OΜΙΛΟΣ MSJ

  31/01/2018 11:41
OΜΙΛΟΣ MSJ

OΜΙΛΟΣ MSJ

  31/01/2018 11:41
Η ιστορία της επιτυχημένης πορείας του ομίλου MSJ ξεκινά από το 1944, όταν ο ιδρυτής και φαρμακοποιός Μιχαλάκης Σ. Ιακωβίδης άνοιξε το πρώτο του φαρμακείο. Όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με το εμπόριο, επιδιώκοντας πάντοτε ευκαιρίες για αντιπροσωπείες στον κλάδο της Υγείας. Με τη διορατικότητά του κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικές και πρωτοποριακές, για την τότε εποχή, συμφωνίες για εισαγωγή φαρμάκων από το εξωτερικό. Έθεσε έτσι γερά θεμέλια και σταδιακά μαζί με τα τέσσερα του παιδιά, Σώτο, Σάββα, Αλέξανδρο και Αριστοκλή, κατάφεραν με την εργατικότητα και μεθοδικότητά τους να επιτύχουν την ισχυρή και ραγδαία ανάπτυξη του ομίλου MSJ.

O Όμιλος MSJ είναι ένας διακεκριμένος οργανισμός, που απασχολεί συνολικά πέραν των 370 ατόμων σε Κύπρο και Ελλάδα και αποτελείται από 7 εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στην εισαγωγή, προώθηση, μάρκετινγκ, επιστημονική υποστήριξη και διανομή ενός ευρέως φάσματος προϊόντων Υγείας.

Ηγετικός παίκτης
Ο Όμιλος MSJ έχει καταστεί ηγετικός παίκτης του φαρμακευτικού επιχειρείν, αλλά και του ευρύτερου φάσματος της Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Εδρεύει σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις σε Λευκωσία, Αθήνα καθώς και νέους γραφειακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη.
 
Γενικό Σχέδιο Υγείας
Ο τομέας των φαρμάκων, καθώς και το σύστημα Υγείας στην Κύπρο, βρίσκονται σε μια διαρκή φάση αλλαγής και εξέλιξης. Η πλέον κοντινή προοπτική εφαρμογής ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο που έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τομέα και να προσφέρει σημαντικά στους ασθενείς, στην κοινωνία και στις επόμενες γενιές. Ο Όμιλος MSJ συνεργάζεται στενά και στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού με τις φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αναβάθμιση του επιπέδου υγείας στην Κύπρο, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας.

Με βάση το απαιτητικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς, ο Όμιλος MSJ αναγνωρίζει ότι η συνεχής προσαρμογή στις νέες και σύγχρονες ανάγκες της αγοράς είναι επιτακτική και πως ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της πρόκλησης είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός, η μελετημένη στρατηγική και η ευελιξία. Στόχος του Ομίλου MSJ ήταν, είναι και παραμένει η διάθεση προϊόντων απαράμιλλης ποιότητας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση των κλάδων της Υγείας, στους οποίους δραστηριοποιείται και στην καθολική άνοδο του επιπέδου ζωής.
 
Best seller

• Η σειρά προϊόντων NUROFEN προσφέρει γρήγορη και στοχευμένη ανακούφιση από πόνους όπως, πονοκέφαλοι, πονόδοντος, πόνοι περιόδου, πυρετός και πόνος από κοινό κρυολόγημα. 
 
Διακρίσεις
Ο Όμιλος  MSJ, καθώς και οι εταιρείες του, διακρίνονται κάθε έτος με αριθμό βραβείων από τις εταιρείες, τις οποίες αντιπροσωπεύουν στην Κύπρο και την Ελλάδα. Ορόσημο στην ιστορία του ήταν το 2010 όταν ο Όμιλος  MSJ πήρε τιμητική διάκριση από το ΚΕΒΕ για τη σημαντική του προσφορά στην κυπριακή οικονομία μέσω της εκτός Κύπρου επέκτασης των δραστηριοτήτων του. Πιο πρόσφατη αναγνώριση αποτελεί η επικείμενη βράβευση της Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ελλάδας για τη συνεισφορά στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων δύο χωρών.
Το μυστικό της επιτυχίας του Ομίλου MSJ αποδίδεται στις βασικές αρχές και αξίες της διοίκησης των εταιρειών: επαγγελματισμός, εντιμότητα, επιμονή, αφοσίωση, αλληλοϋποστήριξη, ανθρωποκεντρική διοίκηση και πάνω από όλα αρμονική συνεργασία μεταξύ όλων των μελών που δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις. Σήμερα πλέον, η συμβολή της νέας γενιάς στις δραστηριότητες του Ομίλου είναι συνυφασμένη με το κοινό όραμα για μια ακόμα πιο επιτυχή πορεία και υγιή ανάπτυξη του Ομίλου MSJ, έχοντας πάντοτε ως επίκεντρο ό,τι πιο πολύτιμο: Τη Ζωή.
 
Ιδιοκτησία:
Σωτήρης Ιακωβίδης
Σάββας Ιακωβίδης
Αλέξανδρος Ιακωβίδης
Αριστοκλής Ιακωβίδης
 
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ / ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Brand Εταιρεία Παραγωγής
Nurofen, Gaviscon, Strepsils Reckitt Benckiser Hellas Chemicals SA
GUM Paroex / Activital / Sensivital / Kids / Junior Sunstar Swiss SA
Wellman, Wellwoman, Immunace, Osteocare, Neurozan, Perfectil Vitabiotics Ltd
Fruit & Fiber, Ortisan, Propex Ortis Laboratoires SPRL
Hipp Milk Formula/Water / Organic Cereal HiPP GmbH
Almiron Nutricia Worldwide Healthcare Nutrition
Complan, Diasip, Fortimel, Neocate,             NutriniDrink, Souvenaid Nutricia Advanced Medical Nutrition
Frezyderm Sun Care / Anti-ageing / Baby Line Frezyderm Dermoceuticals S.A.
Canderel, Canderel Green Merisant Group
Sempercare gloves Semperit Technische Produkte
Bion, JointCare Max Merck Selbstmedikation GmbH
Frontline, NexGard Boehringer Ingelheim (Merial)
Advance Pet Food Affinity Petcare S.A.
Fendona, Storm, Termidor BASF Hellas S.A.

Facts & Figures

73 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης εταιρείας του ομίλου MSJ.
370 άτομα προσωπικό σε Κύπρο και Ελλάδα.
Ο όμιλος MSJ αποτελείται από 7 εμπορικές επιχειρήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα. 
2 στρατηγικές συμμαχίες: Με εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics, διανομής και αποθήκευσης και διανομής σε φαρμακεία και οργανισμούς υγείας
της Κύπρου (Marathon Distributors Ltd) και με τον κύριο διανομέα καταναλωτικών προϊόντων σε καταστήματα λιανικής πώλησης στην Κύπρο
(Laiko-Cosmos Trading Ltd).
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: 
Αγίου Νικολάου 8, 1055, Λευκωσία, Κύπρος, Τ.Θ. 21593, 1511, Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22056200
Φαξ: +357 22750604
E-mail: info@msjacovidesgroup.com
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας