ZEMCO CONSTRUCTION

  11/02/2020 09:00
ZEMCO CONSTRUCTION

ZEMCO CONSTRUCTION

  11/02/2020 09:00
H εταιρεία μας είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εργοληπτικές εταιρείες με πάνω από 60 χρονιά δυνατής παρουσίας στην Κύπρο και σήμερα εργοδοτεί περισσότερους από 220 υπαλλήλους, ενώ ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται στα €40.000.000 ανά έτος.
 
H Zemco Construction Ltd είναι μέλος του Ομίλου Zemco Group, που περιλαμβάνει επίσης τις πιο κάτω εταιρείες:
• Zemco Electromechanical, η οποία εξειδικεύεται στην εκτέλεση μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων.
• Zemco Transport Ltd, η οποία καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες του Ομίλου.
• Zemco Asphalt Works Ltd, η οποία ασχολείται με την παραγωγή και τοποθέτηση ασφαλτικού σκυροδέματος.
• Z.Σ. Τσιμεντοτεχνική Λτδ, η οποία είναι βιομηχανία παραγωγής και διανομής προκατασκευασμένων προϊόντων από τσιμέντο.
• Zemco Contracting Services LLC, η οποία δραστηριοποιείται στο Ομάν και ασχολείται με όλο το φάσμα της οικοδομικής βιομηχανίας - Οικοδομικά και Ηλεκτρομηχανολογικά.
 
Τα έργα
Η Zemco Construction Ltd δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών και έχει πολύχρονη εμπειρία στην κατασκευή τόσο οικοδομικών όσο και τεχνικών έργων. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση έργων ορόσημων για την κυπριακή οικοδομική βιομηχανία και γενικά για την κυπριακή οικονομία. Τέτοια έργα είναι τα φράγματα Διποτάμου, Ευρέτου, Αρμίνου και Τσακίστρας, η σήραγγα του Διαρίζου, το εργοστάσιο λυμάτων της Λεμεσού, αρκετά έργα οδοποιίας, μεταξύ αυτών και ο  αυτοκινητόδρομος Δεκέλειας - Πρωταρά, βιομηχανικά κτίρια και εγκαταστάσεις, όπως οι κεντρικές αποθήκες της ΑΗΚ στη Λεμεσό και οι κεντρικές αποθήκες της Lidl στη Λάρνακα, ξενοδοχεία με πιο πρόσφατο την ανακαίνιση του Park Lane στη Λεμεσό, μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, όπως το Belgravia Residence, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το γήπεδο της ΑΕΚ στη Λάρνακα και το κλειστό αθλητικό κέντρο Αγίου Δομετίου και οικίες.

Σήμερα η Zemco Construction Ltd εκτελεί, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα έργα:
Labs Tower - Λευκωσία
• Περιγραφή Έργου: Πρόκειται για γραφειακή ανάπτυξη κατά κύριο λόγο, με 22 ορόφους, 3 υπόγεια και συνολικό εμβαδόν 13.350 m2 και ύψος 100 μ.
• Ποσό Συμβολαίου: € 22.000.000
Kensington Residences - Λεμεσός
• Περιγραφή Έργου: Οικιστική Ανάπτυξη που περιλαμβάνει 3 κτίρια με 42 διαμερίσματα
• Ποσό Συμβολαίου: € 10.250.000
Metropolis Mall - Λάρνακα
• Περιγραφή Έργου: Εκτελεί το πρώτο Mall της Λάρνακας σε κοινοπραξία με την Iacovou Group
• Ποσό Συμβολαίου: €35.000.000

Η φιλοσοφία της εταιρείας μας στηρίζεται στην ποιοτική και αποτελεσματική υλοποίηση κάθε έργου, ανεξαρτήτως μεγέθους και χρονοδιαγράμματος. Στόχος μας είναι έργα αρίστης ποιότητας και κατασκευής, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας.
 
Ο τομέας
Η οικοδομική βιομηχανία ήταν από τις πρώτες που πλήγηκαν, λόγω της αρνητικής πορείας που είχε η κυπριακή οικονομία.

Τα πρόσθετα πολεοδομικά κίνητρα, που παραχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2013 μαζί με το πρόγραμμα κυπριακής ιθαγένειας, με στόχο την προσέλκυση και ενθάρρυνση επενδύσεων στην οικοδομική βιομηχανία, συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσέλευση ξένων και ντόπιων επιχειρηματιών και επενδυτών, οι οποίοι προχώρησαν σε ανεγέρσεις μεγάλων αναπτύξεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Ήταν ξεκάθαρο ότι τα μέτρα αυτά θα τόνωναν την οικοδομική βιομηχανία και την ανάπτυξη και η εταιρεία επένδυσε σε νέες καινοτόμες μεθόδους κατασκευής, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της βιομηχανίας μας. Αυτό, μαζί με το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που είναι το προσωπικό της, τη βοήθησε να καταστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική σε θέματα χρόνου ποιότητας και κόστους. Ως αποτέλεσμα, εξασφάλισε αρκετά από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων, όπως το γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας αξίας €10.000.000, την επέκταση των αποθηκών της Lidl στη Λάρνακα αξίας €22.000.000, την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Park Lane στη Λεμεσό αξίας €40.000.000, την ανάπλαση του ιστορικού  κέντρου της Πάφου και της πλατείας Kennedy αξίας €6.300.000, το κτίριο Labs Tower στη Λευκωσία ύψους 100 μέτρων και αξίας €22.000.000 και άλλα.
 
Τα προβλήματα
Η αλλαγή κριτηρίων στο πρόγραμμα κυπριακής ιθαγένειας επέφερε μείωση της ζήτησης από ξένους επενδυτές και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον τομέα των ακινήτων και κατά συνέπεια τη βιομηχανία μας, αλλά από την άλλη, διασφαλίζει τη φήμη και την αξιοπιστία της χώρας μας. Θεωρούμε όμως ότι η νέα απλοποιημένη και ευέλικτη  πολιτική αδειδότησης των οικοδομών, η οποία θα συμβάλει στη μείωση των καθυστερήσεων μαζί με την αναθεώρηση που θα γίνει στα τέσσερα μεγάλα τοπικά σχέδια, θα βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα μας. Η εταιρεία μας είναι πανέτοιμη να ακολουθήσει και να αντεπεξέλθει σε κάθε είδους πρόκληση της αγοράς και της οικονομίας του τόπου μας.
 
H διευθυντική ομάδα
Η διευθυντική ομάδα της Zemco Construction Ltd αποτελείται από τα ακόλουθα άτομα:
• Αρτέμης Ιακώβου, Διευθύνων Σύμβουλος
• Μάριος Μιχαηλίδης, Τεχνικός Διευθυντής
• Αντώνης Αντωνιάδης, Οικονομικός Διευθυντής
• Νέστωρας Παντελίδης, Διευθυντής Συμβολαίων
• Χρίστος Χρίστου, Διευθυντής Συμβολαίων
• Πέτρος Παλλαρής, Διευθυντής Συμβολαίων
• Χρήστος Κούρτελλος, Διευθυντής Έργων
• Σολωμός Σολωμού, Διευθυντής Έργων
• Περικλής Στιβαρίδης, Διευθυντής Τμήματος Επιμετρητών
• Δημήτρης Κουκούμης, Διευθυντής Τμήματος Προσφορών
• Έλενα Χριστοφή, Διευθύντρια Τμήματος Αγορών
 
Στοιχεία επικοινωνίας
 
Διεύθυνση Κεντρικών Γραφείων:
Ευρώτα 6, Λεμεσός
Τηλέφωνο: 25827827
Φαξ: 25827826
E-mail: info@zemcogroup.com
Ιστοσελίδα: www.zemcogroup.com
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/zemco-group
Facebook: https://www.facebook.com/ZEMCO-GROUP-451492878224294/
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας