INNTENET

H Inntenet δραστηριοποιείται στον χώρο των αυτοματισμών, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και της τηλεμετρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά έργα σε τομείς όπως η ύδρευση, η άρδευση, η αποχέτευση και η επεξεργασία λυμάτων. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αυτοματισμού, προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και υποστήριξης μετά την πώληση.
 
H επιλογή της βέλτιστης τεχνικοοικονομικής λύσης, που προτείνει στην αγορά ως System Integrator, βασίζεται σε δύο άξονες. Στις απαιτήσεις της εφαρμογής και στις ανάγκες του πελάτη.  Παράλληλα, προσφέρει σχετικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης - instrumentation, αντιπροσωπεύοντας σε Κύπρο και Ελλάδα διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες. Τα στελέχη και οι συνεργάτες της διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και εργάζονται πάντα με επαγγελματισμό.
 
Η φιλοσοφία και τα έργα μας
Τα  στελέχη και οι μηχανικοί της INNTENET έχουμε υλοποιήσει πάνω από 290 έργα αυτοματισμού τα τελευταία 25 χρόνια στις περιοχές των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά και της υποσαχάριας Αφρικής (Αιθιοπία). Οι αναπτύξεις που υλοποιούμε απευθύνονται στους μηχανικούς διαχείρισης και λειτουργίας των έργων.

Κατά τη διάρκεια λειτουργείας κάθε εγκατάστασης συλλέγονται τα απαραίτητα δεδομένα για τη διαχείριση και την εύρυθμη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως είναι για παράδειγμα η πίεση ή η ταχύτητα ροής του νερού σε έναν αγωγό, η στάθμη του υγρού σε μια δεξαμενή, η τηλεμετρία για την απαιτούμενη επικοινωνία μεταξύ απομακρυσμένων σημείων με το κέντρο ελέγχου, όπως μια δεξαμενή νερού στην κορυφή ενός βουνού, ή το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, ή ο έλεγχος διαρροών και άλλα.

Η εταιρική μας ταυτότητα, αποτυπώνεται στο όνομα της εταιρείας μας, όπου ενσωματώνει την ουσιαστική τεχνογνωσία και καινοτομία της δουλειάς μας: INNovative TEchnology NETwork – INNTENET Ltd.
 
Στο πνεύμα της εποχής
Η εικόνα της ανάπτυξης στον κατασκευαστικό τομέα κάθε πόλης μιλάει από μόνη της, καθώς βλέπουμε να υπάρχουν πολλά σημαντικά έργα σε εξέλιξη. Στην INNTENET παρακολουθούμε την κατασκευαστική δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της και είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση σε συστήματα αυτοματισμών, από αυτοματισμούς με PLC ή Controllers μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα SCADA για εφαρμογές, όπως Waste Water Treatment Plant (WWTP), Solid Waste Plants και Building Management Systems (BMS). Επίσης εστιάζουμε στην ανάπτυξή των δικτύων υποδομής (ύδρευση, άρδευσή, αποχέτευση) κάθε πόλης.
 
Φτιάχνοντας έξυπνες πόλεις
Οι πόλεις μας σε πέντε χρόνια από σήμερα θα είναι τελείως διαφορετικές. Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η συγκέντρωση του πληθυσμού στις πόλεις ανέρχεται σήμερα στο 50% και μέχρι το 2050 υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 70%. Επομένως, οι τεχνολογικές εξελίξεις έρχονται να συναντήσουν την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε πόλη, σε όλα τα επίπεδα κι έτσι η έννοια Smart Cities θα μας απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, η έξυπνη πόλη ενσωματώνει την τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας με τις διάφορες φυσικές συσκευές- αισθητήρες που συνδέονται στο διαδίκτυο (ΙοΤ & WEB) ή νέες τεχνολογίες επικοινωνίας (LoRaWan & Narrowband IoT) για βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών και των υπηρεσιών της κάθε πόλης. Αυτό επιτρέπει στους πολίτες και τους κατοίκους της να αλληλοεπιδρούν άμεσα και να παρακολουθούν τι συμβαίνει και πώς εξελίσσεται η καθημερινότητά τους σε σχέση με τη λειτουργία της. 
 
Προτεραιότητα το περιβάλλον

Εμείς στην INNTENET θεωρούμε ως τον πιο σημαντικό παράγοντα σε μία πόλη το περιβάλλον και τους φυσικούς της πόρους, όπως το νερό. Έχουμε ήδη εφαρμόσει έξυπνα δίκτυα ύδρευσης (smart water network), τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση της απώλειας νερού από το δίκτυο, που σήμερα στην Κύπρο αγγίζει έως και το 35%. Επίσης, έχουμε αναπτύξει έξυπνα συστήματα προπληρωμένης άρδευσης που αναπτύχθηκαν από το τμήμα R&D της εταιρείας και τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα άρδευσης και γεωτρήσεων. Επιπλέον, με βάση την πολυετή εμπειρία των στελεχών της INNTENET αλλά και των συνεργατών μας, αναπτύσσουμε περισσότερες εφαρμογές για Smart City Platforms, όπως Smart Parking Systems, Smart Waste bin Infrastructure, Smart Waste Management Systems, Smart Lighting Systems κ.ά.
 
Σημαντικές αναπτύξεις

Το πιο πρόσφατο έργο που παραδώσαμε αφορά στην προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας 3G/4G στο πλαίσιο του Έργου «SmartWater 2020/ Ευφυή Δίκτυα Διανομής Νερού για Μείωση Απωλειών» στην περιοχή της Λάρνακας, που υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Interreg V-A- «ΕλλάδαΚύπρος 2014-2020. Ακόμα, δημιουργήσαμε τηλεμετρία ύδρευσης για τον Δήμο Ελασσόνας, αναλάβαμε την προμήθεια και την εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του ίδιου δήμου.

Ένα έργο μας από την κατηγορία των Customized solutions στο οποίο αναπτύξαμε μια μονάδα μέτρησης της ταχύτητας περιστροφής της προπέλας σε LNG πλοίο. Σκοπός μας ήταν ν’ αντικαταστήσουμε ένα ελαττωματικό custom pcb, το οποίο αφορούσε την ένδειξη περιστροφής του άξονα πρόωσης του πλοίου LNG/C_AMUR RIVER.

Ένα πιλοτικό έργο αφορά το αυτόματο σύστημα ελεγχόμενης άρδευσης το οποίο εφαρμόζεται σε υδροληψίες από γεωτρήσεις ή σε περιπτώσεις παροχής ισχύος για φορητές υποβρύχιες αντλίες έως και τεσσάρων παροχών. Προσφέρει δυνατότητες μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (kW) και του όγκου του ύδατος που χρησιμοποιείται κατά την άρδευση, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος σε όλη τη διαδικασία και να αποτρέπεται ταυτόχρονα η σπατάλη νερού και ενέργειας. Τέλος, το Αυτόματο Σύστημα Ελεγχόμενης Άρδευσης αποτελείται από τον Ηλεκτρονικό Ελεγκτή Άρδευσης και το Λογισμικό Συλλογής Δεδομένων & Ελέγχου Άρδευσης (Κέντρο Ελέγχου). Οι ελεγκτές επικοινωνούν με το κέντρο ελέγχου, όπου καταγράφονται όλες οι ενέργειες των χρηστών σε πραγματικό χρόνο τη στιγμή που συμβαίνουν.
 
Facts and figures
Γραφεία: 
3
Λευκωσία, Λεμεσό, &  Addis Ababa Ethiopia  
Ετήσιος τζίρος: €1.5 εκατ.
 
Διευθύνων σύμβουλος: Νικόλαος Φελεσάκης
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
Διεύθυνση: 
Λεωφ. Λεμεσού 67, Vision Tower, 2ος ορ. γραφείο 206, 2121 Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22013796
Φαξ: 25114001
Ιστοσελίδα: www.inntenet.com

 

Δειτε Επισης

UNIPLANT LTD
REDMAX TECHNOLOGIES LTD
PGS ELECTRICAL SUPPLIES LTD
MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES
MEGA STEEL CY BY D. NICOLAOU TRADING CO. LTD
IACOVOU GROUP - ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ
EUROBLINDS
DALIKO
CK COMFORT WINDOW PLUS LTD
A.P. SCAFFOLDING SOLUTIONS LTD