Η εκπαίδευση που μας Aξίζει

Έμιλυ Αντωνίου  11/07/2022 12:31
Η εκπαίδευση που μας Aξίζει
PRIVATE HIGHER EDUCATION

Η εκπαίδευση που μας Aξίζει

Έμιλυ Αντωνίου  11/07/2022 12:31

Η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί και πρέπει να αποτελεί αδιαμφισβήτητα πρώτιστη προτεραιότητα για κάθε ευνομούμενο κράτος. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας έχουν γίνει άλματα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα χώρος για να γίνουν κι άλλα, ώστε να κατορθώσει η Κύπρος να αποτελεί σημείο αναφοράς στον χάρτη του executive education και προορισμό για τους απαιτητικότερους σπουδαστές, από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν προέρχονται.

Τα προσφερόμενα προγράμματα των κυπριακών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών, ποικίλλουν δίχως να έχουν κάτι να ζηλέψουν από αντίστοιχα άλλων χωρών και δη ευρωπαϊκών. Παράλληλα, συνεχώς προστίθενται και καινούργια, καλύπτοντας ακόμη περισσότερες κατευθύνσεις σπουδών στη βάση της ζήτησης και των αναγκών της σημερινής αγοράς εργασίας, σύμφωνα με εκπροσώπους τους, που φιλοξενούνται στο αφιέρωμα Εxecutive Εducation, που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες.

Στον παρονομαστή πρέπει να προστεθεί και η συνεργασία των κυπριακών πανεπιστημίων με διεθνώς αναγνωρισμένα ανώτερα και ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα άλλων χωρών, όπως η Βρετανία. Στα αξιοσημείωτα που προέκυψαν τελευταίως, λόγω κυρίως της πανδημίας, είναι και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία προηγουμένως ήταν πολύ περιορισμένη και εφαρμοζόταν από ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πλέον, στις μέρες μας και ιδιαιτέρα για φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι για πολλούς λόγους αδυνατούν να παρευρίσκονται με φυσική παρουσία στους χώρους διδασκαλίας, η μέθοδος αυτή υπερισχύει σε αρκετές περιπτώσεις.

Τα προγράμματα σπουδών

Αυτή τη στιγμή, τα κυπριακά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα προσφέρουν δεκάδες ποιοτικά προγράμματα σπουδών διπλώματος, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, μέσω ελληνόφωνων και αγγλόφωνων κύκλων σπουδών, τα οποία είναι αναγνωρισμένα.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που καθίστανται ιδιαίτερα ανταγωνιστικά κατά τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας μάλιστα θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως. Διάχυτη είναι και η ικανοποίηση των άμεσα ενδιαφερομένων, όπως φαίνεται μέσα από το αφιέρωμά μας, όχι μόνο για τις επιτυχίες του κάθε ιδρύματος, αλλά για το γεγονός ότι η Κύπρος εξελίσσεται σε δημοφιλή και ελκυστικό εκπαιδευτικό προορισμό για μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία μας απαριθμούν.

Η διασύνδεση με την αγορά

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αν όχι το μεγαλύτερο, είναι η διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και γενικότερα η επαγγελματική ανέλιξη και αποκατάσταση των φοιτητών και φοιτητριών τους μετά το πέρας των σπουδών τους.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων, η ανάπτυξη επωφελών σχέσεων με κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και παγκόσμιους κολοσσούς, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, είναι μια οδός που ακολουθείται από τη συντριπτική πλειοψηφία, ώστε αφενός να επιτυγχάνεται η πρακτική εξάσκηση και αφετέρου να διασφαλίζεται στον βαθμό του εφικτού η επαγγελματική αποκατάσταση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού υποψηφίων.

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας