Frederick University: Ποιοτική επιλογή σπουδών

  11/07/2022 13:05
Frederick University: Ποιοτική επιλογή σπουδών

Frederick University: Ποιοτική επιλογή σπουδών

  11/07/2022 13:05

Ως ποιοτική επιλογή για σπουδές, χαρακτηρίζει την Κύπρο και τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος ταυτόχρονα απαριθμεί τα πλεονεκτήματά τους. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα με ικανοποίηση τις επιδόσεις και επιτυχίες του Πανεπιστημίου Frederick, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην επέκταση των υποδομών του ακαδημαϊκού ιδρύματος στη Λεμεσό.

Γιατί κάποιος να επιλέξει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Κύπρο;

Τα κυπριακά πανεπιστήμια προσφέρουν σύγχρονες υποδομές, πληθώρα επιλογών σε πλήρως αναγνωρισμένα, ποιοτικά προγράμματα σπουδών, άριστους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, οργανωμένο σύστημα πολύπλευρης στήριξης της φοιτητικής κοινότητας, και αποτελούν ποιοτική επιλογή για οποιονδήποτε Κύπριο/α ή ξένο/η υποψήφιο/α φοιτητή/τρια. Αυτό φαίνεται και από την κατάταξη διαφόρων Πανεπιστημίων της Κύπρου σε διάφορες διεθνείς αξιολογήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρόσφατα στα Times Higher Education University Impact Rankings 2022, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα καλύτερα 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν), που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Ανάλογες εξαιρετικές επιδόσεις είχε και στο διεθνές σύστημα κατάταξης U-multirank που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,αφού το Πανεπιστήμιο κατατάχθηκε στο No 194 ανάμεσα σε συνολικά 2068 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να αναφερθώ στην επέκταση των υποδομών του Πανεπιστημίου μας στη Λεμεσό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα με κόστος δυόμιση περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Η ανάπτυξη αφορά στη δημιουργία νέας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αίθουσας εκδηλώσεων, επιπρόσθετων αιθουσών διδασκαλίας και ερευνητικών εργαστηρίων.

Ποια επιπλέον οφέλη παρέχετε ως εκπαιδευτικό ίδρυμα στους φοιτητές σας/στελέχη που συνεχίζουν τις σπουδές τους εγχώρια;

Κατ’ αρχήν, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει επενδύσει στην τεχνολογία και την καινοτομία, με στόχο τη διασφάλιση της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία ενός βέλτιστου περιβάλλοντος διδασκαλίας και μάθησης. Επιπρόσθετα, πέρα από την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών μας και την αναγνώρισή τους σε διεθνές επίπεδο, κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση, η οποία διέπει όλα τα επίπεδα λειτουργίας του.

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς επικαιροποίησης και ανανέωσης, όλα τα προγράμματα εμπλουτίζονται με νέα μαθήματα, ώστε οι απόφοιτοι/τές του να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Σήμερα προσφέρονται πέραν των 30 μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, διά ζώσης (στη Λευκωσία και τη Λεμεσό) και εξ αποστάσεως. Τα περισσότερα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι μοναδικά στην Κύπρο και παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες εξειδίκευσης, ώστε να αποκτηθούν γνώσεις και δεξιότητες που δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. Βέβαια προσφέρουμε και ένα εύρος καινοτόμων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Διοίκησης, που δίνουν την ευκαιρία σε στελέχη και επιχειρηματίες να επιλέξουν διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης, όπως Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Μάστερ στο Διεθνές Εμπόριο και Ναυτιλιακή Διοίκηση, Μάστερ στο Ναυτικό Δίκαιο και Ναυτιλιακή Διοίκηση, Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας, Μάστερ στη Ναυτική Μηχανική και Διοίκηση, Μάστερ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει, επίσης, και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών στη Διοίκηση και στη Νομική για υποψήφιους που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να ασχοληθούν κυρίως με έρευνα.

Τέλος, το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό Κέντρο Frederick προσφέρει μεγάλο εύρος σύγχρονων μονοεπιχειρησιακών και πολυεπιχειρησιακών προγραμμάτων κατάρτισης σε διάφορους τομείς, πολλά εκ των οποίων είναι επιχορηγημένα από την ΑΝΑΔ. Πρόσφατα άρχισε και την προφορά διαδικτυακών μαθημάτων για ολοκληρωμένη προετοιμασία για τις εξετάσεις ACCA σε συνεργασία με το καταξιωμένο London School of Business and Finance.

Ποιες μεγάλες αλλαγές διαβλέπετε στη σφαίρα της εκπαίδευσης μετά την πανδημία;

Η συνέχιση των επενδύσεων στην τεχνολογία και την καινοτομία είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετά την πανδημία. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την επιπρόσθετη εμπειρία που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια με την τηλεκπαίδευση, εξελίσσοντας περαιτέρω τα υφιστάμενα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και εμπλουτίζοντας τα υπόλοιπα προγράμματα με τέτοιες τεχνολογίες. Είμαστε από τους πρωτοπόρους σε θέματα τεχνολογίας και διαδικτυακής μάθησης στην Κύπρο, και βασικός στόχος μας είναι να υιοθετήσουμε βέλτιστες πρακτικές και να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις ώστε να καταστούμε κέντρο αριστείας στον συγκεκριμένο τομέα.

Πιστεύω ότι στη δεκαετία που ζούμε ο τρόπος λειτουργίας των πανεπιστημίων θα αλλάξει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες των νέων, αλλά και της κοινωνίας, και γι’ αυτό θα απαιτηθεί η υβριδοποίηση του μοντέλου διδασκαλίας με ψηφιακά και ασύγχρονα μέσα, η ανάπτυξη ευελιξίας στις μεθοδολογίες διδασκαλίας, και η επικέντρωση στην ανάπτυξη μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων.

Διευθύνσεις:

Λευκωσία: Γιάννη Φρειδερίκου 7,

1036 Λευκωσία / 22 394394

Λεμεσός: Μάριου Αγαθάγγελου 18, 3080

Λεμεσός / 25 730975

Email: info@frederick.ac.cy

Ιστοσελίδα: www.frederick.ac.cy

Social media:

www.facebook.com/frederickuniversity

https://www.instagram.com/frederick_university (@frederick_university)

https://www.linkedin.com/school/frederick-university

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας