ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ

Στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού μας ρόλου, έχουμε υιοθετήσει μια φιλοσοφία η οποία μας επισημαίνει ότι ανήκουμε σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, που ξεπερνά μακράν τα όρια των δραστηριοτήτων μας, ότι ανήκουμε σε μια κοινωνία που χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και συνεργασία και σε αυτό ακριβώς ανταποκρινόμαστε.
 
Κατά συνέπεια, όλες μας οι ενέργειες συνδέονται άμεσα με την τήρηση και τον σεβασμό των αρχών και των αξιών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε όλο το φάσμα των καθημερινών δραστηριοτήτων μας. Σήμερα, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, ορθά διαχωρισμένη από τις έννοιες της φιλανθρωπίας και της χορηγίας που κατά καιρούς λανθασμένα ταυτίζεται, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία, τη σοβαρότητα, την ηθική και τις υγιείς αρχές µε τις οποίες πορεύεται η εταιρεία μας.
 
Δέσμευση προς την κοινωνία

Η διείσδυση της ΕΚΕ στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και αποτελεί το σκηνικό εκείνο της δέσμευσης και της οικονομικής ευημερίας τόσο εντός όσο και εκτός εταιρείας. Οι σημαντικότερες δράσεις, οι πλείστες χαρακτηριζόμενες ως θεσμοί της εταιρείας, είναι:

• Δημιουργία 1ου Θερινού Σχολείου στην περιοχή Ζυγίου για την απασχόληση παιδιών εργαζομένων και γειτονικών κοινοτήτων, ηλικίας 6 μέχρι 12 χρόνων. Απασχόλησε 55 παιδιά υπό την επίβλεψη 4 εκπαιδευτικών, πλήρως καταρτισμένων για την εκπαίδευση, φροντίδα και προστασία τους.
• Ακαδημία Ταλέντων: Η δράση ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με την εργοδότηση νέων ανέργων πτυχιούχων και μη, χωρίς να υπάρχει ανάγκη πλήρωσης θέσεων. Ο στόχος είναι να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στπ πλαίσιο πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης (επί πληρωμή), σε μία από τις πιο βαριές βιομηχανίες της Κύπρου.
• Επιπλέον, μέσα στο διάστημα της εκπαίδευσής τους έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, ενώ εξασκούνται σε πραγματικά έργα.
• Υιοθετήσαμε στην εταιρεία μας υπεύθυνες πρακτικές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας, με παράλληλη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και των πολιτικών μας για περιστατικά σύγκρουσης συμφερόντων. Για τη δραστηριοποίηση αυτή λάβαμε μέσα στο έτος 2018 το Βραβείο Επιχειρηματικού Ήθους.
• Είμαστε επίσημα πιστοποιημένος εργοδότης ισότητας για την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος προώθησης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο, με δράσεις και πολιτικές που προωθούν τον σεβασμό στον άνθρωπο, προστατεύοντας την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
• Στηρίξαμε το έργο του ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά, μέσα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση Let’s Hippo για τα παιδιά.
• Έχουμε τακτικές συναντήσεις με τις γειτνιάζουσες κοινότητες, δύο φορές τον χρόνο, με ανοικτό διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση. 
Δεχόμαστε επισκέψεις φοιτητών και μαθητών στις εγκαταστάσεις μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδική τσιμεντοβιομηχανία της Κύπρου και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις του κλάδου.
• Η εταιρεία μας γιορτάζει τις παγκόσμιες και διεθνείς ημέρες, διοργανώνοντας δράσεις, όπως το Let’s Do It Cyprus και διαλέξεις με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του προσωπικού μας και της ευρύτερης κοινωνίας, όπως είναι το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
• Σε ετήσια βάση διοργανώνουμε αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις μας, με τη συμμετοχή μεγάλου ποσοστού των εργαζομένων μας, τιμώντας έτσι την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη.
 
Στο μέλλον …
Οι άμεσοι μελλοντικοί μας στόχοι σε θέματα ΕΚΕ είναι η συνεχής επιχειρησιακή διαφάνεια προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και ο ανοιχτός διάλογος μαζί τους. Επίσης, είναι η εφαρμογή νέων πρακτικών που συνδέονται με την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και το φυσικό περιβάλλον.
 
Καθρέφτης της εταιρείας η ΕΚΕ
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη κάθε επιχείρησης ξεκινά από το εσωτερικό αρχικά, από τον πυρήνα δηλαδή που είναι η διοίκηση και οι εργαζόμενοι. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν πάνω στην εκπαίδευση του προσωπικού για θέματα βελτίωσης κουλτούρας, ευαισθητοποίησης και σεβασμού προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η εταιρική κουλτούρα των επιχειρήσεων αντικατοπτρίζεται στην καθημερινή της λειτουργία, η οποία σέβεται πραγματικά και δεν τραυματίζει το φυσικό περιβάλλον και τον κοινωνικό περίγυρο. Τέλος, επιδεικνύεται στις επιχειρηματικές της επιλογές, δηλαδή στο πώς επιλέγει, σχεδιάζει και προωθεί τις απαραίτητες διαδικασίες και πολιτικές, που απαντούν στις προκλήσεις της εποχής και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Οι κυπριακές επιχειρήσεις λοιπόν, πρέπει ν’ αντιληφθούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως διαχρονική αξία, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να παίρνουν αποφάσεις όχι μόνο σε συνάρτηση με τους χρηματοοικονομικούς παράγοντες, όπως κέρδη και μερίσματα, αλλά και βάσει των άμεσων, μακροπρόθεσμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων τους.
 
ΕΚΕ σημαίνει…
«Η ΕΚΕ είναι ένα κομμάτι μιας «πίττας» που δεν τελειώνει ποτέ. Οι ορισμοί της πάρα πολλοί, οι οποίοι καταλήγουν όλοι στο ίδιο συμπέρασμα, ότι η ΕΚΕ αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής λειτουργίας μιας επιχείρησης. Τι σημαίνει σε απλή γλώσσα…. σημαίνει να κάνεις το σωστό», Παγώνα Λίγγου
 
«EKE είναι το διαρκές έργο, σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλους τους τομείς», Ζωή Ρήγα
 
«EKE είναι η αναγνώριση της ευθύνης και της δέσμευσης προς την κοινωνία και το περιβάλλον. Είναι οι βασικές αξίες του σεβασμού, της ηθικής, της προσφοράς, του διαλόγου και της διαφάνειας», Αλεξάνδρα Αλεξάνδρου
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο:
24845357
E-mail: z.riga@vassiliko.com
Ιστοσελίδα: www.vassiliko.com
 
 

Δειτε Επισης

McDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
LAIKO COSMOS TRADING LTD
EXXONMOBIL CYPRUS
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα