλημμα είναι ανύπαρκτο.

Στη Christoudias Logistics, ειδικότερα το 2022 - 2024, τα ζητήματα που θα εμπλέκονται στη λήψη μιας απόφασης είναι πολλαπλά αλλά το πιο πάνω δίλημμα δεν υφίσταται, αφού η καινοτομία αποτελεί μέρος του DNA της. Η βιωσιμότητα, η διατήρηση του κύκλου εργασιών και των υψηλών δεικτών εξυπηρέτησης αλλά και το λειτουργικό κόστος παίρνουν πλέον κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας. Έτσι, όπως και σε κάθε σύγχρονο οργανισμό, η Διεύθυνση της Christoudias Logistics έχει επισημάνει τους δείκτες απόδοσης και έχει ήδη διερευνήσει τις συνδέσεις υπηρεσιών Logistics με τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς στόχους, που αναφέρονται πιο πάνω.

Μια σοβαρή εταιρεία Logistics, για να επιβιώσει σήμερα, πρέπει να υιοθετήσει μια αναπτυξιακή στρατηγική και τακτικές που να την υποστηρίζουν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Christoudias Logistics έχει σχεδιάσει ένα στρατηγικό πλάνο και υιοθέτησε έναν οδικό χάρτη καινοτομίας και ανάπτυξης. Γνωρίζει εξάλλου τον τρόπο να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να εντοπίζει τις ευκαιρίες, όπως το απέδειξε σε προηγούμενες κρίσεις του προσφάτου παρελθόντος.

NEW TIME LOGISTICS

Η Christoudias Logistics εγκατέλειψε εδώ και καιρό το παραδοσιακό «τα Logistics είναι η ραχοκοκαλιά της κάθε επιχείρησης» και μέσω της τεχνολογικής μεταρρύθμισης και καινοτομίας στις εγκαταστάσεις της έθεσε ως στόχο, μέχρι το 2023 να έχει υιοθετήσει ένα νέο καινοτόμο τρόπο σκέψης, το NEW TIME LOGISTICS. Αυτό περιλαμβάνει μετακίνηση των υπηρεσιών Groupage, FMCG, Warehousing & Distribution σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ. στο Γέρι τον Οκτώβριο του 2022.

Το NEW TIME LOGISTICS είναι ολιστική διαδικασία της Christoudias Logistics, με την οποία οι πόροι (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός διακίνησης, στόλος διανομής) μπορούν να αξιοποιούνται μέσω της ψηφιοποίησης, εάν είναι δυνατό όλο το 24ωρο, με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η νέα εγκατάσταση έχει προσαρμοστεί με πολλαπλές ράμπες εκφόρτωσης/φόρτωσης, λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρικό εξοπλισμό διακίνησης φορτίων, φωτισμό led και μεταλλικά ράφια αποθήκευσης. Επιπλέον, η νέα εγκατάσταση θα επιτρέπει τη συνένωση των καναλιών διανομής, βελτιώνοντας δραματικά την αξιοποίηση του στόλου κι εκτελώντας κοινά δρομολόγια με λιγότερα χιλιόμετρα και οικονομίες κλίμακος.

Όμως, για να επιτευχθεί η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και να επιτευχθεί το χαμηλό κόστος, πρέπει να συνεργαστεί όλο το Supply Chain (Παραγωγοί, Προμηθευτές, Διανομείς Retail), ώστε μέσω κοινής δράσης collective digitalization, να καταφέρουν αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ

Καινοτομίες που έχει πετύχει η εταιρεία για τους πελάτες της τη διετία 2020 - 2022:

• WMS communication B2B - integration μεταξύ πολλαπλών λογισμικών

• EDI B2B- integration μεταξύ ERP’s

• Paperless invoicing B2C

• Blind Delivery B2B - καινοτόμος υπηρεσία παράδοσης drop off άνευ ποσοτικού ελέγχου

• Fleet Telematics B2Β FMCG - αποστολή e-mail/SMS με την ολοκλήρωση της παράδοσης

Καινοτομίες που επεξεργάζεται η εταιρεία για το 2023:

• Fleet Telematics B2C General Groupage Cargo - αποστολή e-mail/SMS με την ολοκλήρωση της παράδοσης

• Ενοποίηση λογισμικών συστημάτων με δυνατότητες εις βάθος analytics 

• Δημιουργία εσωτερικού κέντρου εκπαίδευσης και ανάπτυξης προσωπικού με την ενσωμάτωση των αρχών ESG και τη συμβολή τους στην κερδοφορία

Καθώς τέτοιες πρακτικές, όμως, οδηγούν σε βέλτιστους δείκτες KPI, σε κάποιο βαθμό, αφήνουν παρενέργειες και αυξάνουν το κόστος σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που επιδιώκουν μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση. Στη Christoudias Logistics, σε κάθε λήψη απόφασης, δεν υπάρχει το δίλημμα αυτό, αφού δεν θέλουμε να είμαστε το δυσκίνητο υπερωκεάνιο των Logistics, αλλά ένα ασταμάτητο σκάφος, που περνά μέσα από κάθε θύελλα νικητής, επενδύοντας συνεχώς στον άνθρωπο, την ταχύτητα, την ευελιξία και την καινοτομία.

Logistics:

Αποθήκευση, Διανομή, Παραγωγή

Performance:

Προτεραιότητα στον άνθρωπο,

Παραγωγικότητα

Environment:

ESG, Επιπτώσεις CO2,

Εναλλακτικές πηγές

ενέργειας 

FACTS & FIGURES

CEO: Χρίστος Χριστούδιας

Πελάτες: Unileaver, Henkel, Mcdonalds, Lidl, Mercedes Benz, Starbucks, Adidas, Diplomat, Ikea, Cosmos Tobacco, Cypin, Mas Supermarkets, Harco, Photos Photiades Group, Hartziotis Trading κ.ά.

Αριθμός εργαζομένων: 125

Παρουσία: Σε Κύπρο και εξωτερικό (καταστήματα) - Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Διεύθυνση:

Ενότητος 32, Λευκωσία, Κύπρος

Φαξ: 22 347962

Ιστοσελίδα: https://christoudias.com

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείοinfo@christoudias.com.cy

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας