www.sveltacourier.com - H ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ COURIER

Η έναρξη της πανδημίας covid-19 και η εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2020, ενεργοποίησαν μια ομάδα τεχνολογικών επιχειρηματιών (Entrepreneurs) να προχωρήσει στην υλοποίηση της επαναστατικής υπηρεσίας Svelta, που σκοπό έχει να κάνει τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη και απλή.

H πρόσφατη πανδημία έχει καταδείξει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και η αυτοματοποίηση υπηρεσιών είναι πλέον ο νέος τρόπος ζωής, ο οποίος έχει επισπεύσει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και ήρθε για να παραμείνει στις ζωές των πολιτών.

Η καινοτομία που προκύπτει από τη λύση της Svelta, έγκειται στο γεγονός ότι ενσωματώνει την υπηρεσία ταχυμεταφορών με το ηλεκτρονικό εμπόριο (E-Commerce), προχωρώντας και στην παράδοση του τελευταίου μιλίου (last mile delivery), διαφοροποιώντας έτσι το μοντέλο λειτουργίας της σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς. 

Αρχικά, προέκυψε η ανάγκη να βοηθηθούν ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι για να αγοράσουν τα απαραίτητα. Αυτό κατέστησε σαφές ότι η Svelta πρέπει από τη μία πλευρά να ικανοποιήσει την ανάγκη των καταναλωτών να αγοράσουν με ασφάλεια από το σπίτι τους τα προϊόντα που χρειάζονται και από την άλλη πλευρά, πρέπει να βοηθηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν υπηρεσία παράδοσης ή τη δυνατότητα ανταπόκρισης στον φόρτο των παραγγελιών τους, να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους προσφέροντας την επιλογή παράδοσης στο σπίτι.

Η εταιρεία Svelta κατέχει πιστοποιητικό καινοτομίας από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής από το 2020.

OI ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ SVELTA

Η εταιρεία Svelta έχει αναπτύξει την τεχνολογία που επιτρέπει τόσο σ’ εμάς όσο και στον χρήστη, να υπολογίζει με ακρίβεια τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε προϊόν να φτάσει στην πόρτα του παραλήπτη γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε λαμβάνει υπόψη τον φόρτο του δικτύου, τη διαθεσιμότητα των προσφερόμενων προϊόντων, την κίνηση στο οδικό δίκτυο, τις ώρες αιχμής, καθώς και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο παράδοσης. Με αυτό τον τρόπο δίνεται στον χρήστη η ακριβής ώρα παράδοσης του προϊόντος/δέματος του, ενώ το γονίδιο Svelta στο DNA που καλλιεργείται στους εργαζομένους της εταιρείας είναι η ακρίβεια στον χρόνο και η εξυπηρέτηση των χρηστών.

Η εταιρεία Svelta προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

• Ηλεκτρονικό κατάστημα (Marketplace)

• Υπηρεσίες ταχυμεταφορών

- Παράδοση τελευταίου μιλίου (Last Mile delivery)

- Διεθνή Αποστολές

- Υπηρεσίες Messenger.

Η υπηρεσία Marketplace του Svelta δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα κατοικίδιων ζώων, ανθοπωλεία, περίπτερα και άλλες να αναρτήσουν τα προϊόντα τους στην εύχρηστη πλατφόρμα που διαθέτει και μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών (Svelta courier) μπορούν να στείλουν τα προϊόντα τους στους πελάτες τους. Ταυτόχρονα, προσφέρει σε ιδιώτες την ευκαιρία να κερδίσουν επιπλέον χρήματα μέσω της ένταξής τους στο δίκτυο των οδηγών της υπηρεσίας.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔIΚΤΥΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Η διεθνής αποστολή δεμάτων/προϊόντων συμπεριλαμβάνει την παραλαβή από το σημείο επιλογής του χρήστη και την παράδοση στη χώρα αποστολής στην πιο χαμηλή τιμή, ενώ έχουν ήδη τροχοδρομηθεί συνεργασίες με διάφορες εταιρείες, οι οποίες θα ενταχθούν πολύ σύντομα στο δίκτυο των υπηρεσιών της εταιρείας Svelta.

Η εταιρεία Svelta εξυπηρετεί κυρίως εταιρείες λιανικού εμπορίου, αλλά και πελάτες και μικροεπιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφέρουν φακέλους και δέματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η εταιρεία προσφέρει την υπηρεσία ταχυμεταφορών μέσω μιας βελτιστοποιημένης τεχνολογίας και της πολύ εύχρηστης πλατφόρμας που έχει αναπτύξει, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καθώς και καλλιτέχνες/χειροτέχνες που επιθυμούν να διαθέσουν τις δημιουργίες τους.

Η υπηρεσία Messenger

Μέσω του πολύ εύχρηστου και εύκολου μενού, ο χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.sveltacourier.com

μπορεί να επιλέξει την υπηρεσία Messenger και στη συνέχεια να επιλέξει την κρατική υπηρεσία και την ενέργεια στην οποία χρειάζεται να προχωρήσει (Παράδοση φακέλων και κατάθεση αιτήσεων σε Υπουργεία, Κτηματολόγιο, Πολεοδομία, Τμήμα Οδικών Μεταφορών, Έφορο Εταιρειών, Ταχυδρομείο), τράπεζες, κλινικές και άλλους φορείς/οργανισμούς οι οποίοι περιλαμβάνονται. Με την επιλογή της υπηρεσίας, εμφανίζονται αυτόματα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία μπορεί ο χρήστης να συμπληρώσει για τη διεκπεραίωση των διαφόρων υπηρεσιών. Τα έγγραφα αυτά θα τα παραλάβει και θα τα έχει μαζί του ο οδηγός της Svelta, που θα καταθέσει την αίτηση. Η συγκεκριμένη καινοτόμα υπηρεσία, που είναι η μοναδική που προσφέρεται από εταιρεία στην Κύπρο, βασίζεται στην αυτοματοποίηση υπηρεσιών που επιτρέπει τη μη φυσική παρουσία ενός ατόμου που θέλει να προχωρήσει σε κάποια χρονοβόρα υπηρεσία, γλυτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Τα οφέλη του E-Commerce 

To E-Commerce, μέσω ενός βελτιστοποιημένου και εύχρηστου ιστότοπου μπορεί να ενισχύσει δραστικά και δυναμικά τη θέση μιας εταιρείας στην αγορά, με διάφορους τρόπους. Η 24ωρη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου εξαλείφει τον περιορισμό των «ωρών λειτουργίας», επιτρέποντας έτσι στους αγοραστές να ψωνίζουν με ευκολία και την ίδια στιγμή μπορεί να πετύχει αύξηση των πωλήσεων μιας εταιρείας. Επιπλέον, το μάρκετινγκ και η ηλεκτρονική διαφήμιση μιας εταιρείας της δίνει περισσότερη προβολή, χωρίς να υπάρχει η ανησυχία της φυσικής επέκτασης.  To ηλεκτρονικό εμπόριο δύναται να βοηθήσει την κοινωνία με πολλαπλούς τρόπους. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να οδηγούν για να αγοράσουν ένα προϊόν, συνεπώς υπάρχει λιγότερη κυκλοφορία στον δρόμο και χαμηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Το ηλεκτρονικό εμπόριο βοηθά επίσης στη μείωση του κόστους των προϊόντων, ενώ δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να μπορούν πιο εύκολα να κάνουν σύγκριση τιμών διαφόρων προϊόντων, μέσω διαφορετικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Όσον αφορά την οικονομία, το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να επηρεάσει τις οικονομικές μεταβλητές και τον ρυθμό ανάπτυξης. Μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερους μισθούς και υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης για τους υπαλλήλους, στη διάρθρωση των αγορών και στην επέκταση του μάρκετινγκ που οδηγούν στην αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών και, συνεπώς, στην αύξηση της παραγωγής και του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρονται και περιγράφονται πιο πάνω, ως εταιρεία με φιλοσοφία που βασίζεται στην καινοτομία, η Svelta δεν σταματά να εργάζεται για την εξεύρεση λύσεων και τη βελτίωση των προσφερόμενων λύσεων, που σκοπό έχουν την περαιτέρω απλούστευση και αυτοματοποίηση υπηρεσιών. Μια υπηρεσία που πρόκειται να ενταχθεί πολύ σύντομα είναι η παραλαβή διεθνών αποστολών δεμάτων/προϊόντων, με την τελική παράδοση στο σημείο επιλογής του χρήστη. Επιπλέον, θα προστεθεί σύντομα η υπηρεσία Προσωπικού Αγοραστή (Personal Shopper). Οι προσωπικοί αγοραστές της υπηρεσίας Personal Shopper της Svelta θα επισκέπτονται τα συμβεβλημένα καταστήματα, θα «αγοράζουν» τα προϊόντα που επέλεξαν οι πελάτες της Svelta και θα τα παραδίδουν στην πόρτα τους με σβελτάδα και αποτελεσματικότητα. Οι προσωπικοί αγοραστές θα μπορούν να εργάζονται τις ημέρες και τις ώρες που επιλέγουν, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 86, 5ος όροφος, 3020, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25344476 | Ιστοσελίδα: www.sveltacourier.com  | Email: Info@Sveltacourier.com

Facebook: https://www.facebook.com/svelta.cyprus | Instagram: https://www.instagram.com/svelta.cyprus

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/sveltacomcy 

 

Δειτε Επισης

Tabs And Spaces - Oι ειδικοί στα e-shops
www.sveltacourier.com - H ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ COURIER
Foody - Ο πιο εύκολος τρόπος παραγγελίας
Αντωνιάδης Ηλεκτρονικά-Εκπαιδευτικά Λτδ - Κάνοντας τη γνώση δημιουργία
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ - Ο πρωτοπόρος του ψηφιακού μετασχηματισμού