IACOVOU GROUP - ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ

Με δυναμική παρουσία στις κατασκευές για περισσότερα από εξήντα χρόνια, ο Iacovou Group έχει ταυτίσει το όνομά του με εμβληματικά έργα στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βρετανία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Tο πλούσιο πορτφόλιο του Ομίλου περιλαμβάνει πολύπλοκα έργα δημόσιας χρήσης, όπως αεροδρόμια, γέφυρες, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, φράγματα και άλλα. Περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχειακά, οικιστικά και εμπορικά έργα, εκθεσιακούς χώρους κ.ά. Συγκριτικό πλεονέκτημα του Iacovou Group, ο οποίος συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι το γεγονός ότι μπορεί αυτόνομα να προσφέρει ολιστικές υπηρεσίες σε έργα μεγάλης αλλά και μικρότερης κλίμακας, καθότι διαθέτει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και τις αναγκαίες πρώτες ύλες, που εξασφαλίζει από δικά του λατομεία και εργοστάσια ασφάλτου και μπετού.
 
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑ
The Icon, το νέο project

Με υπερηφάνεια ο Iacovou Group ανέλαβε από την εταιρεία Imperio την ανέγερση του πολυτελούς οικιστικού πύργου The Icon στη Λεμεσό. Οι κατασκευαστικές εργασίες αυτού του έργου έχουν αρχίσει και θα συμπληρωθούν σε 24 μήνες. Η εκτέλεση του συμβολαίου αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία του τόπου, αφού θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στον κλάδο των υπηρεσιών. Το πολυτελές The Icon, βρίσκεται επί της παραλιακής οδού του Δήμου Γερμασόγειας, θα έχει ύψος 125 μέτρα και θα είναι το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στην Κύπρο. Αποτελείται από 21 ορόφους, 54 πολυτελή διαμερίσματα, όλα με απρόσκοπτη πανοραμική θέα στην πόλη και στην ακτογραμμή της Λεμεσού, με πολυτελείς ανέσεις και υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας ανατέθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες από τον Όμιλο Εταιρειών Imperio για την εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου» δήλωσε ο CEO, Γιώργος I. Ιακώβου.

Parklane, ένα εμβληματικό έργο
Μόλις πρόσφατα ο Iacovou Group ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα μεγάλο τμήμα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Parklane στη Λεμεσό, που είναι ένα επίσης εμβληματικό έργο.  «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί ο Iacovou Group βρίσκεται πίσω από μεγάλα έργα ανάπτυξης που κατασκευάστηκαν στην Κύπρο τις τελευταίες δεκαετίες και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ουσιαστικά έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας της Κύπρου» τόνισε ο κ. Ιακώβου και κατέληξε: «Με φάρο αυτά τα μεγάλα έργα συνεχίζουμε προς τη νέα εποχή, επενδύοντας στην καινοτομία, την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό μας, δημιουργώντας κυριολεκτικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, κυκλοφορούμε και δραστηριοποιούμαστε». Έχοντας στην προμετωπίδα του την εταιρεία Κατασκευές - Iacovou Constructions, η οποία ιδρύθηκε πριν από εξήντα και πλέον χρόνια, ο Όμιλος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
 
"Συνεχίζουμε προς τη νέα εποχή, επενδύοντας στην καινοτομία, την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό μας, δημιουργώντας κυριολεκτικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, κυκλοφορούμε και δραστηριοποιούμαστε", Γιώργος I. Ιακώβου
 

IACOVOU GROUP
H επιτυχία της εταιρείας ήταν εμφανής από τα αρχικά στάδια της λειτουργίας της και το μυστικό αυτής της ανοδικής διαδρομής ήταν ότι έθεσε γερές βάσεις τόσο με την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση της διοίκησης όσο και με την ψηλή ποιότητα των εργασιών, σε συνδυασμό με το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Με τα χρόνια η εταιρεία ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών εργασιών, η επιτυχία των οποίων οφείλεται στις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν. Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει έργα αεροδρομίων, αυτοκινητόδρομους, δρόμους και γέφυρες, φράγματα νερού, εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, συστήματα άρδευσης και υδροδότησης, κεντρικά αποχετευτικά συστήματα, συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, τερματικά καυσίμων, ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς, σιλό, αεροπορικές βάσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία και αλλού. Επίσης υλοποιεί βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια, οικιστικές επαύλεις, ξενοδοχεία και τουριστικά διαμερίσματα.
 
Σημαντικά έργα
Μερικά από τα σημαντικότερα έργα που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία είναι:
 
Διεθνής Αερολιμέvας Λάρvακας
Το Group εκτελεί έργα στον Αερολιμέvα της Λάρvακας από το 1976 μέχρι σήμερα: Υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών και γραφεία, περίφραξη ασφαλείας, αποχετεύσεις και άλλες υπηρεσίες, πύργος ελέγχου, κτίριο πυροσβεστικής και κτίρια επιχειρήσεων, διάδρομοι αεροσκαφών, κτλ.
 
Διεθνής Αερολιμέnας Πάφου
Χώρος στάθμευσης αεροσκαφών με σκυρόδεμα ειδικών προδιαγραφών, κατασκευή τροχοδρόμωv, στέγαστρα αεροσκαφών και άλλες εργασίες.
 
Ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός στη Δεκέλεια και στο Βασιλικό
Έργα πολιτικής μηχανικής.
 
Αυτοκινητόδρομος

Δεκέλεια - Πpωταράς
Τμήμα Πύλα -Ξυλοτύμπου.
 
Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων
(ΚΕΝ) - Πάφος
Κατασκευή του νέου κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, περιλαμβανομένων κτιρίων, υπηρεσιών κτλ.
 
Αναβάθμιση κυκλικού κόμβου Μέσα Γειτονιάς
Κατασκευή γέφυρας μήκους 360 μέτρων πάνω από τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο περιλαμβανομένων δρόμων πρόσβασης και άλλων εργασιών.
 
Νέα Κυβερνητικά Γραφεία στην Πάφο
Το έργο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή 5 κτιρίων με γραφεία και υπόγειο.
 
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Λάρvακας και Νέος Διεθνής Αερολιμένας Πάφου
Κτίρια και εξωτερικές εργασίες. Το έργο είχε προκηρυχτεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση με τη μέθοδο ΒΟΤ, με διάρκεια παραχώρησης 25 χρόνων και η εταιρεία μας συμμετέχει στην Hermes Airports Ltd (την εταιρεία παραχώρησης). Η εταιρεία συμμετέχει στη διαχείριση και συντήρηση και των δύο αεροδρομίων.
 
Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα
Κατασκευή οδοστρώματος σε διαύλους προσγείωσης αεροσκαφών, τροχοδρόμους και άλλα έργα υποδομής.
 
περιβαλλοντική συνείδηση
Με τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία της, που υποστηρίζεται από ψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που αριθμεί πέραν των χιλίων μηχανημάτων, η εταιρεία είναι πάντα έτοιμη να ανταγωνιστεί για έργα στην Κύπρο και το εξωτερικό, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των όρων των συμβολαίων και επιτυγχάνοντας τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης ακόμα και σε πολύ στενά χρονικά πλαίσια, μέσα στους προϋπολογισμούς και τηρώντας ψηλά πρότυπα ποιότητας.

O Iacovou Group είναι ευαίσθητος όμιλος σε περιβαλλοντικά θέματα κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων της. Με υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση πάντα φροντίζει να ακολουθεί τις ορθές πρακτικές, ώστε να μην επιβαρύvει το περιβάλλον κατά την εκτέλεση των εργασιών της. Πέρα από την ποιότητα στα έργα, η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και υγεία των εργαζόμενων, αλλά και όλων των ανθρώπων που συνεργάζονται για τη διεκπεραίωση των εργασιών.

Εταιρείες του ομίλου είναι εγγεγραμμένες στο Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών στην κατηγορία «Α» οικοδομικών και τεχνικών έργων (απεριόριστη). Κατέχει το πιστοποιητικό ποιότητας CYS ΕΝ ISO 9001:2008, ασφάλειας και υγείας OHSAS 18001:2007 και περιβαλλοντικής διαχείρισης CYS ΕΝ rso 14001:2004 για την κατασκευή και συντήρηση κτιρίων και τεχνικών έργων.

Η τεχνογνωσία και οι γερές υποδομές του Ομίλου αποτέλεσαν τις βάσεις επέκτασής του πέραν της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε χώρες όπως η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η περιοχή της Μέσης Ανατολής (Ιράκ, Ομάν και Μπαχρέιν). Η ικανότητα εξεύρεσης και δημιουργίας στρατηγικών συμμαχιών για σκοπούς ανάπτυξης και διασποράς του κινδύνου βοήθησε στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του και στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών.

Σήμερα ο Όμιλος δεν επαναπαύεται. Με οδηγό τις γνώσεις και τις εμπειρίες από τις επιτυχίες του παρελθόντος, σε ένα δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, αφουγκράζεται τα δεδομένα και αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και τον οδηγούν σε νέες εποχές ανάπτυξης. Η ανάπτυξη μιας μικρής εταιρικής σχέσης σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιo προοδευτικούς ομίλους εταιρειών στην Κύπρο δεν είναι πραγματικά έκπληξη, γvωρίζοvτας ότι η διοίκηση έχει εφαρμόσει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια μια ενιαία φιλοσοφία:
 
Αφοσίωση στην υπεροχή.
 
  
IACOVOU GROUP
Ο όμιλος που τροφοδοτεί την αγορά


Βασικός προμηθευτής υλικών για όλη την αγορά των κατασκευών είναι ο Όμιλος Ιακώβου, ο οποίος διαθέτει τα δικά του λατομεία.

Με την επένδυση τεσσάρων λατομείων, ο Όμιλος Ιακώβου έχει κερδίσει την πρωτοπορία στην προμήθεια βασικών υλικών που απαιτούνται στην κατασκευαστική βιομηχανία. Παρέχει ευρεία γκάμα προϊόντων στις εταιρείες με άμεση παράδοση και υπηρεσίες για εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Η εταιρεία έχει ένα βασικό πλεονέκτημα, ότι μέσω των δικών της λατομείων προμηθεύει όλη την αγορά με τα απαραίτητα υλικά.

Το πρώτο λατομείο του ομίλου εδρεύει στην κοινότητα Ξυλοφάγου και προμηθεύει αδρανή υλικά στις περιοχές Λάρνακας, Αμμοχώστου και Παραλιμνίου.

Επιπλέον, ο όμιλος διαθέτει ένα μικρότερο λατομείο στη Σια, ικανό όμως να παρέχει εξειδικευμένα αδρανή υλικά για ειδικούς σκοπούς.

Ακόμα, το λατομείο στην περιοχή Σταυροβουνίου, παράγει μια ολοκληρωμένη σειρά διαβαθμισμένων πέτρινων αδρανών - ένα ισχυρό και ευπροσάρμοστο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε ολόκληρη την οικοδομική βιομηχανία της Κύπρου. Είναι σημαντικό ότι διαθέτει αποθέματα πρώτων υλών που επαρκούν για πάνω από 30 χρόνια παραγωγής κι η εξαγορά του λατομείου αυτού από τον Όμιλο Ιακώβου έχει μεγιστοποιήσει την παραγωγικότητα.

Τέλος, το 2010 ο Όμιλος Ιακώβου εξαγόρασε το 50% λατομείου με έδρα τη Λεμεσό, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση των αδρανών υλικών της Λεμεσού και της Πάφου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο νησί με μεγάλες ποσότητες αποθεμάτων. Όλες οι εργασίες λατομείων (γεώτρηση, εκρήξεις, φόρτωση και μεταφορά υλικού σε θραυστήρες) διεξάγονται από έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό με τις τελευταίες τεχνολογίες, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα. Το λατομείο διαθέτει μεγάλη δυνατότητα παραγωγής, που καλύπτει μεγάλες ανάγκες της κατασκευαστικής βιομηχανίας.
Οι εξαγορές αυτές κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξη μιας βασικής γκάμας προϊόντων για άμεση παράδοση και παροχή υπηρεσιών με εξειδικευμένες απαιτήσεις.
Η εταιρεία έχει ένα βασικό πλεονέκτημα, ότι μέσω των δικών της λατομείων προμηθεύει όλη την αγορά
με τα απαραίτητα υλικά
 
IACOVOU GROUP
Επενδύοντας στον στόλο
 

Με επένδυση στον δικό της ιδιόκτητο στόλο εξειδικευμένων μηχανημάτων και οχημάτων και την επένδυση τεσσάρων σημαντικών λατομείων, με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες όλης της αγοράς του τομέα, η εταιρεία Iacovou Group κερδίζει ένα πολύ σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για την πορεία αυτή μιλά ο Γιώργος Κ. Ιακώβου, Εxecutive Director της Iacovou Group.
 
o Όμιλος Ιακώβου Group διαθέτει στόλο πέραν των 1.000 μηχανημάτων και οχημάτων, πολλά εκ των οποίων αποτελούν σύγχρονές εξειδικευμένες λύσεις οδοποιίας, χωματουργικών, κατασκευαστικών και άλλων τεχνικών έργων.

Δραστηριοποιείστε και στο εξωτερικό. Έχετε εκεί γραφεία; Περιγράψτε μας πώς δουλεύετε.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και σε άλλες εντός και εκτός Ευρώπης. Ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών διαφέρει από τη μια χώρα στην άλλη, καθώς επηρεάζεται από τις νομοθεσίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν στην κάθε μία από αυτές. Ο στόχος βέβαια παραμένει πάντοτε ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την ποιοτική εκτέλεση των εργασιών και την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.
 
Ιδιόκτητος στόλος
Τι είδους μηχανήματα και εξοπλισμός χρησιμοποιούνται σε ένα κατασκευαστικό έργο;

Τα μηχανήματα, τα οποία απαιτούνται για κάθε κατασκευαστικό έργο, ποικίλλουν ανάλογα με τη φύση του. Τα περισσότερα έργα, τα οποία εκτελεί ο όμιλος, προϋποθέτουν τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων, όπως και τη συνέργεια πολλών και διαφορετικών εξειδικευμένων μηχανημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.  

Τι επένδυση απαιτείται από πλευράς εταιρείας;
Η επένδυση είναι τεράστια. Οι περισσότερες εταιρείες στον κατασκευαστικό τομέα ενοικιάζουν μηχανήματα κατά την εκτέλεση των έργων τους. Αντίθετα, εμείς έχουμε επενδύσει στον δικό μας ιδιόκτητο στόλο εξειδικευμένων μηχανημάτων και οχημάτων, το οποίο αποτελεί και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς μπορούμε ανά πάσα στιγμή να στηρίξουμε το κάθε έργο με πολυάριθμο εξειδικευμένο στόλο αναλόγως αναγκών. Παράλληλα όμως, χρειάζεται καθημερινή σκληρή δουλειά και άρτια οργάνωση για τη διεκπεραίωση των συντηρήσεων, των επισκευών και γενικότερα της διαχείρισης των μηχανημάτων αυτών, ώστε να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τα έργα του ομίλου.  

Τα περισσότερα μηχανήματα που διαθέτει ο όμιλος αφορούν στην εκτέλεση εξειδικευμένων φύσεως εργασιών. Η αγορά τους γίνεται από διάφορες πηγές και μετά από ενδελεχή ανάλυση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών και της αξιοπιστίας τους. Ένεκα του υφιστάμενου στόλου εξειδικευμένων μηχανημάτων και οχημάτων που διαθέτουμε, πλέον η κάθε προσθήκη γίνεται με στόχο να προσθέσει αξία και να αναβαθμίσει περαιτέρω τον υφιστάμενο στόλο.

Χρειάζεται εξειδίκευση από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε;
Κάθε εξειδικευμένο μηχάνημα έχει τον ειδικευμένο και αδειοδοτημένο χειριστή του. Οι χειριστές των εξειδικευμένων μηχανημάτων κατέχουν τα ανάλογα διπλώματα και άδειες χρήσης των οχημάτων αυτών, τις οποίες ανανεώνουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Βέβαια, ο κάθε χειριστής δεν εργοδοτείται με μοναδικό κριτήριο την κατοχή άδειας χειρισμού του μηχανήματος, αλλά και από τη χρήση του μηχανήματος στην πράξη, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ικανός για την εκτέλεση δύσκολων και «ειδικών αποστολών».

Πώς οι κατάλληλοι συνεργάτες συμβάλλουν στην επίτευξη των εταιρικών στόχων;
Σε γενικές γραμμές ο προγραμματισμός, ο συντονισμός και η καθοδήγηση τόσο του μηχανουργείου όσο και των χειριστών των μηχανημάτων είναι ένας καθημερινός αγώνας, ο οποίος χωρίς τη βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών δεν μπορεί να κερδηθεί. Δεν μπορεί να σταματήσει κανένα έργο λόγω απουσίας μηχανημάτων, χειριστών ή βλάβης μηχανημάτων.

Η προσπάθεια είναι αδιάκοπη, 24/7, και οι διαδικασίες συνεχείς. Με τους κατάλληλους συνεργάτες, όμως, τα προβλήματα λύνονται άμεσα και οι αποφάσεις λαμβάνονται γρήγορα για να μπορεί να επιτευχθεί ο κάθε στόχος μας. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω δίπλα μου άξιους συνεργάτες στους οποίους μπορώ να βασιστώ για την ομαλή λειτουργία των εργασιών που προνοεί η διαχείριση ενός στόλου πέραν των 1.000 μηχανημάτων.

Ποιο είναι το όραμά σας για την πορεία της εταιρείας;
Με συνεχή προσαρμογή σε νέα δεδομένα, νέες τεχνολογίες και σε νέους τρόπους εργασίας κάθε επιχείρηση έχει θέση στον επιχειρηματικό κόσμο του αύριο. Με φάρο την πολυετή ιστορία του Ομίλου Ιακώβου συνεχίζουμε προς τη νέα εποχή, επενδύοντας στην καινοτομία, την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό μας, δημιουργώντας κυριολεκτικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, κυκλοφορούμε και δραστηριοποιούμαστε. Έχοντας στην προμετωπίδα την εταιρεία Ιακώβου Κατασκευές, η οποία ιδρύθηκε πριν από εξήντα και πλέον χρόνια, ο Όμιλος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και με όραμά μας τη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στον κλάδο των κατασκευών στην Κύπρο και την περαιτέρω επέκταση των εργασιών μας στο εξωτερικό.

Who is who
Ο Γιώργος K. Ιακώβου είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την καθοδήγηση τόσο του μηχανουργείου όσο και των χειριστών των μηχανημάτων, με στόχο την αποτελεσματική εκτέλεση των έργων χωρίς καθυστερήσεις και μέσα στo πλαίσιo ασφάλειας και υγείας που εφαρμόζει ο Όμιλος. Εργάζεται στην εταιρεία 16 χρόνια. Είναι κάτοχος πτυχίου BEng (Hons) Automotive Engineering with Management του University of Greenwich του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου και διορίστηκε Executive Director των τμημάτων Plant, Automotive και Mining από τον Ιούνιο 2018.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
Όμιλος Ιακώβου
Διεύθυνση:
Σωκράτους 2, 6036, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24257777
Ιστοσελίδα: www.iacovougroup.com

 

 

 

Δειτε Επισης

UNIPLANT LTD
REDMAX TECHNOLOGIES LTD
PGS ELECTRICAL SUPPLIES LTD
MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES
MEGA STEEL CY BY D. NICOLAOU TRADING CO. LTD
INNTENET
EUROBLINDS
DALIKO
CK COMFORT WINDOW PLUS LTD
A.P. SCAFFOLDING SOLUTIONS LTD