EXXONMOBIL CYPRUS

Η ΕxxonMobil, επενδύοντας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών, συμβάλλει για τον σκοπό αυτό και για μια σειρά άλλων αναγκών, στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, αναπτύσσοντας ποικίλες δράσεις και διαφορετικά προγράμματα. Το 2016, το ποσό που διατέθηκε για ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ξεπέρασε τα 242 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρική κοινωνική συνείδηση είναι αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της ExxonMobil και στην Κύπρο, αποτελώντας αναμφίβολα έναν από τους πιο δυναμικούς και απαιτητικούς πυλώνες των δραστηριοτήτων της. Βασιζόμενοι στο τρίπτυχο της ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο πάντα την προσφορά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και την προώθηση δραστηριοτήτων που προσφέρουν στην κοινωνία. 
 
Περήφανοι για τη δράση μας
Ως μια διεθνής εταιρεία εργαζόμαστε σε χώρες ανά το παγκόσμιο, που η καθεμία έχει τον δικό της μοναδικό πολιτισμό, τις ανάγκες και τις ευαισθησίες της. Σε όλες τις περιπτώσεις διατηρούμε τη δέσμευσή μας σε εταιρικό επίπεδο για την υπεύθυνη διαχείριση οποιωνδήποτε πιθανών κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διατήρηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πραγματοποίηση κοινωνικών επενδύσεων, προσαρμόζοντας τις προσπάθειές μας στις ανάγκες της χώρας όπου δραστηριοποιούμαστε.                                                                        
 
Πρόγραμμα Υγεία και Πρόληψη
Δίνοντας μεγάλη σημασία και βαρύτητα στο θέμα της υγείας και  έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του Κύπριου πολίτη σε θέματα πρόληψης, από το 2008 υλοποιούμε το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και την αρωγή του Υπουργείου Υγείας.  Για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού έχουμε αναπτύξει μια άρτια εξοπλισμένη κινητή μονάδα, στελεχωμένη με εξειδικευμένους νοσηλευτές, η οποία επισκέπτεται τα πρατήρια ΕSSΟ ανά την Κύπρο και παρέχει στο κοινό δωρεάν εξετάσεις πίεσης, χοληστερόλης και σακχάρου. Το πρόγραμμα λειτουργεί ολόχρονα και μέχρι σήμερα η κινητή μονάδα έχει εξετάσει περισσότερα από 27.210 άτομα.
 
Πρόγραμμα Δωρεάν Παιδικών Καθισμάτων Αυτοκινήτου
Ακόμα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, στον τομέα της οδικής ασφάλειας, είναι η προσφορά παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου, το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλείας που αγκαλιάζει πρώτα απ’ όλα τα νεογέννητα. Μέσω του προγράμματος αυτού η εταιρεία προσφέρει ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, σε γονείς των παιδιών που γεννιούνται σε επιλεγμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουμε παραδώσει πέραν των 4.250 παιδικών καθισμάτων σε δικαιούχους  γονείς.
 
Υποστήριξη νέων ανθρώπων και ιδεών
Θέλοντας να βοηθήσουμε την κυπριακή κοινωνία, προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς ηγέτες της Κύπρου με δεξιότητες που απαιτούνται για την ετοιμότητα εργασίας, την επιχειρηματικότητα και τις χρηματοοικονομικές γνώσεις. Κύρια δραστηριότητά μας σε αυτό το θέμα είναι η υποστήριξη του Junior Achievement Company of the Year Program, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, προσφέροντας τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μία επιχείρηση, να κατανοήσουν πώς αναπτύσσεται και υλοποιείται μία βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία μίας επιχείρησης. Η συνεργασία της ExxonMobil με το Junior Achievement χρονολογείται πέραν των 65 χρόνων στις ΗΠΑ και των 30 στην Ευρώπη. Στην Κύπρο είμαστε υπερήφανοι χορηγοί, μαζί με άλλες εταιρείες, από το 2018. Ακόμα, κάτω από την ομπρέλα της υποστήριξης των δεξιοτήτων μαθητών και φοιτητών σε θέματα καινοτομίας, στηρίξαμε μαθητές από γυμνάσιο της Λεμεσού, για να παρακολουθήσουν συνέδριο ρομποτικής στις ΗΠΑ, κάτι που θεωρούμε απίστευτη ευκαιρία σε αυτές τις ηλικίες.
 
Ενίσχυση γυναικων επιστημόνων
Στην ExxonMobil πιστεύουμε επίσης στην παγκόσμια αξία της ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών στην κοινωνία, στην Κύπρο κυρίως, υποστηρίζοντας γυναίκες επιχειρηματίες και συγκεκριμένα στον τομέα των επιστημών. Στο πλαίσιο αυτό περιλάβαμε μια γυναίκα ηγέτη, που επιτελεί έργο για τη χειραφέτηση των γυναικών, σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα της ExxonMobil στην Ουάσινγκτον, με διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, το Global Women in Management Program, με στόχο να μάθουμε τις βέλτιστες πρακτικές από όλο τον κόσμο και αν μπορούμε να τις υλοποιήσουμε και στην Κύπρο. Πρόθεση μας είναι κάθε χρόνο να δίνουμε την ευκαιρία σε μια διαφορετική γυναίκα επιστήμονα να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είμαστε επίσης περήφανοι για τη συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Mathematics for Industry και τη στήριξη του Second Study Group with Industry, κατά το οποίο, μέσα σε πέντε μέρες, ομάδες ερευνητών από το εξωτερικό και την Κύπρο εργάστηκαν εντατικά σε τρία με τέσσερα κοινωνικά και επιχειρησιακά προβλήματα, χρησιμοποιώντας μαθηματική μοντελοποίηση και data analysis. Ένα από αυτά τα προβλήματα ήταν η άρση των εμποδίων για τις γυναίκες στον τομέα της επιστήμης. Αυτό είναι κάτι που θα κτίσουμε τα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να επιτύχουμε.
 
Κοινωνικά ευαίσθητες οι κυπριακές επιχειρήσεις
Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες στην Κύπρο κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να είναι κοινωνικά ευαίσθητες, αντανακλώντας το χαρακτήρα και τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας. Η πρόκληση είναι να είμαστε σε θέση να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, να μην εφησυχάζουμε και να υποστηρίζουμε θέματα που είναι σημαντικά για ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας μας. Όλα αυτά με ένα δημιουργικό τρόπο, που στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά.
 
ΕΚΕ σημαίνει…
• Υπευθυνότητα
• Ευαισθησία
• Σεβασμός
• Δέσμευση
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Αγίου Προκοπίου 6, 2406, Έγκωμη, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22393148
 
 
 

Δειτε Επισης

McDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
LAIKO COSMOS TRADING LTD
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα