CYTA:Ολιστική προσέγγιση για την κυβερνοασφάλεια

Στις μέρες μας, η ραγδαία ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή λειτουργία της κάθε εταιρείας είναι γεγονός. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ακολουθήσουν τις νέες τεχνολογίες, ώστε να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους στο νέο, γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται, τονίζει ο δρ Κώστας Α. Μακρής, Προϊστάμενος Ασφάλειας Δικτύων και Υπηρεσιών.
Ως αποτέλεσμα, οι δικτυακές υποδομές της κάθε εταιρείας γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκες, αποκτώντας παράλληλα τη δυνητική ικανότητα να επηρεάσουν την πορεία, την εξέλιξη, αλλά και την επιχειρησιακή στρατηγική της. Σε αυτό το περιβάλλον πολυπλοκότητας και αλληλοεπίδρασης, τα κενά ασφάλειας συχνά δεν είναι εμφανή και ο μέχρι πρόσφατα απλός και τυπικός έλεγχος ασφάλειας δεν είναι επαρκής, αναφέρει ο ίδιος. Είναι πλέον γεγονός ότι καθημερινά δημιουργούνται νέες απειλές, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των υποδομών και των δεδομένων της κάθε εταιρείας.
H ασφάλεια των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπηρεσιών αφορά ουσιαστικά στην προστασία των πληροφοριών, είτε αυτών που διακινούνται είτε που είναι αποθηκευμένες σε κάποιο σύστημα, από ένα μεγάλο φάσμα κινδύνων. 

Στην κορυφή της πρόληψης
Η Cyta, αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο της στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο, έχει τοποθετήσει την ασφάλεια των δικτύων, των υπηρεσιών και των πληροφοριών που διαχειρίζεται στην κορυφή της επιχειρησιακής στρατηγικής της. Ο βασικότερος παράγοντας για επιτυχή κυβερνοασφάλεια είναι η πρόληψη, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο έγκαιρος εντοπισμός και η αποτελεσματική διαχείριση των κακόβουλων επιθέσεων, εμποδίζοντας ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των πληροφοριακών πόρων. Γι’ αυτό η Cyta έχει υιοθετήσει μία ολιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό, θέτοντας σε εφαρμογή μέτρα, αυστηρούς ελέγχους και διαδικασίες στη βάση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, βασισμένο στα διεθνή πρότυπα ISO 27001 και ISO 27002.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών του κυβερνοχώρου επεκτείνεται σε τεχνικά και διαδικαστικά μέτρα, που καλύπτουν επίσης θέματα επιχειρησιακής συνέχειας, ασφάλειας εγγράφων, φυσικής ασφάλειας, αλλά και ασφάλειας ηλεκτρονικής πρόσβασης. Τα κέντρα δεδομένων της Cyta έχουν ήδη εξασφαλίσει τη διεθνή πιστοποίηση ISO 27001, η οποία αποτελεί σαφή απόδειξη τόσο της υπεροχής της Cyta σε θέματα αξιοπιστίας και ασφάλειας όσο και της προσήλωσής της σε αυτά.
 
Εις βάθος άμυνα
Ως ο μεγαλύτερος παροχέας υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο, η Cyta έχει θέσει την αξιοπιστία ως μία από τις βασικές αξίες της και επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών της, τονίζει ο κ. Μακρής. Η ασφάλεια είναι για τον Οργανισμό κορυφαία προτεραιότητα και είναι ενσωματωμένη σε κάθε πτυχή της επιχειρησιακής λειτουργίας του, από την  τεχνολογία που υιοθετεί, τις πιστοποιημένες διαδικασίες που εφαρμόζει, μέχρι το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της.                                                                   Για κάθε δίκτυο και υπηρεσία η ασφάλεια εξετάζεται και εφαρμόζεται από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού μέχρι και την εμπορική διάθεση και διασφαλίζεται με υποδομές άμυνας σε βάθος (defence-in-depth). Δηλαδή, με εισαγωγή πολλαπλών μέτρων και δικλείδων ασφάλειας, συστηματικούς ελέγχους, μηχανισμούς υψηλής διαθεσιμότητας, εφεδρικών δικτύων και προσβάσεων σε όλα τα επίπεδα της υποδομής, αλλά και με τη συνεχή παρακολούθηση δικτύου και υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό. Ταυτόχρονα, το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού συνεχώς εκπαιδεύεται και διατηρεί τις πιο πρόσφατες, διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις σε θέματα τεχνολογίας, ασφάλειας, χειρισμού διαδικτυακών απειλών, διαχείρισης κινδύνων κ.ά.
 
Λύσεις κατά της απάτης
Τέλος, η Cyta συμμετέχει ενεργά σε σημαντικούς οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας πληροφοριών και καταπολέμησης της απάτης στις τηλεπικοινωνίες. Αυτοί περιλαμβάνουν το ETIS (Ομάδα Εργασίας για Computer Emergency Response Team – Security Operations Center), την Ευρωπαϊκή ΕΤΝΟ (Ομάδα Εργασίας για Security & Fraud Control και Ομάδα Εργασίας για Data Protection), τον διεθνή φορέα FIINA (International Forum for Irregular Network Access) και τους φορείς GSM Fraud Forum και Security Group.  Η συμμετοχή της αυτή διασφαλίζει την πλήρη εναρμόνισή της με τις όποιες εξελίξεις στους τομείς αυτούς.
Παράλληλα, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες, στο πρόσφατο παρελθόν, της καταστροφής που προκαλούν ιοί τύπου Ransomware σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και επιχειρήσεις άλλων χωρών, επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service), οι οποίοι μπορούν να θέσουν εκτός λειτουργίας επιχειρήσεις για πολλές ημέρες, κλοπής και απώλειας προσωπικών δεδομένων από δημοφιλείς διαδικτυακές ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα. Με τα σημερινά δεδομένα, για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, όπως κλοπή δεδομένων, διακοπή υπηρεσιών κτλ. η κοινή γνώμη ρίχνει το βάρος της ευθύνης στο θύμα κι όχι στον θύτη.
Στις μέρες μας, η ασφάλεια των δικτύων και των υπηρεσιών αποτελεί απαίτηση του κάθε ενός από εμάς και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων όπου το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα κύρια εργαλεία του επιχειρείν τους.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ο κ. Μακρής, η Cyta κτίζει τις υπηρεσίες και τις υποδομές της σε ασφαλή και αξιόπιστα θεμέλια, για να μπορεί ο κάθε πελάτης της, οικιακός ή επιχειρηματικός, να στηριχθεί σε αυτά και να φτάσει ακόμη πιο μακριά. Διαθέτει την τεχνογνωσία και τις υποδομές και είναι σε θέση να στηρίξει την προσπάθεια κάθε επιχείρησης που θέλει να διασφαλίσει την επιχειρησιακή της συνέχεια στο πολύπλοκο περιβάλλον του διαδικτύου, με εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, όπως προστασία από διαδικτυακές επιθέσεις DDoS, ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ασφαλές διαδίκτυο για οικογένειες, υπηρεσίες Cloud σε ασφαλή κέντρα δεδομένων, καθώς και άλλες διαχειριζόμενες υπηρεσίες ασφάλειας (managed security services).
 
Διευθυντική ομάδα
. Μιχάλης Αχιλλέως, Aναπληρωτής Ανώτατος Eκτελεστικός Διευθυντής
.Γιάννης Κουλίας, Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών
.Χρύσης Φοινιώτης, Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής
.Αντιγόνη Μοδέστου, Ανώτερη Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης
 
Facts& Figures
Cytashop: 21
Μεταπωλητές: 44
Διακρίσεις
• EFQM 5* (Επιχειρησιακή Αριστεία - Ο μοναδικός οργανισμός στην Κύπρο σε τέτοιο επίπεδο)
• ISO 27001 (Data Centers)
• ISO 18295 (Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης - Το πρώτο στην Κύπρο και ανάμεσα στα πρώτα παγκοσμίως)
• ISO 9001 (Ποιότητα - O πρώτος μεγάλος οργανισμός στην Κύπρο που πιστοποιήθηκε συνολικά - 2003)
 

 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ταχυδρομική διεύθυνση: Cyta
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 24929,1396, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22701000
Φαξ: 22494940
E-mail: enquiries@cyta.com.cy
Ιστοσελίδα: www.cyta.com.cy
 

Δειτε Επισης

SAP CYPRUS LTD
PCS ΑΕ: Προηγμένες λύσεις αυτοματοποίησης
ORACLE CYPRUS SOLUTIONS: Λύσεις καινοτομίας
NET-U CONSULTANTS LTD
KPMG LIMITED: Επενδύοντας στις καινοτόμες τεχνολογίες
GCC COMPUTERS:O ψηφιακός συνεργάτης των επιχειρήσεων
FOURTH GL PRODATA LTD: Η δύναμη στους ανθρώπους της
ESET CYPRUS: Cybersecurity Specialists
DEXTERITY SOLUTIONS LTD: Λύσεις διεθνούς κύρους
DIGICOM LTD: We protect your computers –We protect your business!