ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)

Για την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν αποτελεί τυπική υποχρέωση, αλλά βασικό πυλώνα ανάπτυξής της και καθοδηγητή τόσο της ηγεσίας όσο  και του ανθρώπινου δυναμικού της.
 
Aπό την πρώτη μέρα λειτουργίας της, πριν από 50 χρόνια και πολύ προτού εισαχθεί ο όρος Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο επιχειρηματικό λεξιλόγιο, η ΟΠΑΠ δραστηριοποιήθηκε με γνώμονα όχι μόνο την επίτευξη κερδοφορίας, αλλά και τη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας.
 
Ειλικρινής σχέση με την κοινωνία
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει ταυτιστεί με τις πολιτικές στο εσωτερικό της Εταιρείας. Το προσωπικό αποτελεί τον κινητήριο μοχλό υλοποίησης του προγράμματος ΕΚΕ της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ. Η Εταιρεία τηρεί όλες τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, ιδίως σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών εν γένει και ειδικότερα των ανηλίκων και των άλλων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Στόχος η διασφάλιση ενός υπεύθυνα διαμορφωμένου περιβάλλοντος, για όλους όσοι επιθυμούν, στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας τους, να κάνουν χρήση των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών. Η επιλογή μας να γνοιαζόμαστε για το κοινό καλό έχει δημιουργήσει μια ειλικρινή και αμφίδρομη σχέση με την κυπριακή κοινωνία. Η ΕΚΕ ως στρατηγική επιλογή σχετίζεται άμεσα με τη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης.
 
Στρατηγική υπευθυνότητας
Η ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ έχει ως βασικούς άξονες την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία και το περιβάλλον. Στάδια, φορείς, αθλητικός εξοπλισμός, ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τεράστιο πολιτιστικό έργο και έγνοια για το περιβάλλον είναι κάποιες από τις ενέργειες στις οποίες η ΟΠΑΠ προέβη στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΚΕ. Αναφέρονται συγκεκριμένα η προσφορά οκτώ υπερσύγχρονων ψηφιακών μαστογράφων στα δημόσια νοσοκομεία, η συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, η επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Είναι δύσκολο να επιλεγούν οι σημαντικότερες δράσεις, είναι πάρα πολλές, γι’ αυτό και γίνεται αναφορά μόνο σε ενέργειες του πυλώνα «Υγεία». Ως ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουμε μέχρι σήμερα επιτύχει, καθώς και για το γεγονός ότι η συνεισφορά της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ αναγνωρίζεται από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών εταίρων. Αυτό αποτελεί για μας το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, στηρίζοντας κάθε αγώνα των ανθρώπων του τόπου μας.
 
Για το καλό του συνόλου
Οι επιχειρήσεις οφείλουν να επιστρέφουν στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται μέρος των κερδών τους, με στόχο την ανάπτυξή τους και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Οι δράσεις τους πρέπει να συμβαδίζουν με το καλό του συνόλου, την κοινωνική πρόοδο και την αρωγή των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη. Να αφουγκράζονται τις ανάγκες που κατά καιρούς προκύπτουν, να αξιολογούν και να δρουν για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, την περίοδο της οικονομικής κρίσης κατά την οποία υπήρξε μεγάλη ανάγκη βασικών αγαθών, η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ επικεντρώθηκε στην προσφορά προγευμάτων σε άπορους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και στη στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων.
 
Έμφαση στο προσωπικό
Επιπρόσθετα, κάθε επιχείρηση πρέπει να εφαρμόζει εσωτερική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που να αφορά κυρίως στους υπαλλήλους της και να συνδέεται με θέματα όπως η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η υγεία, η ασφάλεια και οι υπεύθυνες περιβαλλοντικές πρακτικές. Παράλληλα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα που να περιλαμβάνουν τη διά βίου μάθηση, την παραχώρηση αρμοδιοτήτων και εξουσιών, την ενημέρωση, τις προοπτικές σταδιοδρομίας και τη θεσμοθέτηση κινήτρων. Θαυμάζουμε τις εταιρείες που αναπτύσσουν στρατηγικές, οι οποίες σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και βελτιώνουν με οποιοδήποτε τρόπο την ποιότητα ζωής. Όμως σίγουρα είμαστε περήφανοι για το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και γενικότερα ο Όμιλος ΟΠΑΠ.
 
ΕΚΕ σημαίνει…
Να βλέπεις πρώτα τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη. Να μπορείς να δίνεις λύσεις σε στιγμές δύσκολες. Να βοηθάς τους νέους του τόπου να εκπληρώνουν τα όνειρά τους, τους αθλητές να πετυχαίνουν θαύματα, τους ασθενείς να δέχονται υψηλού επιπέδου φροντίδα. Να δίνεις σημασία στους ανθρώπους της επιχείρησής σου, να λειτουργείς με διαφάνεια και να αναλαμβάνεις την ευθύνη για την επίδραση που έχεις στην κοινωνία. Να σέβεσαι τον καταναλωτή και να προσφέρεις τα προϊόντα σου με υπευθυνότητα.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Λεωφόρος Λεμεσού 128-130, Στρόβολος
Τ.κ.: 2015, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22477300
Φαξ: 22477551
 
 
 

Δειτε Επισης

McDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
LAIKO COSMOS TRADING LTD
EXXONMOBIL CYPRUS
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα