ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Προσμετρώντας τη δική της ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και με την πεποίθηση ότι το μέλλον είναι πράσινο, η Ελληνική Τράπεζα ηγείται της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία, επενδύοντας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και στη στήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων, που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα, στέκεται δίπλα στην κοινωνία με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με εναλλακτικούς τρόπος εξυπηρέτησης.

Μέσα από την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας, τη χρηματοδότηση «πράσινων» επιχειρήσεων, αλλά και τη συμμετοχή της σε πράσινες πρωτοβουλίες, η Ελληνική Τράπεζα οδηγεί τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Ειδικότερα, η Τράπεζα έχει καθορίσει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων, ενώ προχώρησε στη δημιουργία εξειδικευμένης ομάδας για θέματα βιωσιμότητας και ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση).

Προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες με συμβουλές και κίνητρα προς τους πελάτες της, τους ενθαρρύνει να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις με μέτρα βιωσιμότητας. Θεωρώντας ότι η ανάπτυξή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, η Ελληνική Τράπεζα διαμόρφωσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας της και εδράζεται σε τέσσερις άξονες: Περιβάλλον, Κοινωνία, Άνθρωπος και Αγορά.

«Περιβάλλον»

Η Ελληνική Τράπεζα εστιάζει στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσω του σχεδιασμού των κτιριακών της εγκαταστάσεων και με την εφαρμογή συστημάτων που προωθούν τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και της παραγωγής ρύπων μέσα από τις δραστηριότητές της. Επιπλέον, παροτρύνει τους πελάτες της να λαμβάνουν τις καταστάσεις των λογαριασμών τους σε ηλεκτρονική μορφή, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χαρτιού. Επικεντρωμένη στην Πράσινη Οικονομία, η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες με συμβουλές και κίνητρα προς τους πελάτες της, ενθαρρύνοντάς τους να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. H Τράπεζα προσφέρει χαμηλότερο επιτόκιο για τη χρηματοδότηση ηλεκτρικών/υβριδικών αυτοκινήτων καθώς και έκπτωση στην ασφάλιση τέτοιων οχημάτων μέσω της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής. Εντός των επόμενων ημερών, προχωρά επίσης στην εισαγωγή προνομιακής τιμολόγησης για τη παραχώρηση στεγαστικών δανείων για αγορά/ανέγερση/ανακαίνιση κατοικιών ενεργειακής κλάσης Α και Β. Είναι η πρώτη επιτόπια Τράπεζα που προχωρά στην παραχώρηση ευνοϊκότερης τιμολόγησης στεγαστικών δανείων για αγορά/ανέγερση «πράσινης κατοικίας» πέραν της ανακαίνισης/ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενης κατοικίας.

Την ίδια στιγμή είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που εντάχθηκε στο Priceless Planet Coalition, προχωρώντας επίσης στην έκδοση οικολογικών καρτών. Το Priceless Planet Coalition είναι μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Mastercard, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, με στόχο τον συντονισμό των περιβαλλοντικών τους δράσεων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε στην έκδοση των οικολογικών καρτών Mastercard, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard και συγκεκριμένα ένα βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, για την παραγωγή του οποίου απαιτείται 82% λιγότερο PVC. Η ίδια πράσινη πρακτική θα εφαρμοστεί και στις κάρτες Visa.

Η Τράπεζα στηρίζει το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ συμμετέχει ως στρατηγικός συνεργάτης στην εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus». Μεταξύ άλλων δράσεων, η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της ακτογραμμής Ζυγίου, σε συνεργασία με τη CYMEPA, καθαρίζοντας 60 κιλά σκουπίδια από την παραλία. Επιπλέον, ήταν χορηγός του «Προγράμματος φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα ψηλά κάγκελα των δημοτικών σχολείων», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών το 2021, φυτεύοντας πάνω από 1.535 αναρριχητικά φυτά σε 16 δημοτικά σχολεία σε όλες τις επαρχίες

«Κοινωνία»

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα «Συμμαχία Ζωής», ένα επιχειρηματικό και κοινωνικό δίκτυο συνεργασίας για τη στήριξη των στόχων, του κοινωνικού έργου αλλά και του οράματος του Ιδρύματος, με στόχο έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία. Η Τράπεζα στηρίζει με διάφορες ενέργειες το έργο του σύγχρονου διαγνωστικού και ερευνητικού Κέντρου Παιδικού Καρκίνου του Καραϊσκάκειου, ενώ διοργανώθηκαν δράσεις, όπως η χορηγία της Τελετής Βράβευσης των Δοτών, η χορηγία του «Μήνα Λευχαιμίας», η διοργάνωση δειγματοληψίας από το προσωπικό της Τράπεζας για την ενίσχυση του Κυπριακού Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η δημιουργία Σταθμών Εγγραφής Eθελοντών Δοτών Mυελού των Οστών με προσωπική λήψη δείγματος (Self–Recruitment Stations) και άλλα.                                                                                                

Εξάλλου, η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων και φιλανθρωπικών οργανισμών. Μέλη του προσωπικού συμμετέχουν σε αιμοδοσίες, σε αναδασώσεις ανά την Κύπρο και σε άλλες δράσεις. Μάλιστα, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού βράβευσε την Ελληνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία #HBVolunteersChallenge, στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού 2020, δράση η οποία διοργανώθηκε και το 2021.

Πέραν των προγραμμάτων που αναπτύσσει η Ελληνική Τράπεζα, στηρίζει και φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο, όπως Hope for Children, Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, Ίδρυμα Ελπίδα, ΠΑΣΥΚΑΦ, Europa Donna, Unicef, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Telethon, Ερυθρός Σταυρός, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ronald McDonald House Charities, Miniature Horse Therapy «Majestic», Μουσείο Παραμυθιού κ.ά..

«Άνθρωπος»

Η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει απασχόληση και ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε 3.000, περίπου, άτομα. Το σύστημα αξιολόγησης έχει αναβαθμιστεί με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των μελών του προσωπικού, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους και την εστίαση στις εταιρικές αξίες, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με επιθυμητές συμπεριφορές, όπως ο σεβασμός. Τα προγράμματα HB Skill Development Lab και Credit Academy εστιάζουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

«Αγορά»

Στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής της στρατηγικής, η Τράπεζα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της οικονομίας, στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η Τράπεζα προσέφερε στήριξη μέσω δανειοδοτήσεων σε μεγάλα έργα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων. Η ενισχυμένη κερδοφορία και η ισχυρή κεφαλαιακή θέση αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις των πελατών και δημιουργεί αξία για τους μετόχους της.

Όλα ψηφιακά και εύκολα

Τα εναλλακτικά κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας έχουν κάνει τις τραπεζικές συναλλαγές πιο εύκολες και γρήγορες από ποτέ. Με το αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App οι καθημερινές συναλλαγές με το κινητό γίνονται τόσο απλές όσο η αποστολή ενός μηνύματος.                                              

Η εγγραφή στα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας μπορεί να γίνει άμεσα μέσω διαδικτύου (www.hellenicbank.com/connect), ενώ οι πελάτες μπορούν να διευθετήσουν ραντεβού με λειτουργό της Τράπεζας είτε με φυσική παρουσία σε κατάστημα είτε ψηφιακά μέσω του Microsoft Teams, μέσω της ιστοσελίδας https://hbcy.me/bookameeting. Επίσης, με τη χρεωστική τους κάρτα οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως €100 από 350 καταστήματα σε όλη την Κύπρο, πέραν των 179 ΑΤΜ.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνα: 80009999 (Δωρεάν από Κύπρο), +35722500500 (από εξωτερικό)

E-mail: contact@hellenicbank.com | Ιστοσελίδα: www.hellenicbank.com

 

Δειτε Επισης

Safe Bulkers
Phinopoulou Legal Practice (PLP)
MUSKITA Aluminium Industries
McDONALD'S™ ΚΥΠΡΟΥ
LANITIS FOUNDATION
KPMG Impact
GROW SUSTAINABILITY CONSULTING
Cyta
Coca-Cola HBC cyprus
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ