Myroulla Mallouppa - Anxiety & Mindset Business coach/mentor

Μελετά τα συναισθήματα από 20 ετών, έχοντας κάνει σπουδές στo emotion coaching. Η ειδίκευση της Μυρούλλας Μαλλούππα αφορά στον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου μυαλού (mental training) και στο Business Coaching, που τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους.

H κ. Μαλλούππα είναι πιστοποιημένη Anxiety & Mindset Business coach/mentor, με περισσότερες από 15.000 ώρες προσωπικής και επαγγελματικής καθοδήγησης και πάνω από 500 ώρες διδασκαλίας στην Κύπρο και την Ευρώπη.

Ασχολείται με τη διαχείριση κρίσεων άγχους και πανικού και μάλιστα έχει δημιουργήσει μια δική της μέθοδο, τη LMM, μετά από χρόνια μελέτης με εκπληκτικά αποτελέσματα. Την ονόμασε LMM, δηλαδή Life Makeover Method, γιατί πραγματικά μεταμορφώνει τη ζωή των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από κρίσεις πανικού και άγχους μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες. Επίσης, ασχολείται με τη διαχείριση των συναισθημάτων, τη νοητική εκπαίδευση και την προπόνηση (mental training). 

Κρίσεις πανικού και άγχος

Τα βασικά θέματα, για τα οποία ζητούν βοήθεια όσοι επισκέπτονται το γραφείο της, είναι οι κρίσεις πανικού που «παραλύουν» όσους υποφέρουν από αυτές και δεν μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά. Εμφανίζονται εντελώς αναπάντεχα, χωρίς κανένα εμφανή λόγο ή αιτία, με έντονα σωματικά συμπτώματα, όπως ταχυπαλμία, δύσπνοια, τρέμουλο, δυνατό πόνο στο στήθος και έντονο φόβο θανάτου. Οι άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού, πολλές φορές βιώνουν και φόβους, όπως αυτοί της οδήγησης, του αεροπλάνου, της παρουσίασης μπροστά σε κοινό κ.ά.. Με τον τρόπο προσέγγισής της, η Μυρούλλα Μαλλούππα, με μεγάλη ικανοποίηση ομολογεί πως ξεπερνιούνται για πάντα 100%. 

Ένας άλλος λόγος, που πάνε οι άνθρωποι στο γραφείο της για να «δουλέψουν», είναι το άγχος.

Το άγχος είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις σκέψεις μας. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι το άτομο προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον, κάτι που προφανώς δεν γίνεται. Ουσιαστικά δημιουργούνται υποθετικά σενάρια, τα οποία αγχώνουν το άτομο, για κάτι που δεν έχει ακόμα συμβεί και πιθανόν δεν θα συμβεί ποτέ. Η διαχείριση του άγχους με τη βοήθεια ειδικών είναι απαραίτητη και αναγκαία, γιατί συνδέεται με σοβαρές ασθένειες.

Αρνητικές σκέψεις και σενάρια

Ένα άλλο θέμα είναι οι αρνητικές σκέψεις και τα σενάρια, που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους. Σκέψεις, δηλαδή, όπως «ο στόχος αυτός είναι πολύ δύσκολος, ας τον ξεχάσω», «ό,τι και να κάνω δεν θα τα καταφέρω», «είμαι ένας αποτυχημένος».

Αυτό μάλιστα συμβαίνει πολύ σε επιχειρηματίες και στελέχη κι είναι πολύ δυσάρεστο, γιατί οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να θέσουν σε στασιμότητα μια επιχείρηση. Αυτές οι άσχημες σκέψεις είναι σε θέση να καταπνίξουν την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό μιας εταιρείας ή ενός εργαζομένου, να αποθαρρύνουν το ηθικό των ανθρώπων και τελικά να οδηγήσουν στην αποτυχία. Συνεπώς, η αλλαγή μίας τέτοιας αρνητικής νοοτροπίας είναι επιβεβλημένη, αν θέλει κανείς να πετύχει επαγγελματικά.

Mindset Coaching για επιχειρηματίες

Το Μindset Coaching διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τομέα των επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες θέτουν στόχους και θέλουν όχι μόνο να τους πετύχουν αλλά και να ελέγχουν την πορεία τους, αποφεύγοντας τα επιχειρησιακά λάθη. Όλη αυτή η διαδικασία φέρνει άγχος και ανησυχία, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, που αποπροσανατολίζουν από τον στόχο.

Με το Mindset Coaching εκπαιδεύεται και εξασκείται το μυαλό να εστιάζει τη σκέψη προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβάλει στη μεγιστοποίηση της απόδοσης (peak performance) ενός ατόμου είτε αυτός είναι επιχειρηματίας είτε εργαζόμενος, αφού διαχειρίζεται και εξαλείφει τα νοητικά εμπόδια, όπως αρνητικές σκέψεις, φόβους αποτυχίας, αυξημένες προσδοκίες, δυσκολία συναισθηματικού ελέγχου ή συγκέντρωσης. Όλα αυτά εμποδίζουν την πρόοδο στην εργασία και κάθε θετικό αποτέλεσμα στην επιχείρηση.

Το μυστικό του πετυχημένου επιχειρηματία είναι να μάθει να ελέγχει τη σκέψη του, ώστε να ελέγχει και τα συναισθήματά του.

Καλή ψυχολογία για την επιτυχία

Ρόλος του Mindset Coaching, στην περίπτωση των επιχειρηματιών, είναι να βοηθήσει να επιτευχθούν όλοι οι επιχειρησιακοί στόχοι, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των ιδίων και εντοπίζοντας τα όποια εμπόδια. Αυτό γίνεται με το να εστιάσει στις υπάρχουσες πεποιθήσεις και τα πρότυπα σκέψης, ώστε να τα αναγνωρίσει ο επιχειρηματίας, το στέλεχος ή ο απλός εργαζόμενος, να τα αμφισβητήσει και τελικά να τα αναθεωρήσει. Η Μυρούλλα Μαλλούππα τονίζει στους επιχειρηματίες που δουλεύουν μαζί: «Το 80% της επιχείρησής σας επηρεάζεται από τη συναισθηματική σας κατάσταση, άρα από την ψυχολογία σας. Το υπόλοιπο 20% είναι τεχνικό, έχει να κάνει με την εργασία αυτή καθαυτή. Χιλιάδες άνθρωποι ξέρουν τι να κάνουν, αλλά δεν το ακολουθούν και δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα εξαρτώνται από την ψυχολογία τους. Άρα όσο περισσότερο μπορείτε να κατανοήσετε τον εαυτό σας, τόσο πιο πολύ μπορείτε να κατακτήσετε την καθημερινότητά σας και να κάνετε την επιχείρησή σας να πετύχει».

Το Anxiety & Mindset Coaching

Μαθαίνει τον επιχειρηματία να ελέγχει τα συναισθήματά του και να λειτουργεί χωρίς άγχος.

Χτίζει την αυτοπεποίθησή του, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται την πίεση, όταν αυτή προκύπτει. Διδάσκει τον επιχειρηματία πώς να λειτουργεί με σαφήνεια και εστίαση, ώστε να εκμεταλλεύεται το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Χτίζει ψυχική αντοχή, για να έχει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

1:1 Life Makeover

Το πρόγραμμα 1:1 Life Makeover Method (LMM) σχεδιάστηκε αρχικά για επιχειρηματίες, ώστε να εντοπιστούν τα συναισθήματα που προκύπτουν από τις καθημερινές προκλήσεις, να κάνουν μια καλή διαχείριση και το αποτέλεσμα να είναι μια επιτυχής και ισορροπημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει το LMM είναι να εκπαιδεύσει τον επιχειρηματία προς τη σωστή νοοτροπία σκέψης (mental training) και να χτίσει συναισθηματική νοημοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Μάλιστα, μέσα από την καθημερινή επικοινωνία που μπορεί να έχει ο επιχειρηματίας με την coach του, μπορούν να διαχειριστούν μαζί οποιαδήποτε κρίση προκύψει.

Ομαδικό coaching

Είναι τόσα πολλά αυτά που προσφέρει τόσο στους εργαζομένους όσο και στην επιχείρηση το ομαδικό coaching.

Συνοπτικά:

• Mαθαίνουν να εντοπίζουν το πρόβλημα που τους απασχολεί στη ρίζα του και μαθαίνουν να το διαχειρίζονται.

• Προετοιμάζεται νοητικά ο εργαζόμενος να γίνει δυναμικός και να μην αυτοπεριορίζεται. 

• Δημιουργείται πρόγραμμα, ειδικά προσαρμοσμένο στις πρακτικές και ψυχολογικές ανάγκες του κάθε εργαζόμενου, ώστε να ελέγχει το στρες του, να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και να μένει αποτελεσματικός.

• Το άτομο μαθαίνει να ελέγχει τα συναισθήματά του.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σύνδεσμοι:

Ιστοσελίδα: www.myroullamallouppa.com/

Youtube: MyroullaMallouppaAnxietyMindsetSpecialist

FB: MyroullaMallouppa.AnxietySpecialist

Instagram: myroullamallouppa

Linkedin: myroulla-mallouppa

 

Διεύθυνση: Νικηταρά 3, 2122  Πλατύ-Λευκωσία

Τηλέφωνο: +357 99 646746

Δειτε Επισης

StudentLife Academy (AGC StudentLife Ltd)
Petros Goulas - PG The Marketing Coach
Myroulla Mallouppa - Anxiety & Mindset Business coach/mentor
Helena Demetriou - Life Coach, Here to Hear You
Electra Eleftheriadou, PhD - Coaching for greater Inclusion and Equity
Coaching