METLIFE EUROPE D.A.C.

Η MetLife Europe d.a.c., μέλος της MetLife Inc. ιδρύθηκε το 1955. Έκτοτε έχει δημιουργήσει ένα πελατολόγιο της τάξεως των 70.000 περίπου ασφαλισμένων, οι οποίοι απολαμβάνουν ασφαλιστικές καλύψεις είτε από ατομικά είτε από ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια.
 
Παρέχει ατομικές και ομαδικές ασφαλίσεις στην Κύπρο από το 1955. «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η μακροχρόνια εμπειρία μας στον ασφαλιστικό τομέα, καθώς και η ταχύτατη ανταπόκρισή μας τόσο στις ανάγκες των πελατών μας όσο και στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής MetLife Kύπρου και Ελλάδας.
Η MetLife Inc., μέσω των θυγατρικών και των συνδεδεμένων εταιρειών της, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες κλάδου Ζωής στον κόσμο. Ιδρύθηκε  στην Αμερική το 1868 και αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή ασφαλιστικών προγραμμάτων Ζωής, Σύνταξης, Ομαδικής Ασφάλισης Προσωπικού και Επενδυτικών Υπηρεσιών. 
Η MetLife στην Κύπρο παρέχει Ασφαλιστικά Προγράμματα Ζωής, Αποταμίευσης, Ατυχημάτων και Υγείας καθώς και Ομαδικά.
 
Διαχείριση ασφαλίσεων
Οι σημαντικές οικονομικές εξελίξεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια είχαν σοβαρό αντίκτυπο στη διαχείριση των ασφαλίσεων από τον κάθε πολίτη, εφόσον η κρίση άλλαξε αναγκαστικά τη σειρά των προτεραιοτήτων του. Τώρα, ο Κύπριος πολίτης αρχίζει ξανά να αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλιση στη ζωή του και σε αυτό έχει συντελέσει επίσης και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης προς τις τράπεζες, που είχε ως αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. Ταυτόχρονα, οι πολίτες άρχισαν πλέον να αναζητούν την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ασφαλιστική λύση για τις ανάγκες τους.
 
Επενδύσεις και βελτιώσεις  
H MetLife παρακολουθεί στενά και μελετά συνεχώς τα εγχώρια και διεθνή οικονομικά δρώμενα και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, καθορίζει ανάλογα την επενδυτική της πολιτική, αναφέρει ο κ. Αποστολίδης. Επιπλέον, οι πρόσφατες και σημαντικές απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου και συγκεκριμένα του σχετικού με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) ήταν ακόμα ένα θέμα που απασχόλησε σημαντικά τον τομέα. Αν και η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελούσε για την MetLife ανέκαθεν προτεραιότητα, η νέα νομοθετική πραγματικότητα δημιούργησε την ανάγκη για αναθεώρηση και βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και την ανάγκη για επικαιροποίηση των πολιτικών και των διαδικασιών μας.
 
Πελατοκεντρική προσέγγιση
Τέλος, οι ρυθμοί της ζωής και της κοινωνίας που αλλάζουν γρήγορα, αλλά και η πελατοκεντρική προσέγγιση της εταιρείας, τοποθετούν πάνω - πάνω στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τη βιομηχανία, το πώς θα αναδεικνύεται διαρκώς ο επαγγελματισμός των ασφαλιστικών συμβούλων και πώς αυτοί θα εκπαιδεύονται δια βίου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες της όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.
Αυξανόμενη εποπτεία
Ο πήχης στην αγορά ανεβαίνει με την ολοένα και αυξανόμενη εποπτεία, με αποτέλεσμα το έργο των ασφαλιστικών εταιρειών να έχει συνεχώς μεγαλύτερη αξία. Επίσης, αναγκάζει τις εταιρείες να έχουν ποσοτικά και ποιοτικά κεφάλαια, μέσα από τα οποία να μπορούν να ανταποκρίνονται στους κινδύνους που εγκυμονούν. «Ως εταιρεία διαθέτουμε διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία, που μας βοηθούν να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις, υποχρεώσεις και ανάγκες της αγοράς», τονίζει.  Συμπληρώνοντας δηλώνει πως: «Ήδη έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες, ενημερώνοντας πλήρως το δυναμικό των πωλήσεων της εταιρείας, όπως και τους πελάτες μας, σχετικά με όλες τις νομοθετικές αλλαγές και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο».
 
Στήριξη στο ΓεΣΥ
Το σλόγκαν της MetLife λέει: Συνοδοιπόροι στη Ζωή - Navigating Life Together και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει τον θεσμό του ΓεΣΥ:  «΄Εχοντας ως βάση την εμπειρία μας στα διεθνή συστήματα υγείας, ερχόμαστε ως ιδιωτικός τομέας να συμπληρώσουμε τις παροχές προς τους ασφαλισμένους. Είμαστε προσηλωμένοι στο να κτιστούν επιπλέον καλύτερες και πιο αποτελεσματικές παροχές για προστασία των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους. Ως εταιρεία παρακολουθούμε την ιατρική καινοτομία, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων μελλοντικών παροχών».
 
Διευθυντική ομάδα
Κυριάκος Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής MetLife Kύπρου και Ελλάδας
Χρίστος Σοφοκλέους, Διευθυντής Δικτύων Διανομής
Έλενα Στεφανή, Οικονομική Διευθύντρια
Ζαχαρίας Τζερμνίας, Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων
Έλενα Δημοσθένους, Διευθύντρια Τμημάτων Υποστήριξης Πωλήσεων και Marketing
Βίκυ Αυγουστή, Διευθύντρια Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών
Κώστας Θρασυβουλίδης, Διευθυντής Τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων
Κυριακή Πατριώτη, Προϊστάμενη Αναλογιστικού Τμήματος
Έλενα Λοΐζου, Διευθύντρια Συστημάτων Πληροφορικής
Παναγιώτης Πίττας, Διευθυντής Τμήματος Προμηθειών
Ξάνθη Ιωάννου, Διευθύντρια Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Νομικού Τμήματος
Μαργαρίτα Τσέλεπου, Διευθύντρια Διαχείρισης Κινδύνων
Χάρης Εσσιόπουλος, Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου
Φλωρεντία Κυπρίζογλου, Λειτουργός Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού
 
FACTS & FIGURES
Όμιλος MetLife Inc.
150 χρόνια λειτουργίας
49.000 υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο
Παροχή Υπηρεσιών σε πάνω από 40 χώρες
Νο. 43 στη λίστα  Fortune500  για το 2018
 
MetLife Europe d.a.c.
(Υποκατάστημα Κύπρου)
Προσωπικό:  73 άτομα 
Κύκλος εργασιών: €31.997.491
Ασφαλισμένοι: Στην Κύπρο, 50.000
περίπου ασφαλισμένοι κάτω από ατομικά συμβόλαια και άλλοι 20.000 κάτω από ομαδικά συμβόλαια
Ασφαλιστικά συμβόλαια: 41.158 περίπου
Μερίδιο αγοράς: 8,66%
Ασφαλιστικοί σύμβουλοι: 167
Γραφεία στην Κύπρο:17
Ίδια κεφάλαια υπό το Solvency II:  €1.220.487.358
 (Στοιχεία τέταρτου τριμήνου 31/12/18)
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
MetLife Europe d.a.c.
(Cyprus Branch)
Κέννεντυ 38, 1087, Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: 22845845
Φαξ: 22845606
E-mail: contact@metlife.com
Ιστοσελίδα: www.metlife.com.cy
 

Δειτε Επισης

G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
EUROLIFE
AMERICAN HELLENIC HULL INSURANCE COMPANY LTD
TRUST
ROYAL CROWN
AIG EUROPE S.A.
CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
CNP CYPRIALIFE
ΟΜΙΛΟΣ CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS
ΥΔΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ