ENERGYINTEL SERVICES: Με όπλο τον ήλιο

  08/06/2022 12:27
ENERGYINTEL SERVICES: Με όπλο τον ήλιο

ENERGYINTEL SERVICES: Με όπλο τον ήλιο

  08/06/2022 12:27

Η EnergyIntel Services ιδρύθηκε με στόχο να φέρει τη δύναμη της πράσινης ενέργειας στους καταναλωτές, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο, Ευγενία Ηροδότου, η οποία υπογραμμίζει ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι να συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη, αξιοποιώντας τον ήλιο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Η EnergyIntel Services παρέχει ένα συνδυασμό υπηρεσιών, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Κύπρου για να επιτύχει τους στόχους απέναντι στην ΕΕ για διείσδυση των ΑΠΕ και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Παρέχουμε φωτοβολταϊκά κι έξυπνα ενεργειακά συστήματα καθώς και υπέρυθρη θέρμανση, εξασφαλίζοντας μοναδικές δυνατότητες. Ακόμα, υπηρεσίες σχεδιασμού και αδειοδότησης, χρηματοδότησης και κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ. Χρησιμοποιώντας τον ήλιο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας είναι το αποτέλεσμα της εκτεταμένης εμπειρίας μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους πελάτες. Βασίζεται σε μια ισχυρή δέσμευση για έρευνα και ανάπτυξη και καλύπτει τόσο τη ζήτηση των επιχειρήσεων όσο και την τεχνολογία των πελατών.

Καινοτομία και ευελιξία

Στον πυρήνα της σκέψης μας είναι η δημιουργία, η εξέλιξη και η καινοτομία. Δεν σταματάμε να αναζητάμε νέες ιδέες, να τολμάμε αυτό που άλλοι θεωρούν αδιανόητο, να θέτουμε καθημερινές προκλήσεις, να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Κοιτάζουμε ψηλά, φτάνουμε ψηλότερα.

To 85% της ενέργειας στην Κύπρο προέρχεται από εισαγωγές σε ορυκτά καύσιμα. Όταν περισσότερα από τα 2/3 της ενέργειας είναι εισαγόμενα, ο όρος ενεργειακή εξάρτηση είναι μάλλον ήπιος και πιο ειλικρινές θα ήταν να μιλάμε για ενεργειακή και τελικά εθνική υποτέλεια. Διπλή υποτέλεια, μάλιστα, τόσο στα ξένα συμφέροντα όσο και στα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα. Δικές μας είναι, όμως, η ηλιακή, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια. Καθαρές, φθηνές και αστείρευτες.

Τα κτίρια ευθύνονται για το 30% της κατανάλωσης ενέργειας στην Κύπρο. Ο τομέας της ενέργειας διευρύνεται, πράγμα που μετά βεβαιότητας θα αυξήσει την ενεργειακή του κατανάλωση. Τα μέτρα και οι κανονισμοί που λήφθηκαν σχετικά με τα νεοαναγειρόμενα κτίρια συνεισφέρουν στη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους. Στις περιπτώσεις των υφιστάμενων κτιρίων απαιτείται να εφαρμοστούν σοβαρότερες πολιτικές και οι αναβαθμίσεις να καταστούν υποχρεωτικές.

Ζωτικής σημασίας η αποθήκευση

Η αποθήκευση μεγάλης κλίμακας είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο. Αν είχαμε ήδη θεσμικό πλαίσιο και κίνητρα για επενδύσεις σε αποθήκευση ενέργειας μεγάλης κλίμακας, θα είχαμε αμέτρητα οφέλη:

• Πολύ μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ, αφού η αποθήκευση καθαρής ενέργειας μεγάλης κλίμακας δίνει την πλέον ενδεδειγμένη απάντηση στη στοχαστικότητα των ΑΠΕ

• Πολύ οικονομικότερη ηλεκτροπαραγωγή

• Ασφάλεια εφοδιασμού και συγκράτηση των ενεργειακών τιμών, αφού όταν η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, η αποθηκευμένη ενέργεια καλύπτει αμέσως το κενό και κρατά τις τιμές χαμηλά.

Απαιτείται να αυξηθούν άμεσα οι εφαρμογές των διαθέσιμων τεχνολογιών συλλογής και εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, όπως τα φωτοβολταικά και ηλιοθερμικά συστήματα. Ταυτόχρονα, να αυξηθεί η εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης (ηλεκτροχημική και θερμική) και τέλος να αναβαθμιστεί ο τρόπος ηλεκτρονικής διασύνδεσής τους και ψηφιακής συνεργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να συμβαδίζει η παραγωγή ενέργειας με την κατανάλωση και σταδιακά να μεταβεί η χώρα στην αυτάρκεια από ΑΠΕ, με επόμενο στόχο την εξαγωγή πράσινης ενέργειας είτε απευθείας είτε και μέσω πράσινου υδρογόνου και πράσινης αμμωνίας. Είναι κοινώς αποδεκτό πλέον ότι οι χώρες με μεγάλα αποθέματα ηλιακής ενέργειας, θα διαδραματίσουν ρόλο στα ενεργειακά του πλανήτη.

Διακρίσεις και δράσεις

• Η EnergyIntel Services πιστοποιήθηκε ως καινοτόμος επιχείρηση

• Υπέγραψε συμβόλαιο για επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Καινοτομία/Επανεκκίνηση 2016-2020 των Εθνικών Προτάσεων για Προσκλήσεις Καινοτομίας στις ΜμΕ, σύμφωνα με τη Στρατηγική - Ευρώπη 2020 για Έξυπνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη

• Ο οργανισμός επιθεώρησης και πιστοποίησης TUV Cyprus αξιολόγησε τη λειτουργία της εταιρείας με το πιστοποιητικό ISO9001:2015

Με μια ματιά

• Η EnergyIntel Services ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2006, με ιδρυτές την Ευγενία Ηροδότου και τον Μάριο Αλεξάνδρου

• H ομάδα της αποτελείται από 18 εξειδικευμενα ατομα

• Ο ετήσιος τζίρος του group αγγίζει τα 5 εκατ. ευρω

• Συμμετείχε στον σχεδιασμό έργων ΑΠΕ συνολικά 165MWp

• Επένδυσε 4.5 εκατ. ευρώ σε έργα research & development

• Κεφάλαια αξίας 10 εκατ. ευρώ δεσμευτήκαν για το 2022.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Παλλουριώτισσα, 1040, Λευκωσία | Τηλέφωνο: 22380707 | Φαξ: 22376900

Ιστοσελίδες: www.energyintel.com.cy | Social Media: fb, insta, twitter

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας