CYFIELD

  11/02/2020 08:51
CYFIELD

CYFIELD

  11/02/2020 08:51
Τα σημαντικά και μεγάλα ιδιωτικά έργα που γίνονται στην Κύπρο έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών και επενδυτών, καθιστώντας την πόλο έλξης πολλών διεθνών επιχειρήσεων.

Ο τομέας
H άνοδος του κατασκευαστικού τομέα στην Κύπρο ήταν καταλύτης στην ανάπτυξη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια και συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της κρίσης του 2013. Τα σημαντικά και μεγάλα ιδιωτικά έργα που γίνονται στην Κύπρο έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών και επενδυτών. Η Κύπρος έχει πλέον καταστεί πόλος έλξης πολλών διεθνών επιχειρήσεων, έχει γίνει το «σπίτι» (regional business hub περιφερειακός επιχειρηματικός κόμβος) νέων μεγάλων κολοσσών και όλα αυτά τα έργα υποδομής έχουν σίγουρα βοηθήσει.

Στον τομέα της ανάπτυξης γης, περιμένουμε μια μικρή ύφεση στη ζήτηση από ξένους αγοραστές, ενώ η τοπική αγορά θα συνεχίσει να εκδηλώνει τις ανάγκες της, οι οποίες είναι διαχρονικές. Λόγω της οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου και την εντονότερη επιχειρηματική, δραστηριότητα αυξάνονται οι ανάγκες γραφειακών χώρων, κυρίως στη Λευκωσία και Λεμεσό.

Σημαντικές είναι και οι ρυθμιστικές αποφάσεις, αλλά και οι κυβερνητικές στρατηγικές όσον αφορά το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, το «one stop business», αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Οι κυπριακές κατασκευαστικές εταιρείες δηλώνουν το παρών τους και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα  της αγοράς.
 
Τα καινούργια projects

Το 360, το ψηλότερο και πιο εντυπωσιακό κτίριο της πρωτεύουσας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχουν ήδη παραδοθεί αρκετά διαμερίσματα στους ιδιοκτήτες τους και υπάρχουν άτομα που ήδη διαμένουν εντός του κτιρίου. Υπολογίζεται ότι τον Απρίλιο φέτος το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί και εξωτερικά. Στη Λάρνακα, το έργο Althea στην περιοχή  Μακένζι, ολοκληρώνεται και ήδη ξεκίνησαν οι παραδόσεις στους αγοραστές.
Παράλληλα, σύντομα παραδίδονται τα κεντρικά γραφεία της Εurobank στο κέντρο της Λευκωσίας, το Capital Gate στην είσοδο της πρωτεύουσας και ήδη έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή του Metropolitan, ενός high-rise επαγγελματικού κτιρίου 19 ορόφων, ακριβώς δίπλα από τα κεντρικά γραφεία της Εurobank στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στη Λευκωσία.

Ταυτόχρονα, έχουμε δεκάδες πολυκατοικίες και σπίτια υπό μελέτη και υπό κατασκευή σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Παράλληλα, ο Όμιλος μας σχεδιάζει να αυξήσει τη δραστηριότητά του στην Αθήνα και έχουμε ήδη προχωρήσει σε κατασκευή εννέα νέων έργων που βρίσκονται στις πιο προνομιούχες περιοχές της πόλης.
Το 2019, ο Όμιλος ξεκίνησε την κατασκευή του πιο  σημαντικού έργου υποδομής που κτίστηκε τα τελευταία 20 χρόνια στην Κύπρο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022. Αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, συνδυασμένου κύκλου, που θα παράγει 260ΜW και θα καλύπτει το 1/3 των αναγκών της ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου.
 
Η συμβολή του κράτους
Σε σχέση με τα κατασκευαστικά έργα του δημοσίου, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μία σημαντική απόκλιση των προσφορών από τους προϋπολογισμούς των αναθετουσών Αρχών, με αποτέλεσμα πολλοί διαγωνισμοί να μην είναι επιτυχείς. Εισηγούμαστε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους να αναθεωρήσει τους προϋπολογισμούς στα επόμενα έργα, πριν ανακοινωθούν.

Στον τομέα ανάπτυξης γης παρατηρούμε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών. Ο χρόνος είναι ένα σημαντικότατο κριτήριο για την επιτυχία μιας επιχειρηματικής πράξης. Το κράτος, για να στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις, θα πρέπει να θέσει διαδικασίες για γρηγορότερη έκδοση όλων των αδειών με μια μέθοδο «one stop business», συγκέντρωσης δηλαδή, όλων των υπηρεσιών σε ένα χώρο, κάτι που θα εξοικονομήσει χρόνο τόσο στις εταιρείες όσο και στους κυβερνητικούς φορείς.

Σημαντικότατο για την απόδοση των επενδύσεων και την επιτυχία των επιχειρήσεων, στον τομέα της ενέργειας, είναι η άμεση φιλελευθεροποίηση της αγοράς και η άμεση έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο.
 
Στόχοι και επεκτάσεις
Έχουμε προβεί σε μεγάλες επενδύσεις εμπλουτισμό του στόλου μηχανημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού μας, με στόχο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στα μεγάλα έργα υποδομής που έρχονται την επόμενη δεκαετία.

Έχουμε ήδη κερδίσει κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι θα ανεβάσουν το τεχνικό επίπεδο της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο. Με αυτή την τεχνική εμπειρία θα ενισχύσουμε την παρουσία μας σε περιφερειακό επίπεδο, αναλαμβάνοντας έργα σε γειτονικές χώρες.

Στον τομέα ανάπτυξης γης θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, για να καλύπτουμε κυρίως τις εγχώριες ανάγκες τόσο των ενδιαφερόμενων αγοραστών όσο και των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, μετά από 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ο Όμιλός μας στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση των έργων του κυρίως στην Αθήνα.

Τέλος, η μεγαλύτερη επιχειρηματική μας κίνηση θεωρούμε ότι είναι η ανάπτυξη και κατασκευή του μεγαλύτερου ιδιωτικού συμβατικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού, γεγονός που θα μας καταστήσει σημαντικό παράγοντα στον τομέα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε στόχο να δραστηριοποιηθούμε στην παροχή ηλεκτρισμού στους τελικούς καταναλωτές και στην ανάπτυξη περισσότερων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
 
Διευθυντική Ομάδα:
Γεώργιος Χρυσοχός,
Δέσποινα Χρυσοχού
 
Προσωπικό: 850+
 
Γραφεία σε Κύπρο και Εξωτερικό: 5
 
Ετήσιος τζίρος: €150 εκατ.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
Cyfield Group
Διεύθυνση:
Cyfield Tower, Λεωφόρος Λεμεσού 132, 2015, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22427230
Φαξ: 22495203
Email: sales@cyfieldgroup.com
Ιστοσελίδα: www.cyfieldgroup.com
Πίσω στην αρχή της σελίδας