ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

  02/05/2022 16:42
ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

  02/05/2022 16:42

Με μια ιστορία που κλείνει φέτος 85 χρόνια, η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ έχει κτίσει ένα αξιόλογο όνομα συνώνυμο της καινοτομίας, της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας. Είναι ο πυρήνας ενός δυναμικού Ομίλου, στον οποίο συγκαταλέγονται 12 εταιρείες με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό.

Τα σταθερά βήματα και η σκληρή δουλειά έκαναν την ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ να αποτελεί σήμερα ιστορικό κεφάλαιο για τον κατασκευαστικό τομέα και μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της Κύπρου. Στη μακρόχρονη ιστορία του ο 'όμιλος, με πέραν των 420 ολοκληρωμένων έργων και με περισσότερους από 250 μόνιμους υπάλληλους, άφησε και αφήνει τη σφραγίδα του σε ολόκληρη την Κύπρο και το εξωτερικό με έργα - σημεία αναφοράς, υιοθετώντας πρωτοποριακές προσεγγίσεις και καινοτόμες τεχνικές.

Η ιστορία

Ιστορικά, οι ρίζες της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ χρονολογούνται στο 1937, στην Αμμόχωστο, όπου ο αείμνηστος Παναγιώτης Αντ. Τουμαζής ίδρυσε το πρώτο του τεχνικό γραφείο και στη συνέχεια μαζί με τα αδέλφια του, Χαράλαμπο και Γιάννη, ίδρυσαν τις εταιρείες ΠΑΝΤΟΥΜΑΖΗΣ ΛΤΔ και ΑΤΛΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΛΤΔ. Με την Τουρκική Εισβολή, οι εργασίες των δυο αυτών εταιρειών σταμάτησαν. Το 1975 δημιουργήθηκε η AtlasPantou Co Ltd, η οποία τις διαδέχθηκε.

Το 1987, Διευθύνων Σύμβουλος της AtlasPantou Co Ltd ανέλαβε ο Τώνης Τουμαζής, γιος του Παναγιώτη, και άρχισε να δημιουργεί τον όμιλο εταιρειών ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ και αργότερα τον όμιλο ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΩΝ (μητρική της Atlas Pantou Co Ltd).

Πρόκειται για δύο δυναμικούς ομίλους, στους οποίους συγκαταλέγονται 12 εταιρείες του κλάδου, με δράση στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το 2018, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ανέλαβε ο Μάριος Λ. Ποντίκης.

Τα έργα

Η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, με παρουσία στην Κύπρο και στο εξωτερικό, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ και Ρουμανία, με συνέπεια και επαγγελματισμό έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιό της μια ποικιλία αξιόλογων κατασκευαστικών και τεχνικών έργων:

Κατασκευαστικά 

Πολυώροφα κτίρια με πολυτελή διαμερίσματα, συγκροτήματα κατοικιών και ανεξάρτητες βίλες, τουριστικά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και θέρετρα, κτιριακά συγκροτήματα γραφείων, εμπορικά κτίρια και εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία και κλινικές είναι μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιο της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Έργα πολιτικής μηχανικής και υποδομής

Περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, οδικά έργα και γέφυρες, παραγωγικούς σταθμούς ενέργειας, αποχετευτικά δίκτυα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ είναι:

• Limassol Del Mar - Λεμεσός

• Sky Tower - Λεμεσός

• Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

• Olympic Residence - Λεμεσός

• My Mall - Λεμεσός

• Columbia Beach Resort - Πισσούρι

• Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa - Λεμεσός

• Dhekelia Power Station - Λάρνακα

• Πεζόδρομος Παραλιμνίου - Αμμόχωστος

• Αποχετευτικά δίκτυα (συμπεριλαμβανομένων και αντλιοστασίων) σε όλη την Κύπρο

•  Ararat Grand Residences - Λεμεσός (υπό ανέγερση)

• Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο κέντρο της Λεμεσού (σε εξέλιξη)

Ανάληψη έργων απεριόριστης αξίας και μεγέθους

Η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ κατέχει άδεια εργολήπτη Κατηγορίας Α΄ σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, έχοντας έτσι το δικαίωμα να εκτελεί έργα απεριόριστης αξίας και μεγέθους. Έχει επίσης, αναπτύξει και εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας, το οποίο είναι βασισμένο στις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018. Χρησιμοποιεί αυτά τα πρότυπα ως πλαίσιο που επιτρέπει στην εταιρεία να τεκμηριώνει και να βελτιώνει τις πρακτικές της, προκειμένου να ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της.

Στοιχεία επικοινωνίας

ATLAS PANTOU CO LTD

Κεντρικά Γραφεία Λεμεσού

Διεύθυνση: Γιάγκου Τορναρίτη 8, 3035, Λεμεσός

Τ.κ.: 51269, 3503, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25828500

Φαξ: 25828501

E-mail: headoffice@atlapantou.com

Γραφείο Λευκωσίας

Διεύθυνση: Δεινοκράτους 5, Πολυκατοικία Πάολα, Διαμ. 16, 1070, Λευκωσία

Τ.κ.: 20928, 1665, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22447474

Φαξ: 22447475

E-mail: lefkosia@atlaspantou.com

Ιστοσελίδες: www.atlaspantou.com, www.atlaspantougroup.com

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας