COFFEE Island - Η ανάπτυξη δεν σταματάει ποτέ

H Coffee Island ξεκίνησε το γευστικό της ταξίδι από την Πάτρα, το 1999, μετουσιώνοντας σε πράξη την αγάπη του ιδρυτή της, Ευάγγελου Λιόλιου, για ποιοτικό (specialty) καφέ. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σημειώνοντας ραγδαία ανάπτυξη, κατάφερε να κτίσει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ευρώπη με 452 καταστήματα. 

Στην Κύπρο και στον κόσμο

Η Κύπρος καλωσόρισε το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία (Λεωφ. Σταυρού) το 2009, προσφέροντας ποιοτικό καφέ σε μοναδικές τιμές, κάτι που ενθάρρυνε την γρήγορη ανάπτυξη και εξάπλωση του brand στο νησί.

Η αλυσίδα ασφαλώς έχει μια έντονη παρουσία την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες (Αγγλία, Ντουπάι, Κίνα, Καναδά και πρόσφατα στην Ελβετία), ενώ εξετάζει συνεχώς την επέκταση της και σε νέες αγορές.

Ωράριο λειτουργίας

Τα καταστήματα Coffee Island προσφέρουν στον καταναλωή καθημερινά, μοναδική εμπειρία από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι ώρες λειτουργίας είναι συνήθως από τις 07.00 μέχρι τις 18.00, αλλά αυτές μπορεί να διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα. Το ωράριο του κάθε καταστήματος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας για καλύτερη και εγκυρότερη εξυπηρέτηση.

Υπηρεσίες delivery

Ο καφές μας παραδίδεται στην πόρτα του πελάτη, σε μια εύλογη ακτίνα γύρω από το κάθε κατάστημα, έτσι ώστε να διατηρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ροφημάτων και ο καταναλωτής μας να απολαμβάνει την εμπειρία Coffee Island.

Οι προκλήσεις της πανδημίας

Είναι γεγονός ότι ο κλάδος της εστίασης έχει αναπόφευκτα κλονιστεί ιδιαίτερα από τις δυσάρεστες συνέπειες της πανδημίας. Είναι επίσης προφανές και αναμενόμενο ότι στο διάστημα αυτό έχουν δοκιμαστεί και δοκιμάζονται ακόμα και οι πιο στέρεες εμπορικές και οικονομικές δομές.

Οι κύριες προκλήσεις του κλάδου αφορούν κυρίως την ανάγκη προστασίας της υγείας του προσωπικού και του πελάτη, την ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων, την παρατεταμένη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων και την ανάγκη για προσαρμογή στις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που προκύπτουν.

Παρόλα αυτά, όπως και σε κάθε δυσκολία, οι καταστάσεις ευνοούν και επιβάλλουν την αναζήτηση νέων τρόπων και μηχανισμών για αντιμετώπιση των προκλήσεων, όπως η διασφάλιση ανέπαφων συναλλαγών, η ανάπτυξη του  ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), η βελτιστοποίηση και ανάπτυξη των υπηρεσιών παράδοσης.

Οι τάσεις αλλάζουν

Οι καταναλωτικές συνήθειες του Κύπριου καταναλωτή αλλάζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια και σε αρκετά μεγάλο βαθμό συμβαδίζουν με τις διεθνείς τάσεις για αναζήτηση ποιοτικότερων επιλογών. Παρατηρείται επίσης μια ξεκάθαρα αυξητική τάση στην κατανάλωση ροφημάτων με βάση την κατηγορία του εσπρέσο και υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για αναζήτηση διαφοροποιημένων γευστικών προφίλ από ποικιλίες εξαιρετικής ποιότητας.

Στο σπίτι και στη δουλειά

Μπαίνοντας στον κόσμο του καφέ, ο καταναλωτής γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, ενώ παράλληλα φαίνεται να θέλει να μεταφέρει την εμπειρία που αποκομίζει στο κατάστημά μας στο σπίτι και την εργασία. Επενδύει σε βασικό εξοπλισμό παρασκευής καφέ για οικιακή χρήση και επιζητά ποιοτικές ποικιλίες καφέ. Βέβαια η ανάγκη για άμεση απόλαυση ενός ροφήματος, φτιαγμένου από τα χέρια του επαγγελματία barista, παραμένει αναλλοίωτη. Ιδιαίτερα ευνοούμενες από τις συνθήκες της πανδημίας, οι υπηρεσίες order on line και delivery ανταποκρίνονται ολοένα και περισσότερο σε αυτήν την ανάγκη.  

Επένδυση στην πρώτη ύλη

Στην Coffee Island επενδύουμε ιδιαίτερα στην πρώτη ύλη και ερχόμαστε σε άμεση επαφή (direct trade*) με τις φάρμες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Το καφεόδεντρο ευδοκιμεί σε χώρες με τροπικό κλίμα, όπως η Κολομβία, η Βραζιλία, το Περού, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Ινδία που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον Ισημερινό (μεταξύ των τροπικών του Καρκίνου και Αιγόκερου) ή τη «ζώνη του καφέ» όπως αλλιώς ονομάζεται. Από αυτές τις χώρες προέρχονται και οι ποικιλίες του καφέ που προσφέρουμε. 

Επιλογές ποικιλιών & χαρμανιών

Στα καταστήματά μας ο καταναλωτής μπορεί να απολαύσει το είδος του καφέ που επιθυμεί Ελληνικό (Κυπριακό), Εσπρέσο, Φίλτρου, Αρωματικό Φίλτρου, ακόμα και στιγμιαίο, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πλούσια γκάμα ποικιλιών και χαρμανιών. Για τον καταναλωτή που ψάχνει ιδιαίτερα γευστικά προφίλ υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες (specialty) και οι εκάστοτε διαθέσιμες επιλογές Microfarm Project**. Στο Καφεκοπτείο, που υπάρχει σε κάθε κατάστημα Coffee Island, ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί κόκκους και φρεσκοαλεσμένο καφέ της επιλογής του, καθώς επίσης συσκευασμένο καφέ σε κόκκους, αλεσμένο και κάψουλες.

*Το Direct Trade είναι η απευθείας συνεργασία με τους καλλιεργητές στις χώρες παραγωγής του καφέ. Αναπτύσσοντας μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελής σχέσεις με τους καλλιεργητές, στηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και διασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα στην καλύτερη τιμή.

**Το MicroFarm Project® γεννήθηκε μέσα από το Direct Trade τον Οκτώβριο του 2014. Αποτελεί παγκόσμια αποκλειστικότητα της εταιρείας και διατίθεται μόνο στα καφεκοπτεία Coffee Island. Οι εξερευνητές της Coffee Island βρίσκονται μονίμως σε αναζήτηση των καλύτερων κόκκων καφέ για να δημιουργήσουν τον νέο Microfarm, έναν καφέ εξαιρετικής ποιότητας, ο οποίος κάνει τους γευστικούς μας κάλυκες να χορεύουν ρυθμικά στους εξωτικούς ρυθμούς των γεύσεών του. Πρόκειται για συγκεκριμένες σοδειές καφέ εξαιρετικής ποιότητας, που καλλιεργούνται σε μικρές εκτάσεις γης. Δίνεται η απαραίτητη φροντίδα και προσοχή στο κάθε καφεόδεντρο στη φάρμα. Eπίσης, μεγάλη βαρύτητα δίνεται στη βιωσιμότητα των εκτάσεων, στο εργατικό προσωπικό που απασχολείται στις φάρμες, στον τρόπο καλλιέργειας, συγκομιδής αλλά και επεξεργασίας των καρπών. Συνεπώς, η σοδειά των μικροκαλλιεργητών σε συνδυασμό με τη μέθοδο επεξεργασίας και το artisan καβούρδισμα του καφέ, μας χαρίζουν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης που δε μπορεί να επαναληφθεί.

Έμφαση στην τεχνογνωσία

Ο υγιής ανταγωνισμός διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη. Για εμάς ο καφές είναι επιστήμη και μεράκι. Επικεντρωνόμαστε στην ενασχόλησή μας με αυτόν και επενδύουμε συνεχώς σε τεχνογνωσία, αναβαθμίζουμε και εμπλουτίζουμε την προϊοντική μας γκάμα, διευρύνουμε το πακέτο υπηρεσιών μας (π.χ. λανσάρισμα του My Coffee Island app & loyalty program), με στόχο να προσφέρουμε μια ολιστική προσέγγιση και εμπειρία στους καταναλωτές μας.

Πλάνα επέκτασης

Η συνεχής και υγιής ανάπτυξη του δικτύου στην Κύπρο, με άξονα το όραμα και τις αξίες του brand, αποτελεί πάγια δέσμευση για την εταιρεία μας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας, το ενδιαφέρον για επέκταση είναι σημαντικός πυλώνας του Στρατηγικού μας σχεδιασμού και εξετάζοντας τις συνθήκες που προκύπτουν στο γενικότερο επιχειρησιακό περιβάλλον, για την επίτευξή της αξιολογούνται εναλλακτικά μοντέλα ανάπτυξης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 254, 2048, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22333744

Ε-mail: info@coffeeisland.com.cy

Ιστοσελίδα: www.coffeeisland.com.cy

 

 

Δειτε Επισης

POKKA - Ο κορυφαίος έτοιμος ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ καφές
PAUL - Το αγαπημένο στέκι
Nespresso
McCafe - Υψηλής ποιότητας καφές
Gloria Jean’s Coffees - Xίλιες καφετέριες σε 39 χώρες
ELCAFE - Καφές που υπερέχει
Costa Coffee - H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη
Caffini Coffee Trading -Στον παλμό της παγκόσμιας αγοράς
CAFFE NERO - H μοναδική εμπειρία
ΚΑΦΕΣ ΛΑΙΚΟΥ- Ο καφές που έγινε ιστορία