GAP AKIS EXPRESS: Με ένα click... κάνουμε την Κύπρο γειτονιά!

Ο Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos πρωταγωνιστεί στον τομέα των τοπικών ταχυμεταφορών AKIS EXPRESS, ενώ το 2018 προχώρησε σε συμφωνία με τη διεθνή εταιρεία UPS, τη μεγαλύτερη εταιρεία διεθνών ταχυμεταφορών στον κόσμο. Με τη συνεργασία αυτή (δίκτυο που εκτείνεται σε 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον πλανήτη), ο πήχης των υπηρεσιών του Ομίλου έχει αναρτηθεί σε ακόμη πιο ψηλά επίπεδα. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
Πέρα από την παγκοσμιοποίηση και την κοινωνική αλλαγή που συνδέεται με την αυξανόμενη συνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών, η covid και μετά covid περίοδος αυξάνει με εκθετικούς ρυθμούς τον τομέα του e-shop, ενώ το κομμάτι των ταχυμεταφορών και υπηρεσίες agile, όπως η Fetch, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την πρόοδο, ανάπτυξη και επιτυχία του κάθε e-shop. Ο καταναλωτής του σήμερα είναι πιο διαβασμένος, πιο απαιτητικός, πιο ψαγμένος, έχει περισσότερες επιλογές και αναζητά μεταξύ άλλων ευκολία στις συνδιαλλαγές αλλά και ταχύτερους χρόνους lead time και εξυπηρέτησης. Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργεί τη δυναμική και δεδομένου ότι όλα λειτουργούν γρηγορότερα και με τα πλεονεκτήματα της ορατότητας στο διαδίκτυο, οι καταναλωτές αναμένουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών όταν παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους.

Εδώ έγκειται κυρίως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Ομίλου και ενδυναμώνεται σε μια επιλογή συνδυαστικής πλατφόρμας UPS - AKIS EXPRESS – Fetch – Worldline SIX Payment Services. Η UPS καλύπτει το κομμάτι των διεθνών ταχυμεταφορών, το AKIS EXPRESS προσφέρει παγκύπρια κάλυψη ως ο μεγαλύτερος πάροχος τοπικών ταχυμεταφορών στην Κύπρο, ενώ η πρωτοποριακή υπηρεσία Fetch προσφέρει την παραλαβή-παράδοση προϊόντων εντός πόλεων σε χρόνους λεπτών. Η υπηρεσία αποδοχής πιστωτικής κάρτας Worldline SIX Payment Services διασφαλίζει γρήγορη, έγκυρη και αξιόπιστη διεκπεραίωση συναλλαγών μέσω της ιστοσελίδας e-shop σε ανταγωνιστικές τιμές, ως o μεγαλύτερος πάροχος αποδοχής πιστωτικών καρτών στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, το κομμάτι ασφάλεια και υγεία είναι ψηλά στην ιεραρχία του Ομίλου, που επενδύει σε ευρύχωρα μεγάλα καταστήματα και ταυτόχρονα όλες οι παραδόσεις ακολουθούν πρωτόκολλα υγιεινής. Επίσης, τα ωράρια εξυπηρέτησης του κοινού έχουν διευρυνθεί, με τα πλείστα καταστήματα να είναι ανοικτά και το Σάββατο.

Ομολογουμένως, ο συνδυασμός τοπικών και διεθνών ταχυμεταφορών βοηθά την εφαρμογή συνεργιών με πολλαπλά συν στα operation. Ταυτόχρονα, ο επιχειρηματίας - καταναλωτής αποκομίζει τεράστια οφέλη συνδυαστικά και ποικιλοτρόπως πέρα από τα χαμηλά κόστη, όπως για παράδειγμα, παραλαβές και παραδόσεις σε 100 σημεία στις προδιαγραφές που ζητά ο πελάτης (ακόμη και στα πιο απόμακρα σημεία), σμίκρυνση του χρόνου εξυπηρέτησης αλλά και συνδυάζοντας αποστολές/παράλαβες τοπικών και διεθνών ταχυμεταφορών κάτω από την ίδια στέγη. Μεταξύ άλλων, στόχος της εταιρείας είναι η μείωση του κόστους των εμπόρων και ταυτόχρονα η παροχή ποιότητας υπηρεσιών σε ψηλά επίπεδα με πολλαπλά value added.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ
Το Akis Express, τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μια τεράστια ανάπτυξη και δυναμική, όπως αποτυπώνεται βάσει των επίσημων στατιστικών της ΓΕΡΗΕΤ (Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Το δίκτυο των 100 σημείων ξεπερνά και το κρατικό ταχυδρομείο, εξυπηρετώντας ακόμη και στα πιο απόμακρα σημεία της υπαίθρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες στατιστικές του ΓΕΡΗΕΤ, το AKIS EXPRESS, με αναφορά τα μερίδια αγοράς, κατέχει το 55% του συνόλου των τοπικών ταχυμεταφορών, με συνεχή αυξητική τάση, εξυπηρετώντας παράλληλα πέραν των 300,000 ιδιωτών καταναλωτών ετησίως.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Η βελτιστοποίηση της δομής Lean-Agile Logistics σε όλους τους τομείς, σε συνάρτηση με τη συνεχή αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση του πελατολογίου της GAP, μεταξύ άλλων, υλοποιώντας πρωτοπόρες/καινοτόμες για την Κύπρο εφαρμογές, όπως: αυτόματη ενημέρωση με SMS στην άφιξη και παράδοση αποστολών, smartphone application με υπογραφή στο κινητό, track & trace σε πραγματικούς χρόνους επενδύοντας στην Ολική Ορατότητα, EDI integrations, εξελιγμένο σύστημα δρομολόγησης και πολλά άλλα added values, συμπεριλαμβανομένων reports.

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ E-COMMERCE
Οι πιο κάτω πυλώνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την επιτυχία του e-commerce:

1. Τιμή

2. Ευελιξία-Χρόνος

3. Τεχνολογία - Ολική Ορατότητα (track & trace)

4. Ευκολία στη συνδιαλλαγή και γρήγορη διεκπεραίωση αντικαταβολών

5. Προσβασιμότητα και αριθμός σημείων εξυπηρέτησης

6. Αξιοπιστία, ασφάλεια και γρήγορη εξυπηρέτηση

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
To AKIS EXPRESS, στη βάση οικονομιών κλίμακας και συνεργειών, προσφέρει ίσως με διαφορά τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Το παγκύπριο δίκτυο προσδίδει ευελιξία με 6 αναχωρήσεις την ημέρα και παγκύπρια κάλυψη. Η ευέλικτη πλατφόρμα μπορεί να υλοποιήσει tailor made solutions, αναλόγως των αναγκών και των προδιαγραφών της κάθε επιχείρησης.

Η αναβαθμισμένη σύγχρονη τεχνολογία της AKIS EXPRESS προσφέρει ολική ορατότητα με συνεχή ενημέρωση σε όλη τη ροή της αλυσίδας. Επίσης, εύκολη διασύνδεση με την κάθε ιστοσελίδα e-shop μέσω web-services, client version για την αυτόματη έκδοση δελτίων αποστολής από τον πελάτη με πολλά reports. H συνδιαλλαγή είναι γρήγορη, εύκολη και με συνεχείς αυτόματες ενημερώσεις SMS για την πορεία της αποστολής από την παραλαβή μέχρι την παράδοση.|

ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Το trend click and collect στο δίκτυο της AKIS EXPRESS καλύπτει το 98% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου, με καθημερινά δρομολόγια στα 100 σημεία παγκύπρια, ενώ η υπηρεσία door delivery προσφέρει παράδοση 24 ωρών (next day delivery) πάντοτε με ασφάλεια και αξιοπιστία. Η μεγάλη γκάμα του πελατολόγιου της AKIS EXPRESS, με αναφορά τα e-shops, μεγαλώνει συνεχώς. Εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα, καλύπτοντας από πολυεθνικές μέχρι μικρές τοπικές επιχειρήσεις, με όλα τα είδη προϊόντων, όπως για παράδειγμα, καλλυντικά, ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, είδη ένδυσης και υπόδησης, κοσμήματα, DIY, και γενικά κάθε είδος που ενδιαφέρει τον καταναλωτή. Η πλατφόρμα της AKIS EXPRESS, με το slogan «κάνουμε την Κύπρο γειτονιά», έχει αγκαλιαστεί από όλη την Κύπρο, αποτελεί εχέγγυο και δυνατό πυλώνα για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης e-shop.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 20, 2011, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 77771777

Ιστοσελίδα: www.gapakisexpress.com

Δειτε Επισης

Ελλάδα: €500 εκατ. οι επενδύσεις στον τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών
Η  Infocredit Group οργάνωσε το 2ο Credit Risk Management Forum(pics)
Η Πετρολίνα συγχαίρει τον Απόλλωνα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος
R. Attard: Ζωτικός ο ρόλος της ΕΥ στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
H Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο στην παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών ηλεκτροκίνησης
Ψηφιακή επανάσταση: Πώς καθορίζονται οι νέοι ορίζοντες της Κύπρου
Πολιτική και Τεχνολογία: Εναλλακτικές μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας
Θεμελιώνοντας την ειρήνη μέσω της επιχειρηματικότητας
Ο «πατέρας» της εμβρυικής ιατρικής στο 2ο Cyprus Forum
Πέταξαν πρώτη φορά για Μάλτα οι Κυπριακές Αερογραμμές