ACS Courier

Στο πλαίσιο αυτό, στρατηγική της ACS αποτελούν διαχρονικά οι ίσες ευκαιρίες πρόσληψης και ανέλιξης για γυναίκες και άνδρες. Σήμερα, μετά από 20 χρόνια πορείας, έχουμε καταφέρει το ποσοστό γυναικών στην εταιρεία μας να φθάνει το 49%, 115 άτομα από τα 234.                                                                     

Αυτό πιστεύουμε έχει ως αποτέλεσμα μια ισορροπία στον χώρο εργασίας σε θέματα ανθρώπινων σχέσεων. Χαρακτηριστικά, ακόμη και στη θέση courier, που κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι μια κατεξοχήν θέση εργασίας για άνδρες, η ACS εργοδοτεί και γυναίκες. Ενώ σε θέσεις εργασίας, όπως οι λειτουργοί εξυπηρέτησης πελατών όπου συχνά βλέπουμε κυρίως γυναίκες να κυριαρχούν, η ACS προωθεί την ισότητα και εργοδοτεί τα τελευταία χρόνια και άντρες.

Σχέδια για βρεφοκομικό σταθμό                                                            

Τα πιο πάνω βέβαια δεν ήταν εύκολα εγχειρήματα, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες, καθώς το εργασιακό περιβάλλον στην Κύπρο δεν υποστήριζε τις νεαρές εργαζόμενες, οι οποίες θα ήθελαν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα και παράλληλα να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.                                     

Η ACS, αναγνωρίζοντας νωρίς τις δυσκολίες αυτές για τις νεαρές μητέρες, προσέφερε λύσεις και επιλογές έτσι ώστε να ξεπεραστούν πολλά από τα προβλήματα αυτά.                                   

Ανάμεσα σε αυτές τις λύσεις είναι και τα σχέδια για δημιουργία βρεφοκομικού σταθμού στα κεντρικά μας γραφεία, όπου εργοδοτούνται πέραν των 70 ατόμων.                                                         

Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ, βλέπουμε σημαντικές αλλαγές σε αυτά τα θέματα και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

Μικρογραφία μιας πολυεθνικής κοινωνίας                                               

Παράλληλα με την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, είναι εξίσου σημαντική και η πρόσληψη ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων, καθώς δημιουργεί μια πολυμορφία στον χώρο εργασίας. Στην ACS εργοδοτούμε σήμερα προσωπικό από 10 διαφορετικές εθνικότητες, από 4 διαφορετικές ηπείρους, όπως Έλληνες, Αργεντινούς, Βρετανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Σύριους, Γεωργιανούς, Λιβανέζους και Καμερουνέζους. Αυτό μας δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών μας, καθώς ο κάθε ένας, ο οποίος προέρχεται από διαφορετική χώρα ή και ήπειρο πολλές φορές, μεταφέρει εμπειρίες ζωής και συμπεριφοράς πολύ διαφορετικές, που συμπληρώνουν και στο τέλος διαμορφώνουν ένα πολύ όμορφο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο είναι μια μικρογραφία μιας πολυεθνικής κοινωνίας.

Ισότητα εκπαίδευσης και ανέλιξης                                                                      

Ένα άλλο πλεονέκτημα, το οποίο βλέπουμε να έχει σημαντικό βάρος στην κουλτούρα και την ισότητα στον εργασιακό χώρο, είναι η διαρκής εκπαίδευση και των δύο φύλων.                               

Με την ένταξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι ένα ισχυρό όπλο για την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη του κάθε ανθρώπου. Επίσης, έχουμε προωθήσει γυναίκες σε θέσεις-κλειδιά, οι οποίες έχουν σχέση με τη μηχανογράφηση του κύριου συστήματος της εταιρείας και την υποστήριξη αυτού στους πελάτες όπως και σε θέσεις διευθυντών επαρχιών. Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στη σημερινή κουλτούρα της κοινωνίας μας όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων στην εργασία. Ως εταιρεία προσπαθούμε καθημερινά να στηρίξουμε τον κάθε εργοδοτούμενο ξεχωριστά και να βελτιώσουμε καθετί που μπορεί να συνδράμει στην καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από τη βέλτιστη ποιότητα εργασιακής ζωής, αφού ένα μεγάλο μέρος αυτής συγκεντρώνεται στην εργασία μας.                                       

Στοχεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε με συλλογική προσπάθεια και στήριξη.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Βάρκιζας 14, 2033 Στρόβολος, Λευκωσία 

Τηλ: 7777 7373

Fax: 22 752704

Ε- mail: hr@acscyprus.com

Ιστοσελίδα:

www.acscyprus.com

Δειτε Επισης

Voici la Mode
PwC Κύπρου
MAP S.PLATIS GROUP
Leroy Merlin
KPMG ΚΥΠΡΟΥ
JUNIOR ACHIEVEMENT
ASTROBANK
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Τράπεζα Κύπρου
EXNESS