LAIKO COSMOS TRADING

Η Laiko Cosmos Trading Ltd. είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή, πώληση και προώθηση τοπικών και διεθνών μαρκών, στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών.
 
Στην κατηγορία των τροφίμων περιλαμβάνονται μάρκες όπως: Καφές Λαϊκού, ΙΟΝ, La Vache Qui Rit,  Tulip, Elle & Vire, Nature Valley, Old El Paso, Iceland, Goldies Extreme, Bye Bye, El Café, ΣΕΚΕΠ, ενώ στην κατηγορία των ποτών περιλαμβάνονται μάρκες όπως: Zivana LOEL, Grey Goose, Hendrick’s, Glenfiddich, Bombay Sapphire, Martini, Bacardi, Dewar’s, Grant’s, Amethystos, Perrier, Red Bull.

Η Laiko Cosmos Trading Ltd. δημιουργήθηκε το 2012 με τη συγχώνευση του Ομίλου Λαϊκού και της Cosmos Trading, δύο εδραιωμένων εταιρειών διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην Κύπρο. Και οι δύο έχουν μια πλούσια ιστορία, που χρονολογείται σχεδόν έναν αιώνα. Σήμερα χαρακτηρίζεται διαχρονικά για την ικανότητά της να αναπτύσσει και να εδραιώνει με μεγάλη επιτυχία τις μάρκες που διαχειρίζεται και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης και διανομής στην Κύπρο, καλύπτοντας όλα τα κανάλια της αγοράς.

Φιλοσοφία
Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη, προσφέροντας κορυφαία διεθνή και τοπικά προϊόντα στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών. Φιλοδοξία της είναι να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη και πλέον αξιόπιστη εταιρεία πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών στην Κύπρο.
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διανομή: Η Laiko Cosmos Trading Ltd. διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τροφοδοσίας, που αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό και 120 οχήματα διανομής, τα οποία επισκέπτονται πέραν των 3.300 σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο. Ο στόλος της αποτελείται από οχήματα, τα οποία μπορούν να διακινήσουν προϊόντα που απαιτούν διαφορετικές συνθήκες και θερμοκρασίες μεταφοράς. Η εταιρεία καλύπτει όλα τα κανάλια διανομής της αγοράς, όπως σημεία λιανικής πώλησης, χονδρεμπορίου και χώρους εστίασης (HORECA).
 
Αποθήκες: Η Laiko Cosmos Trading Ltd. διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που ξεπερνούν τα 15.000 τ.μ. και τις 18.000 θέσεις παλετών, διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων της.

Οι συνθήκες αποθήκευσης ελέγχονται από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα συστήματα Warehouse Management System (WMS), που είναι πιστοποιημένα κατά το πρότυπο ISO 22000: 2005 HACCP από την TUV NORD.
 
3PL: Η Laiko Cosmos Trading Ltd. παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής σε εταιρείες με ηγετική θέση στις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται. Ακόμα, είναι ο κύριος πάροχος 3PL στα καταστήματα των Βρετανικών Δυνάμεων στην Κύπρο, παρέχοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στις στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία έχει ακόμη τον αποκλειστικό εφοδιασμό των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Προσθήκες
Η εταιρεία έχει συνάψει πρόσφατα συμφωνία με δύο διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο των οινοπνευματωδών ποτών και συγκεκριμένα την Bacardi Limited και την William Grant & Sons. Οι δύο αυτές εταιρείες έχουν προσθέσει, στην ήδη υφιστάμενη γκάμα της εταιρείας, μάρκες με ηγετική θέση στις κατηγορίες τους ή μάρκες που σημειώνουν εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά. Μερικές μόνο από αυτές είναι οι  Grey Goose, Glenfiddich, Bacardi, Hendrick’s, Martini, Bombay Sapphire, Monkey Shoulder και Sailor Jerry.
 
Προκλήσεις
Το λιανικό εμπόριο διέρχεται μια μεταβατική περίοδο. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά (είσοδος Σκλαβενίτη, δραστηριοποίηση SPAR και Metro, ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων Άλφα Μέγα και Lidl) αναμένεται να την επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό. Η αυξημένη αγοραστική δύναμη ορισμένων αλυσίδων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτήσεών τους από τους προμηθευτές, ενώ ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους επιφέρει τη συνεχή μείωση των τιμών στο ράφι, μέσω μεγάλων και συνεχών προσφορών. Ταυτόχρονα, η ενδυνάμωση των discounters δημιουργεί περαιτέρω πίεση τόσο στις τιμές όσο και στα περιθώρια κέρδους όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, οι μεγάλες εταιρείες εισαγωγής και διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (FMCGs) απαιτείται να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα και λεπτομερή πλάνα ενεργειών ανά προϊοντική κατηγορία και κανάλι διανομής και να έχουν δομές που να τους επιτρέπουν την άμεση αντίδραση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ανταγωνισμού.
 
Τεχνολογία 
Η εταιρεία, με στόχο την πλήρη εναρμόνισή της με τις απαιτήσεις των πελατών της, έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε συστήματα βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας διαχείρισης πελατών και εμπορευμάτων, όπως EDI και CRM. Επίσης, πολύ πρόσφατα αναβάθμισε το Σύστημα Παραγγελιοληψίας και Διαχείρισης Πωλήσεων και Πελατών με την εισαγωγή συγχρόνου λογισμικού και τερματικών.
 
Προβλέψεις
Η αύξηση, που σημειώθηκε το 2017, αναμένεται να συνεχίσει και το 2018. Με βάση την αναμενόμενη άνοδο της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της οικονομίας, αναμένεται ότι ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε όλα τα κανάλια διανομής. Οι επίσημες προβλέψεις, αναφορικά με την οικονομία για το 2018, κυμαίνονται στο +6% σε σχέση με το 2017.

Στόχοι
Ο κυριότερος στόχος για το 2018 είναι η συνέχιση της κερδοφόρου ανάπτυξης της εταιρείας, που περνά μέσα από τη βελτίωση της αποδοτικότητας και του τρόπου λειτουργίας της. Ταυτόχρονα, η εταιρεία στοχεύει στην ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και καταναλωτών που την εμπιστεύονται, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση των μάρκων που διαχειρίζεται.
 
Διευθυντική ομάδα
Βασίλης Πετρίδης
CEO
Μιχάλης Παρίδης
CFO
Γιώργος Τσακκιστός
General Manager
Αριάνα Πετρίδη
Financial Controller
Πόλυς Πολυκάρπου
Commercial Manager
Παντελής Πολυκάρπου
Marketing Manager Food
Μιχάλης Παπαϊωάννου
Marketing Manager Beverages
Χριστόδουλος Κουντουρής
Sales Manager
Γιώργος Αχιλλέως
Purchasing Manager 
Γιώργος Κορτζιάς
Logistics Manager
 
Facts & Figures
• Έτος Ίδρυσης: 
2012
• Χρόνια Λειτουργίας: 6
• Συνεργασία με οίκους του εξωτερικού: Tulip, Bel Group, Red Bull, Bacardi Limited, Nestle Waters (Perrier), William Grant & Sons, ION, Elle & Vire,  ICELAND, General Mills, Οινοποιείο Κώστας Λαζαρίδης κ.ά.
• Ετήσιος Τζίρος: €60 εκατ.
• Πελάτες: Πέραν των 3.300 πελατών σε όλη την Κύπρο. Επιπρόσθετη εξυπηρέτηση 1.500 μικρότερων πελατών, μέσω ειδικών συνεργατών.
Προσωπικό: 180
• Εγκαταστάσεις: 15.000 τ.μ. κέντρο διανομής και γραφειακές εγκαταστάσεις με αποθηκευτικό χώρο για 18.000 παλέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
• Στόλος Διανομής: Σύγχρονος στόλος διανομής 120 οχημάτων.
• Μάρκες & Προϊόντα: Πέραν των 170 διεθνών και τοπικών μάρκων και 1.200 διαφορετικών κωδικών.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: 
Λεωφόρος Λεμεσού 209, Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, 2540, Δάλι
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 21819, 1513, Λευκωσία
Τηλέφωνο:  22717300
Φαξ: 22715720
E- mail: info@laikocosmos.com
Ιστοσελίδα: www.laikocosmos.com
 

Δειτε Επισης

TEMPO BEVERAGES CYPRUS
TRYFON TSERIOTIS
SPAR ΚΥΠΡΟΥ
ROLOGIS GROUP
PATHIN TRADING LTD
P.C. SPLASH WATER PUBLIC COMPANY
LEO PATRIOTIS LTD (AGENT-DISTRIBUTOR)
LAIKO COSMOS TRADING
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS
GCC COMPUTERS