SCANIA - IVECO

  05/10/2021 11:33
SCANIA - IVECO

SCANIA - IVECO

  05/10/2021 11:33

Η «CTC Automotive Ltd», θυγατρική εταιρεία της «Cyprus Trading Corporation Plc», η οποία ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών Σιακόλα, δραστηριοποιείται στον τομέα εισαγωγής, εμπορίας και εξυπηρέτησης μετά την πώληση  εμπορικών, βαρέων και οχημάτων διανομής «IVECO» και «SCANIA». Επιπλέον, αντιπροσωπεύει τη φημισμένη σε όλους «CATERPILLAR» για βαραία μηχανήματα, ηλεκτρογεννήτριες και μηχανές θαλάσσης.

40 χρόνια εμπειρίας

Η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία και στον τομέα των επιβατικών οχημάτων, αντιπροσωπεύοντας τις μάρκες «Ηyundai» και «Volvo». Επιπλέον, αντιπροσωπεύει τις εταιρείες ελαστικών και λιπαντικών «Michelin» και «Total Energy», αντίστοιχα. Τέλος, η γκάμα αντιπροσωπειών της «CTC Automotive Ltd», ολοκληρώνεται με τη «Hilti», που αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή εξειδικευμένων εργαλείων και συστημάτων κτιρίου αλλά και τα προϊόντα φωτισμού «Philips Lighting».                                                                                  

Με εμπειρία άνω των 40 χρόνων στους πιο πάνω τομείς, η εταιρεία διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Σημειώνεται ότι κάθε εμπορική επωνυμία που αντιπροσωπεύει, μαζί με τα τμήματα υποστήριξής της,  λειτουργεί ως ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα.

Εξυπηρέτηση πριν και μετά την πώληση

Τόσο η «IVECO» όσο και η «SCANIA» εξυπηρετούν το πελατολόγιό τους μέσω των Κεντρικών Γραφείων της εταιρείας, που βρίσκονται στα Λατσιά, έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει εκθεσιακό χώρο μαζί με τα Κεντρικά Γραφεία όπου λειτουργεί το Τμήμα Πωλήσεων και για τις δύο μάρκες.

Το Τμήμα Πωλήσεων αποτελείται από μία ομάδα πέντε ατόμων, η οποία περιλαμβάνει τον Διευθυντή Πωλήσεων, τον Μηχανολόγο Πωλήσεων και τους Λειτουργούς Πωλήσεων.

Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, η «CTC Automotive Ltd» διαθέτει ιδιόκτητο συνεργείο για τα «IVECO» και «SCANIA», ενώ για την «IVECO» υπάρχει κι ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών, το οποίο αποτελείται από τρία επιπλέον συνεργεία: Στη Λάρνακα το «A.A. Pafitis Services Ltd.», στη Λεμεσό το «GARAGE MAVROMICHALIS & SONS LTD» και στην Πάφο το «Y. NICOLAIDES CAR SERVICES & SONS LTD».                                                                 

 Η «IVECO» είναι η μοναδική μάρκα στη χώρα μας που διαθέτει παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, γεγονός πολύ σημαντικό για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Στην κορυφή η «SCANIA»

Η «SCANIA» είναι ίσως ο κορυφαίος κατασκευαστής φορτηγών οχημάτων αλλά και λύσεων μεταφορών παγκοσμίως, που επίσης αντιπροσωπεύεται από τη CTC Automotive στην τοπική αγορά.                                                         

Διαθέτει οχήματα στην κατηγορία βαρέων, που ξεκινούν από τα 18,000 κιλά και φτάνουν μέχρι και τα 150,000 μεικτού φορτίου. Πρόκειται για οχήματα τα οποία διακρίνονται για τον μοναδικό σχεδιασμό τους, ενώ αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό είναι η δυνατότητα παραγγελίας φορτηγών με τεχνικές προδιαγραφές προσαρμοσμένες στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.                                                                              

Επίσης, με τους V8 «SCANIA κινητήρες που φθάνουν σε δύναμη τους 770 ίππους, η «SCANIA» κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κάθε επαγγελματία οδηγού μακρινών αποστάσεων. Τόσο τα εμπορικά και φορτηγά οχήματα «IVECO» όσο και τα βαραία φορτηγά «SCANIA» φέρουν κινητήρες εκπομπών καυσαερίων κατηγορίας «Euro 6stageE», όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ευρεία η γκάμα της «ΙVECO»

Η ιταλική μάρκα εμπορικών και βαρέων οχημάτων «IVECO» διαθέτει μια ευρεία γκάμα, ξεκινώντας από οχήματα μεικτού φορτίου 3,5 τόνων και φθάνοντας μέχρι και οχήματα βαρετού τύπου πέραν των 72 τόνων επίσης μεικτού φορτίου. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των ελαφρών και μεσαίων εμπορικών οχημάτων, η «IVECO» διαθέτει τα «IVECO Daily» που ξεκινούν από 3,500 κιλά (με επιλογή μονών και διπλών ελαστικών στον πίσω άξονα) και φτάνουν μέχρι και τα 7,200 κιλά μεικτού φορτίου.                                                                  

Στην κατηγορία αυτή υπάρχει η δυνατότητα επιλογής οχημάτων «βαν» με δυνατότητα χώρου εκφόρτωσης από 7,3 μέχρι και 19,6 κυβικά, κάτι που το καθιστά το μεγαλύτερο «βαν» έναντι όλων των ανταγωνιστών. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς «chassiscab» και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την υπερκατασκευή που πρόκειται να εφαρμόσει σε αυτό, ανάλογα με τις ανάγκες του.                                                        Επιπλέον, στην κατηγορία μεσαίων φορτηγών που ξεκινά από τα 7,500 κιλά και φτάνει μέχρι τα 18,000 κιλά μεικτού φορτίου, η «IVECO» έχει ισχυρή παρουσία με το γνωστό  «IVECO Eurocargo», κατάλληλο για όλων των ειδών τις εφαρμογές (διανομές, κατασκευές, μεταφορές κτλ.). Τέλος, στην κατηγορία βαρέων οχημάτων η «IVECO» διαθέτει δύο ήδη φορτηγών, αυτά που λειτουργούν σε συνθήκες «On-Road» και φέρουν την ονομασία «IVECOS-Way» και τα οχήματα που μπορούν να λειτουργούν και σε συνθήκες «Off-Road», τα γνωστά σε όλους «IVECOT-Way». Και οι δύο τύποι οχημάτων είναι ευρέως διαδεδομένοι στην κυπριακή αγορά, αφού έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη λύση για τους πελάτες τους.

TA MONTEΛΑ

«IVECO»

• «IVECO Daily Van», «IVECO Daily Chassis Cab» (για γενικού τύπου διανομές)

• «IVECO Eurocargo» (για εταιρείες διανομής διαφόρων προϊόντων)

• «IVECO S-Way for On-road» (για εταιρείες μεταφοράς

εμπορευματοκιβωτίων και εξειδικευμένων διανομών)

• «IVECO T-Way for Off-road» (για μεταφορά μπετόν και για χωματουργικές εργασίες)

«SCANIA»

Σε ό,τι αφορά τα «SCANΙΑ», η κωδικοποίηση των μοντέλων καθορίζεται από δύο βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Το μέγεθος και το είδος της καμπίνας οδηγού και συνοδηγού αλλά και την ιπποδύναμη. Στις καμπίνες υπάρχουν οι εξής επιλογές:

• «PSeries», όπου η καμπίνα τοποθετείται χαμηλά στο πλαίσιο για γρήγορη πρόσβαση και είναι κατάλληλη κυρίως για οχήματα διανομής.

• «GSeries», όπου η καμπίνα τοποθετείται σε μέσο ύψος στο πλαίσιο με εφαρμογή σε μεταφορές όλων σχεδόν των τύπων.

• «RSeries», όπου η καμπίνα τοποθετείται ψηλά στο πλαίσιο και διαθέτει πολλές ανέσεις για τον οδηγό με εφαρμογή σε μεταφορές όλων των τύπων.

• «SSeries», όπου η καμπίνα τοποθετείται ψηλά στο πλαίσιο, διαθέτει πολλές ανέσεις και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να βρίσκεται όρθιος μέσα σ’ αυτή, αφού η επιφάνεια πάνω από τον κινητήρα είναι επίπεδη.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, οι επιλογές ξεκινούν από τα 7 και φτάνουν τα 16 λίτρα και η δυναμικότητα κυμαίνεται μεταξύ 220 και 770 ίππων. Άρα συνοπτικά, ένα φορτηγό μοντέλου 770S διαθέτει 16 λίτρων V8 κινητήρα στους 770 ίππους με καμπίνα σειράς «S», ενώ ένα Ρ410 διαθέτει καμπίνα σειράς «Ρ» στους 410 ίππους.

Ανακάμπτει ο κλάδος

Λόγω της διαφαινόμενης ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας σε όλους τους τομείς, ο κλάδος των πωλήσεων καινούργιων εμπορικών οχημάτων έχει σίγουρα επηρεαστεί θετικά. Γενικότερα, η «στειρότητα» των προηγούμενων χρόνων έχει δημιουργήσει την ανάγκη στις εταιρείες που έχουν στην ιδιοκτησία τους εμπορικά οχήματα, να προχωρήσουν σε αγορά καινούργιων.

Ενδεικτικό πελατολόγιο

 «Scania & Iveco»

• KEOPLC

• G.CHARALAMBOUS LTD

• MINTIKKIS FARM LTD

• ARGOSY TRADING COMPANY LTD

• HELLENIC TECHNICAL ENTERPRICES  

• CASSANDRA TRADING LTD

• PAPAPHILIPPOU ICE CREAM & PATISSERIE PANAYIOTIS LTD –  (P&P ICE CREAM)

• I.P.H FOOD SUPPLIER LTD

• PETROLINA (HOLDINGS)PUBLIC LTD

• ALOKOZAY GENERAL TRADING

• HARTZIOTIS TRADING CO LTD

• DELICACY FOOD LTD

• MITSIDES PUBLIC CO LTD

• Α.SOFOKLEOUS & SONS LTD

• D.I. BAKEART LTD

• GENNADIOS THEOLOGOU AND SONS LTD

• CH&A CHARALAMBOUS LTD

• IACOVOU BRO (CONSTRUCTIONS) LTD

• PAVLOS HADJIGEORGIOU LTD

• JACKO-SON ENTERPRISES LTD

• D. KARANICOLAS TRANSPORTS LTD

• K. MICHAELAS & SIA LTD

• SOROKA GENERAL TRANSPORT LTD

• METAFORES A&G LOIZOU LTD

• ROUFICHTRASLTD

FACTS & FIGURES

CEO: George Kozakos

Αριθμός εργαζομένων: 141

Τζίρος στην Κύπρο το 2020: €44.000.000

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Shacolas House, Αθαλάσσα

Ταχυδρομικό κιβώτιο: 21926, 1515, Λευκωσία

Τηλέφωνο: +357 22 740 515

Φαξ: 22482875

E-mail: iveco@ctcgroup.com / scania@ctcgroup.com

Ιστοσελίδα: https://ctcgroup.com/business-sectors/automotive-engineering/

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας