MEGA STEEL CY BY D. NICOLAOU TRADING CO. LTD

Η εταιρεία Δ. Νικολάου & Υιοί Λτδ ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1967 ως μια οικογενειακή εμπορική επιχείρηση υλικών οικοδομής, όπως σίδηρο, τσιμέντο, είδη υγιεινής και άλλα συναφή προϊόντα. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των ακινήτων και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με άλλες θυγατρικές εταιρείες, για να εξελιχθεί στον γνωστό όμιλο εταιρειών, D. Nicolaou Group.
Mετά την ανάκαμψη της οικοδομικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος επένδυσε σημαντικά κεφάλαια στον τομέα της εισαγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης χιλιάδων τόνων οικοδομικού σιδήρου, ακολουθώντας καινοτόμες πρακτικές. Έτσι, από το 2016, κάτω από την εμπορική επωνυμία Mega Steel Cy, εκσυγχρονίζοντας τα δυο εργοστάσιά της στη Λεμεσό και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου προσφέρει στους πελάτες της κορυφαία ποιότητα με συνέπεια, κερδίζοντας την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Η εταιρεία με το επαγγελματικά οργανωμένο δίκτυο διανομής μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της σε όλες τις πόλεις και τις επαρχίες της Κύπρου.
 
Τα προΪόντα
Τα προϊόντα που προσφέρουμε είναι σίδηρο ευθύγραμμο σε διάφορα μήκη και διαμέτρους αλλά και διαμορφωμένο σίδηρο. Ετοιμάζουμε συγκολλημένους συνδετήρες, απλούς ή πολύμορφους και διαθέτουμε δομικά πλέγματα σε μικρές και μεγάλες διαμέτρους διαφόρων διαστάσεων.
 
Ραγδαία ανάπτυξη
Η ραγδαία ανάπτυξη που επικρατεί τα τελευταία χρόνια αποτελεί οξυγόνο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα ανάπτυξης γης και στις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, που είναι γνωστό το πόσο υπέφεραν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό το κράτος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την ανάπτυξη, αφού τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τα έσοδα του κράτους όσο και για τη μείωση της ανεργίας. Είναι επίσης σημαντικό να επενδυθούν λεφτά για τη σωστή εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των νέων που θέλουν να εργαστούν στον τομέα, μιας και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.
 
Τα λάθη που έγιναν μαθήματα
Σίγουρα αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης μοιάζουν επικίνδυνοι, εάν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα η Κύπρος εισάγει την ίδια ποσότητα σίδηρου με αυτή που χρησιμοποιεί η Ελλάδα. Το ότι μια χώρα του ενός εκατομμυρίου χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα με μια χώρα των δέκα εκατομμυρίων είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη του ξέφρενου ρυθμού της αγοράς. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, ούτως ώστε να αποφευχθούν περιστατικά παρόμοια με εκείνα του 2013.
 
Τέλος οι κακές πρακτικές

Είναι αναγκαίο όλοι που βρίσκονται στον τομέα μας να προσπαθήσουν να οχυρώσουν τους οργανισμούς τους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε παρόμοιες ή νέες προκλήσεις. Το σημαντικό είναι ότι κάποιες παλαιές πρακτικές έχουν διορθωθεί και αυτό βοηθά στο να μπουν πιο γερά θεμέλια στον τομέα ανάπτυξης γης.
 
Οι παράγοντες που επηρεάζουν
Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα επωφελούνται από την αυξητική τάση στη ζήτηση που επικρατεί στον κλάδο ανάπτυξη γης. Σ’ αυτό βοήθησαν αρκετοί παράγοντες, όπως το πρόγραμμα πολιτογράφησης, η αύξηση του τουρισμού και η γεωπολιτική αναβάθμιση της Κύπρου εξαιτίας των ενεργειακών ανακαλύψεων. Συγκεκριμένα, για το εμπόριο σιδήρου αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος εισάγει ολόκληρη την ποσότητα που χρησιμοποιεί, έτσι οι τάσεις σχετικά με τις τιμές επηρεάζονται από τις διεθνείς αγορές και τις συνθήκες που επικρατούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πρόσφατα θεσπίσει ποσοτικούς περιορισμούς για εισαγωγές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σίγουρα επηρεάζει τις διεθνείς τιμές, που με τη σειρά τους έχουν αντίκτυπο στην κυπριακή αγορά.
 
Επένδυση στην καινοτομία
Στον τομέα της επεξεργασίας σιδήρου βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι πελάτες μας έχουν γίνει ιδιαίτερα απαιτητικοί, με αποτέλεσμα να καταστεί μονόδρομος η επένδυση στην τεχνολογία και τη συνεχή εκπαίδευση. Αυτό φυσικά είναι ευπρόσδεκτο, αφού είμαστε ένας οργανισμός ο οποίος πάντα αναζητεί και επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία 50 χρόνια.
 
Σημαντικές συνεργασίες
Η Mega Steel Cy συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εργοληπτικές εταιρείες και επιχειρήσεις ανάπτυξης γης της Κύπρου. Συνεπώς έχουμε προμηθεύσει σίδηρο για κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, μαρίνων, οικιστικών συγκροτημάτων, ουρανοξυστών, αναπτυξιακών έργων και άλλων σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
Διεύθυνση:
Οδυσσέα Ανδρούτσου 4, Βιομηχανική Περιοχή Κάτω Πολεμιδιών, 4150, Λεμεσός και  Καβάλλου 24, Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους, 5350, Φρέναρος
Τηλέφωνο: 25396000, 23743222
Φαξ: 25398656, 23743444
E-mail: info@megasteelcy.com
Ιστοσελίδα: www.megasteelcy.com
 

Δειτε Επισης

UNIPLANT LTD
REDMAX TECHNOLOGIES LTD
PGS ELECTRICAL SUPPLIES LTD
MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES
MEGA STEEL CY BY D. NICOLAOU TRADING CO. LTD
INNTENET
IACOVOU GROUP - ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ
DALIKO
CK COMFORT WINDOW PLUS LTD
A.P. SCAFFOLDING SOLUTIONS LTD