MARATHON TRADING

  31/01/2018 11:55
MARATHON TRADING

MARATHON TRADING

  31/01/2018 11:55

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του, η Marathon Trading επιχειρεί για πέραν των 60 χρόνων, αντιπροσωπεύοντας μάρκες που έχουν μπει ως εχέγγυα για την υγεία σε πλείστα κυπριακά σπίτια.

Tο 1960 ο Ιωάννης Μ. Καπακιώτης ίδρυσε την Ioannis M Kapakiotis & Son για την προώθηση και διανομή φαρμακευτικών και νοσοκομειακών προμηθειών στην κυπριακή αγορά. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δράση της αντιπροσωπεύοντας τους κατασκευαστές Calmic Ηνωμένου Βασιλείου, Pharmaton SA Ελβετίας και Terumo Corporation Ιαπωνίας. Το 1976, με την εμπορική επωνυμία Marathon Trading, επεκτάθηκε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για να συμπεριλάβει συμπληρώματα διατροφής, ιατρικές συσκευές, νοσοκομειακές προμήθειες και άλλα προϊόντα, που διατίθεντο στα φαρμακεία.

Τη δεκαετία του 1980 ο Γιώργος Καπακιώτης, διέβλεψε ότι το μέλλον του εμπορίου θα ήταν οι εταιρικές συνεργασίες κι έτσι άρχισε να οικοδομεί το όραμα για τη δημιουργία μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας που να επικεντρώνεται σ’ αυτή τη στρατηγική. Σήμερα, ως αποτέλεσμα της υλοποίησής της, η Marathon Trading, στα χέρια της τρίτης πλέον γενιάς, συμμετέχει μετοχικά στις Marathon Distributors, Kapakiotis & Papaellinas και Αλέκτωρ Pharmaceuticals. Μanaging Director της Marathon Trading έχει αναλάβει η Έλενα Καπακιώτη και Managing Director της Marathon Distributors η Σιμώνη Καπακιώτη, με τον πατέρα τους, Γιώργο, να συμμετέχει πάντοτε ενεργά.

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της Marathon Trading έχει επεκταθεί ακόμα περισσότερο, περιλαμβάνοντας κορυφαία brands για μητέρες και βρέφη, μεταξύ των οποίων οι Medela, Angelcare, Bibi, Nuby και SIGG, καθώς και φυσιοθεραπευτικές μάρκες, όπως η σειρά κρυοθεραπευτικών ειδών της Ice Power.

Εκτός των πιο πάνω, οι κατηγορίες των προϊόντων της εκτείνονται σε φάρμακα και σε γνωστά συμπληρώματα διατροφής, όπως τις πολυβιταμίνες Pharmaton, Ginsana, Antistax και άλλα.

Σκοπός της Marathon Trading είναι να συνεχίσει το έργο που προτεραιότητα έχει να καταστήσει τις μάρκες της ηγέτιδες στους τομείς τους. Σύμφωνα με την κ. Καπακιώτη, «ο στόχος μας αυτός έχει, μέχρι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί και η προσπάθεια συνεχίζεται με πλάνα που επικεντρώνονται σε περαιτέρω ανάπτυξη, ώστε να παραμείνουμε δυνατοί και υγιείς στην κατηγορία των μεγαλύτερων εισαγωγέων φαρμάκων και συναφών προϊόντων. Κι όλα αυτά, διατηρώντας πάντοτε υψηλά τα κριτήρια ηθικής και υπευθυνότητας, που είναι η βάση του τρόπου που λειτουργούμε».
 
Facts & Figures
 * 1.000  και πλέον είναι οι κωδικοί που διατίθενται, σήμερα, από τη Marathon Trading.

* Πέραν των 6.000 τ.μ. είναι το εμβαδόν του κτιρίου της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει γραφεία, χώρους αποθήκευσης και κέντρο διανομής.

* Φαρμακεία, κλινικές, χημεία, φυσιοθεραπευτικά κέντρα και καταστήματα παιδικών ειδών είναι τα κύρια κανάλια διάθεσης των προϊόντων της.

* 15 είναι οι εταιρείες των οποίων τα προϊόντα διαθέτει στο κυπριακό εμπόριο.

* Η Marathon Trading είναι βασικός μέτοχος σε τρεις εταιρείες: Marathon Distributors - διανομή φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, Kapakiotis & Papaellinas και  Αλέκτωρ Pharmaceuticals - αντιπρόσωποι, αντίστοιχα, των γνωστών φαρμακοβιομηχανιών GSK Pharmaceuticals και AstraZeneca.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Ιστοσελίδες:

www.marathontrading.com
www.facebook.com/marathontrading.cy
Instagram: marathon_trading
 

Πίσω στην αρχή της σελίδας