Α/ΦΟΙ ΛΑΝΙΤΗ

Η εταιρεία Α/Φοί Λανίτη αφήνει το δικό της αποτύπωμα για ένα καλύτερο μέλλον και παρουσιάζει δύο δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματικά ξεχωρίζουν και κάνουν διαφορά στην κοινωνία μας.
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί για την Α/φοί Λανίτη αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της ως επιχείρηση, περιφρουρώντας το παρόν και διασφαλίζοντας ότι το μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται θα είναι καλύτερο. Με 75 χρόνια ιστορίας στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, η Α/φοί Λανίτη εργάζεται συστηματικά για ένα μέλλον όπου όλοι οι Κύπριοι θα απολαμβάνουν τα προϊόντα της σε ένα καθαρότερο περιβάλλον που σέβεται τον άνθρωπο και τη φύση. H A/φοί Λανίτη θέλει να βρίσκεται πάντα κοντά στην κυπριακή κοινωνία, ακούει τις ανάγκες της και ανταποκρίνεται σε αυτές, όσο καλύτερα γίνεται, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Youth Empowered
Η Α/φοί Λανίτη με την The Coca-Cola Company υλοποιούν στην Κύπρο το πρόγραμμα Youth Empowered για να δώσουν στους νέους της χώρας μας τη δύναμη να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και τους παρέχει, εντελώς δωρεάν, δεξιότητες, γνώσεις και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να πετύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. 
Στο επίκεντρο της προσπάθειας αυτής είναι η νέα γενιά, το μέλλον του τόπου μας, να αποκτήσουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο. Η Α/φοί Λανίτη στρέφει την προσοχή της προς αυτή την κατεύθυνση, με αισιοδοξία και υπευθυνότητα. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει 3.000 νέους μέχρι το 2020, μέσα και από τη σύμπραξη φορέων, εταιρειών και οργανισμών που ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών. 
Το πρώτο σεμινάριο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στη Λευκωσία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων Κυπρίων. Οι 140 συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς και βελτίωσαν τις προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητές τους μέσα από την επαφή με μέντορες, στελέχη της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola, αλλά και συνεργατών του προγράμματος. Ο ενθουσιασμός και η μεγάλη προσέλευση των νέων στην Πύλη Αμμοχώστου και τις τρεις ημέρες των σεμιναρίων αναδεικνύει και την ανάγκη ύπαρξης αυτού του προγράμματος. Μάλιστα, ήδη τρεις συμμετέχοντες αξιοποίησαν τη γνώση και τις συμβουλές των μεντόρων τους και κατάφεραν να βρουν θέσεις στην αγορά εργασίας απ’ τις πρώτες μέρες. Στόχος της Α/φοί Λανίτη είναι να συνεχίσει το πρόγραμμα πραγματοποιώντας σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Κύπρου, αλλά και να το ενισχύσει με τη δημιουργία μιας διαδικτυακής διαδραστικής πλατφόρμας, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι νέοι της χώρας. 

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος
Φροντίζουμε το δάσος που μας προσφέρει ότι πιο πολύτιμο και αγνό
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ της Α/φοί Λανίτη βραβεύτηκε πρόσφατα με τη Χρυσή Διάκριση Ποιότητας «International Award in Gold» από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης Ποιότητας DLG, μια διάκριση που υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα και την ανώτερη γεύση του. Έχοντας σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του το δάσος του Κύκκου, βασική του στόχευση είναι να συμβάλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί σταθερά δράσεις και καμπάνιες, μέσω ενός συνεχιζόμενου μακροχρόνιου πλάνου με δύο κύριους στόχους:
• Την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών και των αρμοδίων για θέματα που συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου. 
• Την έμπρακτη υλοποίηση δράσεων, στηρίζοντας τοπικά έργα και σχεδιασμούς του τμήματος Δασών και του Φιλοδασικού Συνδέσμου Κύπρου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αναδασώσεις που στηρίζει έμπρακτα η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Με βασικό σύνθημα «φροντίζουμε το δάσος με την ίδια φροντίδα που θα μεγαλώναμε κι ένα παιδί», η εταιρεία φιλοδοξεί να ανταποδώσει στο ελάχιστο όλα όσα απλόχερα προσφέρει η φύση. Σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κινητοποιώντας τους εργαζομένους της έχει προχωρήσει στην αναδάσωση χιλιάδων δέντρων, στον καθαρισμό μονοπατιών αλλά και στη συντήρηση αιωνόβιων δέντρων. 
Το 2017,  η Α/φοί Λανίτη ανέλαβε την αγορά 2.000 δέντρων και τη συντήρησή τους τα επόμενα τρία χρόνια. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας φύτεψαν 750 δέντρα, ενώ τα υπόλοιπα 1250 δέντρα φυτεύτηκαν από το Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δημιουργία μελισσοτροφικού πάρκου στην περιοχή της Σολέας.
Μέσα από τις δράσεις των προηγούμενων ετών «Ανακάλυψε το δάσος του Κύκκου στην πόλη σου», «Ζωγράφισε το δάσος του Κύκκου» και «Δημιούργησε το δάσος του Κύκκου στην πόλη σου», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος και η Α/φοί Λανίτη πέτυχε –εκτός των άλλων- τη συχνότερη και εντονότερη επαφή του κόσμου με τα δάση. Παράλληλα, όμως, πέτυχε και την ευαισθητοποίηση των Κυπρίων πάνω σε ζητήματα περιβαλλοντικής συνείδησης. Ταυτόχρονα, η Α/φοί Λανίτη προχώρησε και στην εγκατάσταση βροχοσυλλεκτών για την στήριξη της πανίδας, πάντα σε συνεργασία με το Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου.
Η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα αποτελεί βασικό άξονα πάνω στον οποίο κινείται εδώ και δεκαετίες η Α/φοί Λανίτη. Η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας της επιτρέπει να καταγράφει την απόδοσή της, ως προς τις βιώσιμες πολιτικές με τους δείκτες αειφορίας, καθώς και τις επιδόσεις της, ως προς τους στόχους και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει. Η ανάπτυξη της Α/φοί Λανίτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της κυπριακής κοινωνίας γι’ αυτό και στηρίζει τη ζωή των τοπικών κοινοτήτων, συμμετέχει στο κοινό συμφέρον και ενισχύει την ανάπτυξη της νέας γενιάς. Γιατί ένα καλύτερο παρόν εξασφαλίζει ένα ποιοτικότερο μέλλον – για όλους μας και για την Κύπρο. 

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Α/φοί Λανίτη στη διεύθυνση:  https://cy.coca-colahellenic.com/gr/etairiki-ipefthinotita/

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
Α/φοί Λανίτη - Coca-Cola
Διεύθυνση: Λεωφ. Κυριάκου Μάτση 66, Ταχυδρομική Θυρίδα 22000 Έγκωμη, Λευκωσία 1515
Τηλέφωνο: 22885000
E-mail: info@lanitis-bros.com

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
UMAR|WSR
MTN Cyprus Ltd
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ