C.A.Papaellinas

  10/12/2019 10:01
C.A.Papaellinas

C.A.Papaellinas

  10/12/2019 10:01

Ο όμιλος C.A.Papaellinas, μετά από διαδρομή σχεδόν ενός αιώνα, έχει κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαμβάνουν τη διανομή φαρμάκων, καλλυντικών, καταναλωτικών προϊόντων και δίκτυο καταστημάτων. Mε προσήλωση στις αξίες του, πάθος, απλότητα, ακεραιότητα και ποιότητα, ο όμιλος C.A.Papaellinas  έχει χτίσει με τους πελάτες του ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης και καθιερώθηκε ως ο ισχυρότερος όμιλος προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο. Διαχρονική αποστολή του είναι να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα.

Το φάρμακο βρίσκεται στον πυρήνα της C.A.Papaellinas
Τα φαρμακευτικά προϊόντα παραμένουν στο επίκεντρο της αποστολής και των εργασιών του ομίλου. Διανέμει τα προϊόντα των φαρμακευτικών εταιρειών Novartis και Sanofi, ενώ παρέχει υποστήριξη πωλήσεων και marketing σε σημαντικές φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Amgen, Servier, Ipsen και Glaxosmithkline. Διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα για θέματα ρύθμισης ποιότητας, ασφάλειας και εγγραφής φαρμάκων, καθώς και ιατρικό τμήμα. Και τα δύο είναι στελεχωμένα με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να επιτύχει πλήρη συμμόρφωση με τους τοπικούς διεθνείς κανονισμούς της ΕΕ, που αφορούν στην προώθηση και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων στην Κύπρο. Ως τοπικός αντιπρόσωπος των κατόχων άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων είναι σε θέση να προσφέρει κρίσιμες υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες φαρμακευτικών προϊόντων, διασφαλίζοντας την ομαλή παροχή των προϊόντων τους στην κυπριακή αγορά, την ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς.

Η διανομή των φαρμακευτικών προϊόντων
Το κέντρο διανομής φαρμακευτικών προϊόντων του ομίλου, PharmacyLine, έχει καταλλήλως εξουσιοδοτηθεί από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου για τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.                                                                           Η PharmacyLine ελέγχεται πολύ συχνά τόσο από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους όσο και από τους κύριους προμηθευτές της εταιρείας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρέχει στους πελάτες του λιανικού εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων ένα μεγάλο φάσμα φαρμάκων. Οι εξελιγμένες μέθοδοι αποθήκευσης, η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και οι διαδικασίες παράδοσης εγγυώνται μια ταχεία και αξιόπιστη προμήθεια φαρμάκων και προϊόντων φροντίδας υγείας σε όλη την Κύπρο 

Τα προϊόντα
Ο όμιλος διανέμει τα προϊόντα των φαρμακευτικών εταιρειών Novartis  και Sanofi, ενώ παρέχει υποστήριξη πωλήσεων και marketing σε αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες με συνταγογραφούμενα φάρμακα, μεταξύ των οποίων: Amgen, Baxter, Celltrion Healthcare, FAES Farma SA, IPSEN EPE, ITF Hellas AE, Kyowa Kirin Holdings B.V, Les Laboratoires Servier, Norgine, SA, Seqirus, Teva B.V., VERΙSFIELD (UK ) LTD και Vianex S.A.

Στον κλάδο του Consumer Healthcare, o όμιλος έχει συνεργασία με: 
• GlaxoSmithKline: προϊόντα που κατέχουν ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά (Panadol, Voltaren Gel, Sensodyne)
• Perrigo Omega Pharma: προϊόντα με ψηλά μερίδια αγοράς στις κατηγορίες τους (Solpadeine, Physiomer, Lactacyd)
Επιπρόσθετα, διατηρεί συνεργασίες στον τομέα καλλυντικών στα φαρμακεία (NUXE, Bio-Oil) και συμπληρωμάτων διατροφής (Lanes, Superfoods, Femarelle, Lifeplan, Optima, My Elements, Specchiasol).  

Οι αλλαγές που φέρνει το ΓεΣΥ
Η υλοποίηση του ΓεΣΥ έχει ενοποιήσει την κρατική και ιδιωτική αγορά φαρμάκων, δημιουργώντας νέα δυναμική για τις φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και μεγάλες προκλήσεις σε θέματα αποθήκευσης,  διανομής και προώθησης των προϊόντων. Η αύξηση του αριθμού των γιατρών που πρέπει να επισκεφτεί ένα ιατρικός επισκέπτης και παράλληλα ο μειωμένος χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί, δημιουργεί την ανάγκη για εξεύρεση πιο ευέλικτων μορφών εξυπηρέτησης. 

Αυξάνεται η ζήτηση 
Επίσης, η αύξηση της ζήτησης των φαρμάκων, η οποία προέκυψε λόγω της διακοπής λειτουργίας των κρατικών φαρμακείων, επιτάσσει την αναδιοργάνωση των χώρων αποθήκευσης των φαρμάκων αλλά και την επέκταση του δικτύου διανομής των φαρμακευτικών εταιρειών. Με δεδομένο ότι το ΓεΣΥ προσβλέπει σε σχεδόν δωρεάν φάρμακα για τους ασθενείς, δημιουργείται η ανάγκη για παροχή μεγάλων εκπτώσεων στα φαρμακευτικά προϊόντα από τις εταιρείες εμπορίας φαρμάκων. Αυτό με τη σειρά του αναγκάζει τους  διανομείς φαρμάκων να υιοθετήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικούς τρόπους λειτουργίας. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν αλλά και να βελτιώνουν τις υφιστάμενες θεραπευτικές επιλογές προς τους ασθενείς. 

Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου B2B
To ραγδαία αναπτυσσόμενο περιβάλλον της αγοράς, κυρίως λόγω της εφαρμογής του ΓεΣΥ, οι αυξανόμενες ανάγκες των φαρμακοποιών, καθώς επίσης και η μείωση του διαθέσιμου χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για προσφορά ακόμη πιο ευέλικτης και άμεσης εξυπηρέτησης.  
Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος C.A.Papaellinas θέτει άμεσα σε πλήρη λειτουργία μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού χονδρικού εμπορίου Β2Β (Business to Business) της Pharmacyline, που σκοπό έχει να προσφέρει στους συνεργάτες της εταιρείας, μεταξύ άλλων:
• άμεση πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας
• διεκπεραίωση  online παραγγελιών
• άμεση ενημέρωση για όλες τις εμπορικές προσφορές και αγορές με επιπλέον πιστώσεις
• άμεση ενημέρωση για την αναπλήρωση των αποθεμάτων προϊόντων που ήταν σε έλλειψη, καθώς και 
• πρόσβαση σε ανοιχτά τιμολόγια, στην κατάσταση αγορών, στο ιστορικών παραγγελιών και άλλα. 

Ψηφιακό πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων 
Επιπλέον, ο όμιλος προχωρά και στην πλήρη ψηφιοποίηση του προγράμματος ιατρικών επισκέψεων. Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο, που διευκολύνει την επιστημονική προώθηση των φαρμάκων από τους ιατρικούς επισκέπτες. 

Συμφωνίες στρατηγικής σημασίας 
Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του ομίλου C.A. Papaellinas είναι οι συμφωνίες στρατηγικής σημασίας, που έχει συνάψει με διεθνώς καταξιωμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Έτσι, συνεχίζει την ανάπτυξή του μέσα από την  εισαγωγή και προώθηση κυρίως πρωτότυπων προϊόντων. Επίσης, ενισχύει τη δραστηριότητά του σε επιλεγμένα μερίδια της φαρμακευτικής αγοράς, με γενόσημα φάρμακα, καθώς και φάρμακα με εξειδικευμένες εφαρμογές και φαρμακοτεχνικές μορφές. Τέλος, δίνεται προτεραιότητα στην περαιτέρω επέκταση των φαρμακαποθηκών, καθώς και στην επέκταση του δικτύου διανομής για την ταχεία και αξιόπιστη προμήθεια φαρμάκων σε όλη τη Κύπρο.

Facts & Figures 
Top 5 προϊόντα σε πωλήσεις: Panadol και Solpadeine στην κατηγορία αναλγητικών, corega στην κατηγορία φροντίδας τεχνητών οδοντοστοιχιών, Physiomer στην κατηγορία φυσικών ρινικών αποσυμφορητικών, Voltaren Gel στην κατηγορία τοπικών αναλγητικών. 
Διευθυντική ομάδα: Ανώτατος διευθυντής φαρμάκων - Στέλιος Φοινικαρίδης, Ανώτατη διευθύντρια φαρμακείων - Άντρη Κούκου

Στοιχεία επικοινωνίας 
Τηλέφωνο: 22741741
E-mail: info@cap.com.cy
Διεύθυνση: Γιάννου Κρανιδιώτη 179, 2235, Λατσιά, Λευκωσία
 

Πίσω στην αρχή της σελίδας