AIG EUROPE S.A.

Η παρουσία της AIG στην Κύπρο ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όπου δραστηριοποιείται η AIG Europe S.A. Διαχρονικά η εταιρεία καταγράφει μια ιδιαίτερα θετική πορεία με αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας της, όπως αναφέρει ο CEO, Σταύρος Φλωρίδης.
 
H American International Group Inc. (AIG) είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που εξυπηρετεί περισσότερους από 80 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.
Με ιστορία που μετρά φέτος 100 χρόνια (https://www.100.aig/), η AIG έχει παρουσία σε πάνω από 80 χώρες, απασχολεί περισσότερα από 50.000 στελέχη και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκιο.  Tα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της AIG Property Casualty, τoυ βραχίονα των γενικών ασφαλίσεων του Ομίλου, ανήλθαν σε $25,5 δισ. το 2017. Η φερεγγυότητα της AIG Property Casualty φαίνεται τόσο από τις υψηλές βαθμολογίες που έλαβε από διεθνείς οίκους αξιολόγησης (Α+ από S&P) όσο και από το γεγονός πως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων της λίστας Fortune 500 την εμπιστεύονται για την ασφάλισή τους.
 

 
Προϊόντα για ιδιώτες και επιχειρήσεις
Στην Κύπρο δραστηριοποιείται η AIG Europe S.A. H εδώ παρουσία της AIG ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και διαχρονικά η εταιρεία καταγράφει μια ιδιαίτερα θετική πορεία με αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας. Το 2018 τα συνολικά ασφάλιστρα ανήλθαν στα €22,3 εκατ. ενώ καταβλήθηκαν πάνω από €6.8 εκατ. αποζημιώσεις σε 3.000 απαιτήσεις. Παρέχοντας λύσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις, η AIG εξυπηρετεί περίπου 18.000 ασφαλισμένους και συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών που μετρά περισσότερους από 130 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε όλη την Κύπρο.
Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, η AIG παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλιση οχημάτων, κατοικιών, σκαφών αναψυχής, προσωπικών ατυχημάτων και ταξιδιών. Για τις επιχειρήσεις διαθέτει μια ευρεία σειρά σύγχρονων προϊόντων για τους κλάδους των χρηματοοικονομικών απωλειών, μεταφορών, αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, αεροπλοΐας, ευθύνης εργοδότη και περιουσίας.
 
Πρώτη σε καινοτόμες λύσεις
Έχοντας συνδυάσει το όνομά της με την καινοτομία, η AIG ήταν η πρώτη εταιρεία που παρείχε ασφαλιστικά προγράμματα στην κυπριακή αγορά για ευθύνη στελεχών διοίκησης (D&O), ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους (Cyber), περιβαλλοντική ευθύνη, ανάκληση προϊόντων, e-Marine καθώς και διαχείριση κρίσεων. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Κύπρου και όχι μόνο επιλέγουν να ασφαλιστούν με την AIG.
Ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα δίνεται επίσης στην κανονιστική συμμόρφωση. Το Υποκατάστημα της AIG Europe S.A. στην Κύπρο υπόκειται στην εποπτεία τόσο του Ασφαλιστικού Επιμελητηρίου (Commissariat aux Assurances) του Λουξεμβούργου όσο και του γραφείου Εφόρου Ασφαλίσεων του Υπουργείου Οικονομικών Κύπρου για θέματα προστασίας του καταναλωτή.  Τα επόμενα χρόνια η AIG Europe S.A. στην Κύπρο θα συνεχίσει να εστιάζει στη βιώσιμη κερδοφορία, την πελατοκεντρική προσέγγιση, τη λειτουργική απόδοση, την κανονιστική συμμόρφωση και τους ανθρώπους της, με όραμα να γίνει η ασφαλιστική εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία για τους συνεργάτες, τους ασφαλισμένους, τους υπαλλήλους αλλά και την αγορά στο σύνολό της.
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

AIG Europe S.A. - CYPRUS BRANCH
Ταχυδρομική διεύθυνση: Εσπερίδων 26,
2001, Στρόβολος
Τηλέφωνο: 22699999                                                          
Φαξ: 22699700
E-mail: cy.customer.relations@aig.com
Ιστοσελίδα: www.aig.com
 

Δειτε Επισης

G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
EUROLIFE
AMERICAN HELLENIC HULL INSURANCE COMPANY LTD
TRUST
ROYAL CROWN
METLIFE EUROPE D.A.C.
CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
CNP CYPRIALIFE
ΟΜΙΛΟΣ CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS
ΥΔΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ