Voici la Mode

Η χώρα μας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στο θέμα των ίσων ευκαιριών στην εργοδότηση, σύμφωνα με την Group Human Resources Manager του Ομίλου Voici la Mode, Νίκη Ζωμενή. Σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα, δε, στο θέμα του διορισμού γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις.

H Κύπρος μετράει πολλούς σύγχρονους επιτυχημένους επαγγελματίες, είτε άντρες είτε γυναίκες, αφοσιωμένους σε αυτό που κάνουν, αποδεικνύοντας ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να εξελίξει τις δυνατότητες και ικανότητές του, όταν του δοθεί το πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί. Βέβαια, οι ίσες ευκαιρίες στην εργοδότηση είναι ένα ευρύτερο θέμα το οποίο δεν αγγίζει μόνο τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων αλλά και των φυλών.

Την ίδια ώρα, η συμβολή των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, καθώς και στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας, είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.

Καθολική ισότητα

Το να πετύχουμε αυτό που λέμε καθολική ισότητα στον χώρο εργασίας, χρειάζεται πρώτα εμείς ως εργοδότες να δίνουμε περισσότερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα, χωρίς να προβαίνουμε σε πρόωρα συμπεράσματα επηρεασμένα από προκαταλήψεις.                                                                                         

Να δίνουμε ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, προσφέροντας ένα ισορροπημένο εργασιακό περιβάλλον για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού μας.                                                                           

Στον Όμιλο Voici La Mode, τα χρόνια επιτυχίας μας, μάς δίδαξαν ότι με την προσφορά γόνιμου εδάφους, ο κάθε επαγγελματίας, ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή, ηλικία ή οποιαδήποτε διαφορετικότητα, μπορεί να αναπτυχθεί επαγγελματικά, πετυχαίνοντας στόχους αλλά και αποτελέσματα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες.

Πολιτική ίσων ευκαιριών                                  

Ως Όμιλος Voici La Mode έχουμε δεσμευτεί και εφαρμόζουμε μια πάγια πολιτική ίσων ευκαιριών. Εξάλλου, ο Όμιλος ξεκίνησε και δημιουργήθηκε από το όραμα, το έργο και τη σκληρή δουλειά μιας γυναίκας. Η διευθυντική μας ομάδα αποτελείται στην πλειοψηφία της από γυναίκες. Είναι στην κουλτούρα του Ομίλου μας η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος απαλλαγμένου από διακρίσεις, όπου όλοι θεωρούνται ίσοι, ανεξάρτητα από ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία, γένος, οικογενειακή κατάσταση, σεξουαλική προτίμηση ή σωματική αναπηρία.                                                                               

Όλες οι αποφάσεις που αφορούν εργασιακές πρακτικές είναι αντικειμενικές, μακριά από προκαταλήψεις και βασισμένες μόνο στα αποτελέσματα της δουλειάς και στις ατομικές δεξιότητες/ικανότητες του ατόμου, χωρίς να επηρεάζονται από οποιουσδήποτε μη αντικειμενικούς παράγοντες. Ξεκινώντας από την πρόσληψη των ανθρώπων μας, μέχρι την αξιολόγηση, τις προαγωγές, την εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εργοδότησής του στον Όμιλο.

Η συνταγή της επιτυχίας

Διασφαλίζουμε με κάθε τρόπο ότι συμπεριφορές που καταδεικνύουν διάκριση ή παρενόχληση ενάντια σε οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού μας, δε γίνονται ανεκτές.

Έχουμε ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό σε όλα τα επίπεδα και βαθμίδες του Ομίλου, το οποίο αγκαλιάζουμε και ενθαρρύνουμε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό κι αυτό αποτελεί,  θα έλεγα, και τη συνταγή της επιτυχίας.  Το διαφορετικό υπόβαθρο του καθενός συμβάλλει στην εξεύρεση νέων, φρέσκων ιδεών και προσεγγίσεων όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργούμε, αλλά ακόμη περισσότερο, την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μας, μιας και την καινοτομία τις πλείστες φορές την ανακαλύπτεις στη διαφορετικότητα.

Ένα υγιές περιβάλλον

Η ισότητα στον χώρο εργασίας επιφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εργαζομένους, τους εργοδότες, αλλά και τους πελάτες της κάθε επιχείρησης.                                     

Το υγιές περιβάλλον εργασίας είναι, κατά κύριο λόγο, η κινητήριος δύναμη του Ομίλου μας. Προάγουμε την πρόοδο και την επαγγελματική ανάπτυξη με βάση την ικανότητα και τα αποτελέσματα και προσπαθούμε συνεχώς να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας με δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε όλοι ίσοι αλλά δεν είμαστε οι ίδιοι και ο κάθε ένας συνεισφέρει από τη θέση του και με τις εμπειρίες του στους στόχους και τις επιτυχίες. Και αυτό θεωρώ ότι είναι και η δύναμή μας.

Ο όμιλος Voici la Mode αντιπροσωπεύει τα Marks & Spencer στη Λευκωσία, Café la Mode και παγκύπρια τα Missguided, Accessorize & Celio.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ακροπόλεως 90, 4ος  όροφος, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνα: 22884900

Ιστοσελίδα: www.voicilamode.com

Social media:

Facebook: https://www.facebook.com/thisisVLM

Instagram: https://www.instagram.com/my_vlm/

 

Δειτε Επισης

PwC Κύπρου
MAP S.PLATIS GROUP
Leroy Merlin
KPMG ΚΥΠΡΟΥ
JUNIOR ACHIEVEMENT
ASTROBANK
ACS Courier
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Τράπεζα Κύπρου
EXNESS