Remedica

  24/06/2020 12:02
Remedica

Remedica

  24/06/2020 12:02
H Remedica ιδρύθηκε το 1960 από τον κ. Τάκη Παττίχη, με στόχο την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα. Εξήντα χρόνια μετά και αφού πέρασε από διάφορα στάδια ανάπτυξης, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων και συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Κύπρου.
 
Tο χαρτοφυλάκιο της Remedica αποτελείται από 300 και πλέον φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη χρήση, τα οποία διανέμονται σε πέραν των 150 χωρών παγκοσμίως. 
 
Τα προϊόντα που προσφέρει ανήκουν σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως φάρμακα για τον καρκίνο, φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος και άλλα. Τα πιο πάνω είναι διαθέσιμα σε διάφορες φαρμακοτεχνικές μορφές, όπως δισκία, αλοιφές και υπόθετα. Η εταιρεία διακρίνεται για τη στρατηγική και τη κουλτούρα που τη διέπει σε θέματα εργοδότησης και ωφελημάτων, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες προτίμησης.
                                                                   
Βest workplace strategy 
Η Remedica κατανοεί πλήρως ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και η επαγγελματική ανάπτυξη επιτυγχάνονται μόνο μέσω της επένδυσης στο Ανθρώπινο Δυναμικό της. Στρατηγική προτεραιότητά της είναι η δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού εργασιακού περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων της, στην ενίσχυση των προοπτικών σταδιοδρομίας που τους παρέχει, αλλά και στην προώθηση του εθελοντισμού. Παράλληλα, ενθαρρύνει την ευεξία μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου γυμναστηρίου στο υπό ανέγερση κτήριό της, ενώ το προσωπικό της έχει διαμορφώσει εταιρικές ομάδες δρομέων, ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας. Επιπλέον, η εταιρεία, μετά από συμφωνία που έχει συνάψει, παρέχει σε όλους τους υπαλλήλους της δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλη την Κύπρο.

Η εταιρεία παρέχει ευέλικτο ωράριο εργασίας σε εργαζόμενους, εφόσον το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους και διάφορες άλλες διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα εργασία από το σπίτι. Παράλληλα με τις δράσεις που αφορούν τον εργασιακό χώρο, η εταιρεία φροντίζει για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων αναψυχής (Δείπνο Πρωτοχρονιάς, Remedica Funday, δενδροφυτεύσεις κ.ά.), στις οποίες μπορεί να συμμετέχει και η οικογένεια των εργαζομένων. Στόχος της εταιρείας είναι η διατήρηση της προσωπικής και επαγγελματικής ισορροπίας του προσωπικού, αφού αυτά είναι τα κύρια συστατικά για την ανάπτυξη της παραγωγικότητας, της καινοτομίας και της αποτελεσματικότητας. Επίσης, η εταιρεία στηρίζει δεκάδες κοινωνικούς φορείς και πρωτοβουλίες που αφορούν στην πλειονότητά τους, τομείς της υγείας και των παιδιών, με έμφαση στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, της επιβράβευσης και της προαγωγής του αθλητισμού.
 
Σειρά από διακρίσεις
Ως αποτέλεσμα της επαγγελματικής της αριστείας και της συμβολής της στην κοινωνία, η Remedica έχει λάβει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων. Στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού βραβεύτηκε με δυο Cyprus HR Awards 2019 στις κατηγορίες «Learning & Development – Best Change Management Strategy / Initiative» και «Best CSR Initiative with employees’ involvement». Άλλες διακρίσεις περιλαμβάνουν τα βραβεία του «Εθνικού Νικητή» ως μια από τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για τις χρονιές 2018 και 2019, το βραβείο εθελοντισμού «Active Citizen» και το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2018 και το 2019.
 
Εργασιακη κουλτούρα ομαδικότητα

Η Remedica καλλιέργησε εργασιακή κουλτούρα ομαδικότητας, συνεργασίας, διαφάνειας και συνεχούς επικοινωνίας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος της επιτυχίας της εταιρείας. Δημιούργησε ένα εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει στους εργαζόμενους τα απαραίτητα εφόδια για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, να μάθουν, να αναβαθμίσουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Γι’ αυτό τον λόγο, το 2019, η Remedica επένδυσε 5% του ετήσιου μισθολογίου για την εκπαίδευση του προσωπικού της.
 
Ωφελήματα

Τα προνόμια της Remedica περιλαμβάνουν τον 13ο και τον 14ο μισθό, ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, συμπληρώματα επιδομάτων μητρότητας, πατρότητας και ασθενείας, έτσι ώστε ο εργοδοτούμενος να λαμβάνει πλήρη μισθό, ταμείο προνοίας και δάνειο εξ αυτού για σκοπούς στέγασης, φοίτησης και υγείας. Επίσης, η Remedica διαθέτει δωμάτιο θηλασμού για τις εργαζόμενες μητέρες και παρέχει επιχορηγημένα λεωφορεία για τους συναδέλφους από πόλεις εκτός Λεμεσού για την μετάβασή τους από και προς την εταιρεία.    
 
Διεξάγονται, επίσης, έρευνες απόψεως του προσωπικού, αξιολογήσεις υπαλλήλων, ενώ καθιερώθηκε και ο θεσμός του «Υπάλληλου του Μήνα», που επιβραβεύει σε μηνιαία βάση υποδειγματικούς υπαλλήλους που έχουν ξεχωρίσει για τη συμπεριφορά τους στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει κώδικες γύρω από σημαντικούς πυλώνες, όπως είναι η συμπεριφορά, η σεξουαλική παρενόχληση και o εκφοβισμός.
 
Εργοδότης ταλέντων

Στόχος της Remedica είναι να συνεχίσει να διακρίνεται για τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα και να τοποθετεί στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον άνθρωπο είτε αυτός είναι ο ασθενής, ο ιατρός, ο φαρμακοποιός ή το ανθρώπινο δυναμικό της. Η διάκριση αυτή είναι αλληλένδετη με το όραμά της για τη δημιουργία ενός υγιέστερου κόσμου μέσα από τις δραστηριότητες της, κάτι το οποίο θα της επιτρέψει να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να δημιουργεί ευμάρεια και νέες θέσεις εργασίας.  Ως εκ τούτου, για να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια βιομηχανία φαρμάκων για τα επόμενα χρόνια, η Remedica αναζητά άτομα που θα εργάζονται με στόχο τους την καινοτομία, τη συνέπεια και την ποιότητα, έτσι ώστε να μπορούν να συμβάλουν στον στόχο της εταιρείας. Για το λόγο αυτό, στόχος της Remedica είναι να προσλαμβάνει τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, θρησκείας κ.ά., οι οποίοι θα μπορούν να προσθέσουν αξία στην υπάρχουσα ομάδα εμπειρογνωμόνων της με τις γνώσεις, την εργασιακή τους πείρα και τις δεξιότητές τους.
 
Facts & Figures
 

Τζίρος:€150m+
Αριθμός Προσωπικού: Πέραν των 800  ατόμων, εκ των οποίων το59%  είναι γυναίκες, ενώ το 49%των διοικητικών
στελεχών είναι επίσης γυναίκες.
Η Remedica κατέχει το  35% των εξαγωγών φαρμάκων της Κύπρου.
 Γραφεία:Oι εγκαταστάσεις της Remedica στη Λεμεσό περιλαμβάνουν 12 κτήρια συνολικής έκτασης πέραν των
45.000 τ.μ., ενώ απέκτησε πρόσφατα γραφεία και στη Λευκωσία.
Κενές θέσειςεργασίας:10+
Για αποστολή βιογραφικού παρακαλώ αποταθείτε στο https://www.remedica.eu/careers/
 
 
Remedica
Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού
 
Σκοπός της Remedica είναι να πρωτοστατεί στον τομέα ανθρωπίνου δυναμικού. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Remedica αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Ορίζει τις προδιαγραφές για τη στελέχωση της εταιρείας, σχεδιάζει το εκπαιδευτικό πλάνο του κάθε εργοδοτούμενου και μέσα από τη συνεχή αξιολόγηση εντοπίζει τα επόμενα ηγετικά στελέχη, τα οποία θα μπορούν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιτυχίας της εταιρείας.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι αυτό που στηρίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο ολόκληρης της εταιρείας, αφού κύριο μέλημά του είναι να διασφαλίσει την έγκαιρη αντιστοίχιση ατόμων με τις κατάλληλες διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Όραμα μας, λοιπόν, είναι να προσελκύουμε άτομα με υψηλά ιδανικά, αξίες και ήθος, τα οποία συνάδουν με το όραμα της εταιρείας μας για επιχειρηματική αριστεία.  Η φιλοσοφία του Τμήματός μας, πέρα από τη στήριξη της Ανώτατης Διεύθυνσης στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων, είναι να είναι δίπλα στον άνθρωπο, να ακούει τις εισηγήσεις του κάθε συναδέλφου και να στηρίζει τον κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως θέσης ή διοικητικού επιπέδου.
 
Οι Άνθρωποί μας
Για τη Remedica, η προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή της εταιρείας. Γι’ αυτό, η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου της δυναμικού αποτελεί για την εταιρεία προτεραιότητα και πάγια επένδυση. Παρέχει εκπαιδευτική αλλά και επαγγελματική κατάρτιση στους εργαζόμενους κάθε επιπέδου και θέσης, προσφέροντας έτσι τα κατάλληλα εργαλεία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διεκπεραίωση των καθημερινών τους εργασιών. Επιδιώκει οι εργαζόμενοί της να αισθάνονται ότι η εργασία τους εκτιμάται και ότι τους δίνεται η ευκαιρία να προοδεύσουν.
 
Το Εργασιακό  μας Περιβάλλον

Η Remedica παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας, καθώς επίσης και ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη μέσα από υπεύθυνη επαγγελματική συμπεριφορά. Σκοπός μας είναι να προάγουμε την ανάπτυξη της δημιουργικότητας του κάθε εργαζομένου, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του και να συμβάλουμε στην εκπλήρωση των επαγγελματικών  και προσωπικών φιλοδοξιών τους. Σε αυτό το πλαίσιο οι άνθρωποί μας καλούνται να αναπτύξουν νέους τρόπους σκέψης και να καλλιεργήσουν διάφορες δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, με στόχο τη διαχείριση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.
 
Η Εταιρική μας Υπευθυνότητα
Η εταιρική κουλτούρα της Remedica βασίζεται στο όραμα και την αποστολή της που επικεντρώνονται στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων ανά το παγκόσμιο, μέσω της παροχής ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, σε προσιτές τιμές, σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Το Περιβάλλον, οι Ανθρώπινοι Πόροι, η Κοινωνία, η Υγεία και η Ασφάλεια στην Εργασία είναι οι πέντε κεντρικοί πυλώνες από τους οποίους η Remedica συνθέτει το πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. 
 
Το Περιβάλλον, οι Ανθρώπινοι Πόροι, η Κοινωνία, η Υγεία και η Ασφάλεια στην Εργασία είναι οι πέντε κεντρικοί πυλώνες από τους οποίους η Remedica συνθέτει το πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί στην Εταιρική  Κοινωνική Ευθύνη 
 
Στοιχεια επικοινωνίας: Διεύθυνση: Οδός Αχαρνών, Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, 3056 Λεμεσός, Κύπρος | Τηλ.: (+357) 25 55 3000
Ηλ. Διεύθυνση: info@remedica.com.cy
 
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας