N. PSARAS CONSTRUCTION CO LTD

  02/05/2022 17:06
N. PSARAS CONSTRUCTION CO LTD

N. PSARAS CONSTRUCTION CO LTD

  02/05/2022 17:06

Η N. Psaras Construction Co ιδρύθηκε το 1957 από τον Νίκο και τη Δέσπω Ψαρά και σήμερα αποτελεί μία από τις παλαιότερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Κύπρο, συνεχίζοντας τη δημιουργία αποκλειστικά ιδιωτικών έργων. Έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα πάνω από 400 έργα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, κατέχοντας άδεια εργολήπτη τάξης Α στην Κύπρο και στο Ομάν, σύμφωνα με τον Deputy CEO της εταιρείας, Μηνά Μηνά.

Αναλαμβάνοντας πλήρως η δεύτερη γενεά το 2000, επέκτεινε τις εργασίες της στο εξωτερικό με γραφείο στο Ομάν και το Λονδίνο και παράλληλα δουλεύοντας σε αρκετές χώρες on a project to project basis, όπως σε Σουηδία, Ολλανδία και Ρουμανία.

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη με ISO 9001,14001,45001 και είναι η πρώτη εργοληπτική πιστοποιημένη με το Great Place to Work για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Απασχολεί πάνω από 200 άτομα εργατοτεχνικό και διοικητικό προσωπικό και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικοδομικής βιομηχανίας, επενδύοντας συνεχώς σε καινούργιο εξοπλισμό. Η εταιρεία μας, ως εξιδεικευμένη αποκλειστικά στα ιδιωτικά έργα, έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα σταθερό πελατολόγιο, το οποίο μας δημιουργεί μέσα από τις συστάσεις καινούργιους πελάτες, κάτι το οποίο αποδεικνύει την αξιοπιστία μας στην οικοδομική βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος κλείνουμε 65 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην οικοδομική βιομηχανία και συνεχίζουμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, βασιζόμενοι στην κληρονομιά των ιδρυτών της εταιρείας, πάντα με αξιοπιστία, τιμιότητα και ποιότητα, με στόχο ο κάθε πελάτης να μας φέρνει τον επόμενο.  

Όλα τα έργα σημαντικά

Όλα τα έργα που αναλαμβάνουμε είναι σημαντικά και ο κάθε πελάτης ξεχωριστός, ανεξάρτητα από το μέγεθος και το είδος του project. Πρόσφατα, παραδώσαμε τέσσερις πολυκατοικίες 56 διαμερισμάτων για τη στέγαση του προσωπικού του ξενοδοχείου Parklane στη Μονή Λεμεσού και το Διαγνωστικό Κέντρο Πρόγνωσις στη Λάρνακα για την Quality Group. Ακόμα, το κτίριο των γραφείων Emerald στη Λεμεσό για την εταιρεία Prime Fx και ένα από τα πλέον πιο πολυτελή οικιστικά κτίρια της Λεμεσού, το Tower 8/11, για την εταιρεία Masterpiece Developments. Η εταιρεία μας, αυτή τη στιγμή, έχει υπό εξέλιξη αρκετά έργα σε Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό, μεταξύ άλλων, το Radisson Beach Resort στη Λάρνακα, τα δυο πιο ψηλά κτίρια της Λάρνακας Kition Tower και Ion Tower - Q2 για την Quality Group και το νέο εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας, Όλυμπος, στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου.

Τομέας υπό δοκιμασία

Η πανδημία έχει επηρεάσει τη βιομηχανία μας, όπως έχει συμβεί με το σύνολο της αγοράς ανά το παγκόσμιο. Έχουμε ζήσει επιπτώσεις σε κάποια μεγάλα έργα, που σιγά σιγά απαλείφονται. Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια εξειδικευμένων υλικών από το εξωτερικό και ταυτόχρονα η επιθυμία των επενδυτών να προχωρήσουν τα έργα με γρήγορους ρυθμούς. Αναφορικά με την επιβολή 5% ΦΠΑ θεωρούμε ότι θα επηρεάσει σημαντικά τον τομέα των κατοικιών, καθώς νεαρά ζευγάρια θα αδυνατούν να καλύψουν τον συνολικό προϋπολογισμό, που θα απαιτείται για την ανέγερση ή αγορά νέας οικίας. Οι κατοικίες στην Κύπρο μέχρι 200 τετραγωνικών μέτρων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κατασκευαστικού τομέα, καθώς εκεί εντοπίζεται μεγάλο ποσοστό εργοληπτών και εταιρειών ανάπτυξης γης, που απασχολούν πολύ μεγάλο αριθμό εργατικού δυναμικού.

Ουκ ολίγες προκλήσεις

Οι σημαντικές προκλήσεις του τομέα μας είναι, σήμερα, η τεράστια αύξηση του κόστους και παράλληλα η διαχείριση της διαθεσιμότητας των υλικών του τομέα μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού, η οποία χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται σε επικίνδυνο βαθμό. Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη γεωπολιτική ανακατάταξη, που επηρεάζει όλο το supply chain, προκαλώντας σοβαρή αύξηση των οικοδομικών υλικών, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα τόσο τον δημόσιο όσον και τον ιδιωτικό κατασκευαστικό τομέα. Με την εξέλιξη στο άμεσο μέλλον, ο στόχος πρέπει να είναι η μείωση του εργατικού κόστους, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό των κατασκευών και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και μηχανημάτων. Επίσης, τη χρησιμοποίηση νέων υλικών, που αντικαθιστούν σε ένα βαθμό το εργατικό δυναμικό. Ο ανταγωνισμός γίνεται συνεχώς όλο και πιο σκληρός και θα επιβιώσουν οι εταιρείες με γερά θεμέλια και σωστή οργάνωση, που έχουν τον άνθρωπο ως κεντρική φιλοσοφία. Επίσης, θα αναδειχθούν εταιρείες που εφαρμόζουν εκσυγχρονισμένες μεθόδους διαχείρισης του προσωπικού τους, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα ένταξης της νέας γενιάς, η οποία εργάζεται με νέες νοοτροπίες, διαφορετικά πρότυπα και αλλιώτικες απαιτήσεις. Για όλο αυτό εργαζόμαστε σκληρά με τη βοήθεια και του Great Place to Work.

Επένδυση στο μέλλον Ως οικογενειακή επιχείρηση στόχο έχουμε να διαχειριζόμαστε τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας ως μέλη μίας ευρύτερης οικογένειας. Αυτός είναι ένας μόνιμος σκοπός της εταιρείας μας, τον οποίο εμπεδώνουμε συνεχώς, για να διατηρηθεί και μέσα από το πλάνο της μελλοντικής διαδοχής. Στην εταιρεία εφαρμόζουμε πλάνο διαδοχής, ώστε να συνεχίσει να έχει παρόν αλλά και μέλλον και για να δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα κι οι δυνατότητες ανέλιξης στη νέα γενιά. Το στρατηγικό μας πλάνο 2020-2025 επικεντρώνονται στο να διατηρήσουμε τη δεσπόζουσα θέση της εταιρείας μας στα ιδιωτικά οικοδομικά έργα. Θέλουμε, ακόμα, να αυξήσουμε το παθητικό μας εισόδημα, επεκτείνοντας το πορτφόλιο των εισοδηματικών ακινήτων μας, κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό, τόσο σε γεωγραφική διασπορά όσο και στο είδος επένδυσης των  ακινήτων.  Σημαντικός, επίσης, στόχος είναι η επένδυση στους ανθρώπους μας μας τόσο σε εργατοτεχνικό προσωπικό εκκολάπτοντας νεαρά άτομα, τα οποία έχουν κάποια κλίση και όρεξη να ενταχθούν στον τομέα όσο και στο επιστημονικό μας προσωπικό, ιδιαίτερα στους πιο νέους, οι οποίοι μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια θα διαδεχτούν τους πιο παλιούς της εταιρείας. Κι αυτό, σύμφωνα με το πλάνο διαδοχής που έχουμε προγραμματίσει μέσα από το πενταετές μας στρατηγικό πλάνο, δημιουργώντας έναν υγιές εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των στελεχών μας, πάνω σε μια ανθρωποκεντρική βάση, λειτουργώντας ως πυλώνας εξέλιξης τόσο σε ατομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι βασικός πυλώνας λειτουργίας της εταιρείας και επεκτείνεται συνεχώς, καθώς ο τομέας μεταλλάσσεται συστηματικά τόσο σε τεχνολογίες όσο και στις απαιτήσεις των μελετητών και ιδιοκτητών. 

Στοιχεία επικοινωνίας

N. PSARAS CONSTRUCTION CO. LTD

Διεύθυνση: Γρίβα Διγενή 35, Αγλατζιάς, 2108, Λευκωσία

Tηλέφωνο: 22330084

Φαξ: 22333685

Ιστοσελίδα: www.npsaras.com

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας