FOODY: Ο πιο εύκολος τρόπος παραγγελίας

Το Foody είναι online πλατφόρμα για παραγγελία προϊόντων για delivery. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με έναν απλό στόχο: Να γίνει ο βασικός τρόπος παραγγελίας στην Κύπρο. Σήμερα το Foody συνεργάζεται με περισσότερα από 1750 καταστήματα σε όλη την Κύπρο και κάθε μήνα γίνονται περισσότερες από 550.000 παραγγελίες μέσω της πλατφόρμας.

Στο Foody μπορεί κάποιος να παραγγείλει από εστιατόρια, καφετέριες, υπεραγορές, περίπτερα, κάβες και πολλά άλλα καταστήματα. Παράλληλα με την πλατφόρμα εξελίσσεται και η ομάδα του Foody, η οποία αποτελείται σήμερα από 100 άτομα και είναι μέλος του ομίλου της Delivery Hero. Η Delivery Hero είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα εκτός της Κίνας, με ηγετική παρουσία σε 50+ χώρες.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ FOODY
Το Foody δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα που συνεργάζονται μαζί του να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αφού ανά μήνα γίνονται πάνω από 550.000 παραγγελίες μέσω του Foody, με την πλειοψηφία των χρηστών του να παραγγέλνουν αποκλειστικά μέσω αυτού.

Μπαίνοντας στο Foody, τα καταστήματα συνήθως έχουν μια αύξηση του κύκλου εργασιών τους από 25% μέχρι 100% μέσα στον πρώτο χρόνο. Αυτό ισχύει στον ίδιο βαθμό τόσο για μικρές επιχειρήσεις όσο και για μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες. Τα καταστήματα μπορούν να προσαρμόσουν τον κατάλογο τους στην πλατφόρμα, με όλες τις επιλογές που προσφέρουν στο κατάστημα (π.χ. επιλογή συνοδευτικού φαγητού, επιλογή ζάχαρης στον καφέ), και μέσω μιας πολύ εύκολης και εύχρηστης διαδικασίας να αρχίσουν να αποδέχονται παραγγελίες πελατών μέσω του Foody. Για καταστήματα με μεγάλο κατάλογο προϊόντων, η πλατφόρμα έχει χτίσει ειδικά εργαλεία για να απλοποιήσει τη διαδικασία, η οποία χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Στο Foody έχει επίσης προστεθεί η επιλογή προσθήκης εικόνων στις σελίδες των καταστημάτων, που κάνει τη σελίδα πιο ζωντανή και φιλική στους χρήστες. Το Foody μπορεί να αναλάβει επίσης όλα τα λειτουργικά ζητήματα που αφορούν τις αποστολές των παραγγελιών από τα καταστήματα (καταχώρηση, οργάνωση και αποστολή παραγγελιών), με τον πιο βολικό και εύκολο τρόπο, τόσο για το κατάστημα, όσο και για τον πελάτη. Επίσης, ένα μεγάλο budget της ομάδας του μάρκετινγκ επενδύεται στη συνεχή διαφήμιση όλων των καταστημάτων που συνεργάζονται με το Foody μέσω των κοινωνικών δικτύων του, βοηθώντας τα έτσι να προσεγγίσουν υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες. Η ομάδα πίσω από το Foody και η συνεχής επένδυση στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και των καταστημάτων, πιθανόν να εξηγεί γιατί η εμπειρία παραγγελίας μέσα από το Foody είναι τόσο διαφορετική από άλλες ιστοσελίδες - όπως για παράδειγμα ιστοσελίδες που διατηρούν κάποια καταστήματα.

FOODY MARKET
Εντός του 2020 δημιουργήθηκε το Foody Market, το οποίο περιλαμβάνει καταστήματα σε κατηγορίες όπως περίπτερα, βρεφικά, κάβες, βιολογικά, pet shops, ανθοπωλεία, με τις περιοχές παράδοσής τους να καλύπτουν όλες τις περιοχές της Κύπρου. Στο πλαίσιο του Foody Market, το Foody συνεργάζεται με 200 καταστήματα μέχρι σήμερα, εκ των οποίων το 95% περίπου μπήκε στην πλατφόρμα εντός του 2020. Η προσφορά προϊόντων από υπεραγορές και άλλα καταστήματα (όπως φρουταγορές, ψαραγορές, κρεοπωλεία κ.ά.) ήταν κάτι που πάντα υπήρχε στο πλάνο του Foody, μιας και έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία στο delivery για να προσφέρει και αυτές τις επιλογές στον πελάτη. Ασφαλώς, τα μέτρα προστασίας που μπήκαν στη ζωή μας επίσπευσαν το πλάνο, λόγω των αναγκών που υπήρχαν στην κοινωνία για παράδοση προϊόντων με delivery. Όλη η ομάδα του Foody εργάστηκε γρήγορα για να προσφέρει αυτή την επιλογή και να κάνει εύκολη τη διαδικασία παραγγελίας προϊόντων, τόσο στους πελάτες, όσο και στους καταστηματάρχες. Στόχος για το μέλλον είναι σταδιακά να προσφέρει στην Κύπρο την επιλογή του q-commerce (quick commerce), που θα φέρει πολύ ταχύτερους χρόνους παράδοσης στον πελάτη, στις υπάρχουσες κατηγορίες στο Foody αλλά και σε είδη που ο πελάτης είναι συνηθισμένος να λαμβάνει μετά από αρκετές μέρες.

FOODY DELIVERY
Η πλατφόρμα διαθέτει δικό της στόλο διανομέων και μπορεί να αναλάβει την παράδοση της παραγγελίας, από το κατάστημα στον πελάτη, με γρήγορο και λειτουργικό τρόπο. Ο τομέας του delivery και της κατ› οίκον παράδοσης προϊόντων είναι ο τομέας στον οποίο επικεντρώνεται το Foody και θέλει να εξελίξει και να βελτιώσει όσο μπορεί. Πλέον προσφέρει τη δυνατότητα στα καταστήματα να συνεργάζονται μαζί του και για το delivery. Αυτό σημαίνει ότι η παράδοση των προϊόντων γίνεται από το Foody, με το κατάστημα να επικεντρώνεται στην προετοιμασία της παραγγελίας του πελάτη.

Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Το Foody έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ο πιο εύκολος τρόπος παραγγελίας στην Κύπρο. Είναι μία υγιής εταιρεία, με μία δυνατή ομάδα που θέλει να μαθαίνει και να βελτιώνεται συνεχώς.

Κρατώντας τα (σίγουρα πολλά) μαθήματα που είχε εντός του 2020 θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει τον πιο εύκολο τρόπο παραγγελίας στο νησί. Η ομάδα του Foody θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, που είναι αυτό που επιτρέπει στην πλατφόρμα να βελτιώνεται μέρα με την μέρα και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία. Επίσης, συνεχίζει να αναπτύσσει λύσεις που βοηθούν τους συνεργάτες του, με την καλή εμπειρία του πελάτη στο Foody να παραμένει ο κύριος στόχος. Το Foody θέλει να μείνει πρωτοπόρο και την επόμενη δεκαετία, να συνεχίσει να βοηθά τους κατοίκους της Κύπρου να παραγγέλνουν εύκολα και γρήγορα online και να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Μακεδονίας 88, 2238, Λατσιά

Τηλέφωνο: 77772250

Ιστοσελίδα: foody.com.cy

E-mail: info@foody.com.cy

Social Media: @foody.com.cy

 : Foodycy

 : @foodycomcy

 : Foody Cyprus

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: €500 εκατ. οι επενδύσεις στον τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών
Η  Infocredit Group οργάνωσε το 2ο Credit Risk Management Forum(pics)
Η Πετρολίνα συγχαίρει τον Απόλλωνα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος
R. Attard: Ζωτικός ο ρόλος της ΕΥ στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
H Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο στην παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών ηλεκτροκίνησης
Ψηφιακή επανάσταση: Πώς καθορίζονται οι νέοι ορίζοντες της Κύπρου
Πολιτική και Τεχνολογία: Εναλλακτικές μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας
Θεμελιώνοντας την ειρήνη μέσω της επιχειρηματικότητας
Ο «πατέρας» της εμβρυικής ιατρικής στο 2ο Cyprus Forum
Πέταξαν πρώτη φορά για Μάλτα οι Κυπριακές Αερογραμμές