Περιζήτητοι εργοδότες

ΔΩΡΑ ΠΑΜΠΟΥΛΟΥ  24/06/2020 11:27
Περιζήτητοι εργοδότες

Περιζήτητοι εργοδότες

ΔΩΡΑ ΠΑΜΠΟΥΛΟΥ  24/06/2020 11:27
Τι είναι αυτό που κάνει μια επιχείρηση περιζήτητο εργασιακό χώρο; Πώς μια εταιρεία επιτυγχάνει να κερδίσει τον τίτλο του best work place, εν είδη συγκεκριμένης βράβευσης και συνεπώς στην καθημερινή της πρακτική; 
Οι εκπρόσωποι των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών Parimatch και Intership Navigation, που έχουν βραβευτεί στα IN Businees Awards με το βραβείο Best Workplace, το 2019 και το 2016 αντίστοιχα, μοιράστηκαν μαζί μας τις απόψεις τους και μίλησαν για τη δική τους κουλτούρα. ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΩΡΑ ΠΑΜΠΟΥΛΟΥ
 
H ποιότητα της καθημερινότητας του κάθε εργαζόμενου καθορίζεται από τις συνθήκες εργασίας του. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ικανοποιημένο προσωπικό είναι πιθανότερο να οδηγήσει μια επιχείρηση στην επιτυχία.
Οι εργαζόμενοι σήμερα αναζητούν εργοδότες με ισχυρή εταιρική κουλτούρα, θετικές αξίες και δέσμευση για την αριστεία.  Μια εταιρεία θεωρείται συχνά ένας καλός χώρος εργασίας όταν υποστηρίζει ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία, προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλλιεργεί αίσθηση κινήτρου, εκτίμησης, σεβασμού και κατανόησης, επιτρέποντας ταυτόχρονα ευελιξία και αλλαγή. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο αναγνωρίζουν ότι πρέπει να επενδύσουν στα χαρακτηριστικά που διέπουν την κουλτούρα τη δική τους, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους, με στόχο την ικανοποίησή του. Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως αν συμπεριληφθούν στους εργοδότες προτίμησης, θα έχουν θετικά αποτελέσματα στις εταιρικές δραστηριότητες, προσελκύοντας συνάμα νέα και πολλά υποσχόμενα ταλέντα.
 
Μαριάννα Χατζηαντωνίου,  group HR director, Parimatch

Για να ξεχωρίσει ένας οργανισμός ως εργοδότης προτίμησης θα πρέπει, εκτός από το να παρέχει ανταγωνιστικά προνόμια, να φροντίζει για την ευεξία του προσωπικού, να έχει δυνατές εταιρικές αξίες και να επιβραβεύει την καινοτομία, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα. Επίσης, καλό είναι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού να φροντίζει, μέσω ερωτηματολογίων στο προσωπικό, για τη συνεχή ανατροφοδότηση, η οποία είναι σημαντική, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του. 
 
Τι κάνουμε στην Parimatch

Το προσωπικό της Parimatch έχει προοπτικές προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης. Φροντίζουμε όλοι ανεξαιρέτως να νιώθουν σημαντικοί και να αισθάνονται πως συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη των συνολικών στόχων της εταιρείας. Για παράδειγμα, υπάρχουν ξεκάθαρες περιγραφές καθηκόντων εργασίας, οι οποίες επικοινωνούνται στο προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργοδότησής του και σε συνδυασμό με τα KPIs του, τα οποία κοινοποιούνται δύο φορές τον χρόνο. Έτσι, κάθε υπάλληλος γνωρίζει πώς μπορεί να εξελιχθεί στο τμήμα του και γενικότερα στην εταιρεία, αλλά και ως άνθρωπος.
Επίσης, οι διάφορες εταιρικές και οικογενειακές εκδηλώσεις ή τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που συχνά οργανώνουμε στην Parimatch φέρνουν πιο κοντά το προσωπικό μας και ενισχύουν την κοινωνική αλληλεπίδραση, τη συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία.
 
 

Περνάμε καλά

Στην Parimatch τρώμε όλοι μαζί δωρεάν μεσημεριανό και απολαμβάνουμε έναν όμορφο χώρο με ανάλαφρο κλίμα, με επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλιοθήκη, όργανα γυμναστικής, ποδοσφαιράκι και arcademachine. Επιπλέον, προσφέρουμε στο προσωπικό φρέσκους χυμούς, φρούτα, υγιεινά σνακ και προγεύματα και οργανώνονται μαθήματα yoga. Ακόμη, διευκολύνουμε τη διαδικασία ένταξης στην εταιρεία μέσω του induction training αλλά και την προσαρμογή στην Κύπρο για κάθε νέο μέλος από το εξωτερικό, ενθαρρύνοντας τον σεβασμό προς την πολυπολιτισμικότητα. Φροντίζουμε να γιορτάζουμε, για παράδειγμα, κάποιες από τις παραδοσιακές γιορτές και έθιμα του κάθε πολιτισμού.
 
Έχουμε πλεονεκτήματα

Παραδείγματα καλής πρακτικής της εταιρείας μας είναι ακόμη το ευέλικτο ωράριο, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, το bonus policy, το corporate discount scheme και τα επιχορηγημένα μαθήματα Αγγλικών σε εργάσιμες ώρες. Τα γραφεία μας βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, με νέες εγκαταστάσεις, άφθονο φωτισμό και με θέα τη θάλασσα. Επίσης, θέλουμε να εκπληρώνουμε τις ιδιαίτερες προτιμήσεις που έχει ο κάθε υπάλληλος είτε αυτό αφορά τον φωτισμό είτε τη θέση που θα διαλέξει να καθίσει. Τέλος, προάγουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ συναδέλφων, συνεργατών και διοικητικού προσωπικού. Έχουμε συχνά συναντήσεις με την ομάδα μας και προωθούμε την ανταλλαγή απόψεων.
 
Φροντίζουμε όλοι ανεξαιρέτως να νιώθουν σημαντικοί και να αισθάνονται ότι συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη των συνολικών στόχων της εταιρείας
                                        
Αντιγόνη Παύλου, head of human resources, Intership Navigation

Είναι αλήθεια πως σήμερα ο στόχος μας είναι οι άνθρωποί μας. Δεν είναι μόνο να στοχεύουμε σε καλά αποτελέσματα της εταιρείας μας ή να ακολουθούμε τις διαδικασίες του οργανισμού, γιατί χωρίς μια αποτελεσματική δομή ανθρώπινου δυναμικού η επιτυχία δεν θα είναι τόσο μεγάλη.  Ένα υγιές ανθρώπινο δυναμικό, με σωστή καθοδήγηση, επικοινωνία, εκπαίδευση και κίνητρα θα διασφαλίσει αυξημένα επίπεδα ικανοποίησης και αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη επίτευξη των εταιρικών στόχων.  Ο εργαζόμενος σήμερα πάνω από όλα ζητά την ασφάλεια της εργασίας του. Ζητά ένα υγειές εργασιακό περιβάλλον που να του επιτρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καθηκόντων του και ο εργοδότης, επίσης, να ανταποκρίνεται στις ευθύνες του απέναντι στον κόσμο του. Το εργασιακό περιβάλλον και η σωστή στελέχωση στις θέσεις – κλειδιά είναι από τα σημαντικά συστατικά για ένα επιτυχές οργανισμό.
 
Τα παραδείγματα της Intership Navigation

Στην εταιρεία μας επικεντρωθήκαμε στην ενίσχυση της επικοινωνίας και της ομαδικότητας, για να ενδυναμώσουμε τα επίπεδα δέσμευσης του προσωπικού, όσο επίσης και τον βαθμό εμπλοκής του σε θέματα που το αφορούν με το employee satisfaction survey και τη λειτουργία του coffee with the CEO. Ακόμα, μέσω του social committee διοργανώνουμε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ έχουμε καθιερώσει συστήματα αναγνώρισης μέσω nomination schemes και γενικώς επικρατεί κλίμα συνεχούς επιβράβευσης.
 
intro

 
Ευφάνταστα προγράμματα
                                                                                   
Επίσης, σημαντικές καινοτομίες αναπτύχθηκαν με το πρόγραμμα silver, με τις πρόνοιες του development journey και του learning academy, στο πλαίσιο των οποίων οι εργαζόμενοι κτίζουν το δικό τους προσωπικό training plan, με βάση τη θέση και τον ρόλο τους στην εταιρεία. Λειτουργεί, συνάμα, το talent management, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα για ανέλιξη και careerpathing. Οπόταν, ξεχωρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, η επένδυση είναι πλέον ξεκάθαρη. Τέλος, η εκπαίδευση επαναπροσδιορίστηκε με στοχευόμενη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και άλλες πρακτικές, όπως, καθοδήγηση, mentoring, διαδικτυακή εκπαίδευση και εσωτερικά σεμινάρια. 
 
Ένα υγιές ανθρώπινο δυναμικό, με σωστή καθοδήγηση, επικοινωνία, εκπαίδευση και κίνητρα θα διασφαλίσει αυξημένα επίπεδα ικανοποίησης και επίτευξης των εταιρικών στόχων
 
10 Τοp Best
Workplace
 (παγκοσμίως)
 
Τη λίστα με τις 25 best workplace εταιρείες στον κόσμο για το 2019 δημοσίευσε το Fortune σε συνεργασία με το Great Place to Work® Institute. Με τη συμμετοχή πάνω από 10 εκατ. εργαζομένων, ανέδειξαν τις καλύτερες εταιρείες διεθνώς, οι οποίες αρίστευσαν στον τομέα του εργασιακού περιβάλλοντος και στις πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
 
Ακολουθεί το top 10.
 
Cisco
Τομέας: Information Technology
 
Hilton
Τομέας: Hospitality
Εργαζόμενοι: 171.000
 
Salesforce
Τομέας: Information Technology
Εργαζόμενοι: 40.000
 
DHL Express
Τομέας: Transportation
Εργαζόμενοι: 99.597
 
Mars, Incorporated
Τομέας: Manufacturing & Production
Εργαζόμενοι: 68.025
 
SAP SE
Τομέας: Technology
Eργαζόμενοι: 92.174
 
EY
Τομέας: Professional Services
Εργαζόμενοι: 240.461
 
Stryker Corporation
Τομέας: Health Care
Eργαζόμενοι: 32.701
 
SAS
Τομέας: Information Technology
Εργαζόμενοι: 13.939
 
Workday
Τομέας: Information Technology
Εργαζόμενοι: 11.000
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας