ALPHA BANK CYPRUS LTD

Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί θεμελιώδη αξία για την Alpha Bank Cyprus Ltd καθώς και μία από τις σημαντικότερες αρχές λειτουργίας της.                                                       
 
Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Τραπέζης, που διέπει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, έχει ως κεντρικό άξονα τη συμβολή της στην κοινωνία και διαμορφώνει την πολιτική εταιρικής υπευθυνότητας.
Μέσα από τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Τράπεζα υποστηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ενισχύει ιδρύματα και φορείς που σχετίζονται με την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον.
 
Κοινωνική Προσφορά
Ο άνθρωπος και ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες αποτελούν προτεραιότητα για την Alpha Bank Cyprus Ltd. Η Τράπεζα εστιάζει στην κοινωνική προσφορά, μέσα από τη στήριξη οργανισμών κοινής ωφελείας. Ειδικότερα, η Alpha Bank Cyprus Ltd υποστηρίζει:

• Τον Σύνδεσμο “Europa Donna” Κύπρου, μέσα από την παροχή οικονομικής βοήθειας σε οικογένειες καρκινοπαθών.
• Τον Σύνδεσμο “Ένα Όνειρο μια Ευχή” για παιδιά και νέους με καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις.
• Το “Βαγόνι Αγάπης”, με την παροχή οικονομικής βοήθειας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
• Τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που αναλαμβάνει.
• Την “Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου” (Ο.Π.Α.Κ.).
• To Ίδρυμα “Ελπίδα”, το οποίο στηρίζει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία.
• Κοινωνικά Παντοπωλεία διαφόρων Δήμων καθώς και Κέντρα Προσφοράς των Μητροπόλεων, με στόχο την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.
• Tο Σωματείο “Κοινωνική Μέριμνα Αγίων Ομολογητών”.
• Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών (Π.Σ.Φ.Ν.), μέσω της χορηγίας της Ετήσιας Εβδομάδας Ενημερώσεως και Προλήψεως Νεφροπαθειών.
• Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπανίων Παθήσεων “Μοναδικά Χαμόγελα”.
 
Παιδεία και Πολιτισμός
Η δέσμευση και το ενδιαφέρον της Alpha Bank Cyprus Ltd για τη στήριξη της Παιδείας και του Πολιτισμού εκδηλώνεται εμπράκτως μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, όπως:
 
• Στήριξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας “ΦΑΕΘΩΝ”, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τους νέους σε θέματα οδικής συμπεριφοράς.
• Υποστήριξη του Προγράμματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, μέσα από τη χορηγία παραστάσεων και ενεργειών της.
• Υποστήριξη του «Ινστιτούτου Κύπρου», το οποίο ενισχύει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων για την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία αλλά και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
• Υποστήριξη της ετήσιας Εκπαιδευτικής Έκθεσης Πανεπιστημίων Ηνωμένου Βασιλείου.
• Στήριξη του Συνδέσμου “Φίλοι της Λευκωσίας”, που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της Λευκωσίας.
 
Αθλητισμός
Η Alpha Bank Cyprus Ltd συμμετέχει ενεργά και στην αθλητική ζωή του τόπου καθώς τα τελευταία έτη:

• Υποστηρίζει την ομάδα κολύμβησης των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων Κύπρου, με σημαντική συμμετοχή στα προγράμματα επιχορηγήσεως αθλητών.
• Συμμετέχει με εταιρική ομάδα στον ετήσιο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, καθώς και σε άλλους μαραθωνίους που διεξάγονται στην Κύπρο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 
Περιβάλλον
Η Τράπεζα συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την αντιμετώπιση των άμεσων και έμμεσων συνεπειών από τη λειτουργία της στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank Cyprus Ltd εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική, μέσα από σειρά πρωτοβουλιών, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και ενισχύει προγράμματα σε συνεργασία με τους αρμόδιους  φορείς. Επιπλέον, η Τράπεζα μεριμνά για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, μπαταριών και μελανοδοχείων στις Κεντρικές Μονάδες και στο Δίκτυο Καταστημάτων της.
 
Ανθρώπινο Δυναμικό
Το Ανθρώπινο Δυναμικό αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για την Alpha Bank Cyprus Ltd, η οποία ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη, την αμφίδρομη επικοινωνία και τη συμμετοχή των Εργαζομένων στην επίτευξη των στόχων της, ενώ μεριμνά για την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον. Παράλληλα, η Alpha Bank Cyprus Ltd έχει λάβει πιστοποίηση από τον αρμόδιο Εθνικό Φορέα Πιστοποιήσεως, ως “Εργοδότης Ισότητας”, μία διάκριση που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Τραπέζης για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.
 
Εθελοντισμός
Η Alpha Bank Cyprus Ltd συμμετέχει, σε ετήσια βάση, στην “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank”. Στόχος του θεσμού είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του Προσωπικού του Ομίλου σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Κατά την ημέρα αυτή, εθελοντικές ομάδες που απαρτίζονται από μέλη του προσωπικού και τις οικογένειές τους συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Στο πλαίσιο της “Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank”, το προσωπικό της Alpha Bank Cyprus Ltd προχώρησε στον καθαρισμό παραλιών και δημοσίων πάρκων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, διοργάνωσε συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης και ανέλαβε τη φιλοξενία παιδιών σε εστιατόρια και παιδότοπους, με σκοπό τη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η ενεργός συμμετοχή όλων των εργαζομένων έχει αποφασιστική σημασία στην επιτυχία της προσπάθειας της Τραπέζης για έναν καλύτερο κόσμο και αντικατοπτρίζει την πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζεται στον Όμιλο, ενώ παράλληλα, προωθεί την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Μέγαρο Alpha Bank, Λεωφόρος Λεμεσού 3, 2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22 888888
Φαξ: 22 773788
Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy
 
 

Δειτε Επισης

McDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
LAIKO COSMOS TRADING LTD
EXXONMOBIL CYPRUS
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα