GRANT THORNTON CYPRUS - Ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον

Το εργασιακό μας περιβάλλον αποτελεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και γενικά η κουλτούρα μας είναι η κινητήρια δύναμή μας, τονίζει η Έλενα Αριστείδου, People and Culture Senior Manager Grant Thornton (Cyprus) Ltd.

Η Grant Thornton Κύπρου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς-λογιστικούς οίκους του νησιού. Ιδρύθηκε το 1942 και εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton το 1982. Σήμερα, η Grant Thornton Kύπρου εργοδοτεί 150+ άτομα και έχει γραφεία σε Λευκωσία και Λεμεσό. Η Grant Thornton International Ltd εργοδοτεί περισσότερους από 58.000 ανθρώπους σε 138 χώρες.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Αναμφισβήτητα, το εργασιακό μας περιβάλλον αποτελεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Οι αξίες μας CLEARR (Collaboration, Leadership, Excellence, Agility, Respect, Responsibility) αποτελούν το θεμέλιο της κουλτούρας μας και είναι ενσωματωμένες στις καθημερινές μας ενέργειες και συμπεριφορές.

Ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών μας, με κύρια χαρακτηριστικά την υπεύθυνη συμπεριφορά, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη δίκαιη αντιμετώπιση, την αλληλοϋποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή, όπου οι άνθρωποί μας ενθαρρύνονται να εκφράσουν τις απόψεις τους. Προωθούμε ένα περιβάλλον καθοδήγησης, συνεχούς ανατροφοδότησης και μάθησης όπου ο κάθε ένας είναι σε θέση να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του για τη δική του εξέλιξη αλλά και για να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει άλλους συναδέλφους. Γιορτάζουμε τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά ορόσημα στις ζωές των ανθρώπων μας. Μέσω των διαφόρων προγραμμάτων επιβράβευσης, που είναι ευθυγραμμισμένα με τις αξίες μας, αναγνωρίζουμε συμπεριφορές και επιτυχίες που οδηγούν σε καθημερινές ξεχωριστές εμπειρίες.

Τεράστια σημασία δίνουμε και στην προσφορά. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας και συνεχώς αναλαμβάνουμε διάφορες πρωτοβουλίες, επιδεικνύοντας ευθύνη και σεβασμό προς την κοινωνία, αλλά και το περιβάλλον.

Eυκαιρίες Μάθησης 

Μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας, παρέχονται ευκαιρίες μάθησης, όπως: Συνέδρια, διαδικτυακά σεμινάρια, πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης μάθησης GTLearnConnect και σε πέραν των 1.000 διαδικτυακών προγραμμάτων. Εξίσου σημαντικές είναι και οι ευκαιρίες που παρέχονται μέσω παγκόσμιων προγραμμάτων κινητικότητας (talent mobility) για εργασία σε άλλες εταιρείες - μέλη του οργανισμού μας.

Όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα μας καθιστούν «εργοδότη προτίμησης». Σίγουρα, αυτό δεν μας εφησυχάζει. Αντιθέτως, μας γεμίζει με τεράστιο αίσθημα ευθύνης, αλλά και δύναμης, για να εργαστούμε όλοι μαζί για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Οι βραβεύσεις

Η πιο πρόσφατη βράβευσή μας είναι το Great Place to Work®. Είμαστε περήφανοι που οι ίδιοι οι άνθρωποί μας μάς ανέδειξαν ως τον πρώτο ελεγκτικό οίκο που απέκτησε την πιστοποίηση αυτή στην Κύπρο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους. Είμαστε επίσης, από τις πρώτες εταιρείες που εξασφάλισαν το πρότυπο «Sound Industrial Relations, Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις - Σύγχρονες Επιχειρήσεις», το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα εργατικού δικαίου και βέλτιστων πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού, όπως ασφάλεια και υγεία, ισότητα και αποφυγή διακρίσεων, συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Η ομάδα

Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που μας διαφοροποιούν σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Η επιλογή των κατάλληλων νέων συναδέλφων που θα ενσωματωθούν στην ομάδα μας είναι μία από τις προτεραιότητές μας. Δίνουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους με διαφορετικά ακαδημαϊκά προσόντα. Το πιο σημαντικό, ψάχνουμε άτομα τα οποία συμμερίζονται και πρεσβεύουν τις αξίες μας. Άτομα με ήθος, κριτική σκέψη, με θέληση για μάθηση και ανάπτυξη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ανθρώπους με πάθος και ενθουσιασμό και επιθυμία να κάνουν τη διαφορά για τους πελάτες μας, την ομάδα της Grant Thornton και τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία της συνεργασίας, αλλά και της ομαδικότητας, ψάχνουμε για άτομα που εύκολα δημιουργούν σχέσεις, μοιράζονται τις γνώσεις και τα ταλέντα τους, αλληλοεπιδρούν θετικά και εμπνέουν ο ένας τον άλλο.

Τα ωφελήματα

Προσφέρουμε πληθώρα ωφελημάτων, όπως, επιχορήγηση απόκτησης επαγγελματικών τίτλων, ευκαιρίες για εξειδίκευση και σταδιοδρομία σε νέες θέσεις μέσω εσωτερικών μετακινήσεων (Grow within policy), σχέδια επιβράβευσης για προσέλκυση νέων συναδέλφων και πελατών, σχέδια αναγνώρισης ατομικής και ομαδικής προσπάθειας, προγράμματα ευεξίας, όπως συνεδρίες μασάζ, παροχή υγιεινών σνακ & εξειδικευμένα σεμινάρια wellness & wellbeing, προγράμματα καθοδήγησης (mentoring) και ανάπτυξης (coaching) και ευκαιρίες ένταξης σε ομάδες που έχουν συμβουλευτικό ρόλο στην εταιρεία (Culture Advisory Board, Green Team, Diversity and Inclusion κλπ. Προσφέρουμε επίσης, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες στα παιδιά των συναδέλφων μέσω του προγράμματος «GT Next Generation Career Counselling Scheme», πλήρη οικονομική κάλυψη της άδειας μητρότητας και άδειας πατρότητας, καταβολή εβδομαδιαίας χορηγίας για γονική άδεια.

Πρωτοβουλίες

Πρώτο μέλημά μας ήταν και είναι η προστασία και η ασφάλεια της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων μας και των οικογενειών τους. Από την πρώτη στιγμή, εφαρμόσαμε μέτρα που μας επέτρεψαν να στραφούμε στην εργασία εξ αποστάσεως, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να προσαρμόσουν το εργασιακό τους ωράριο με σκοπό την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (Flexible Working Arrangements). Επενδύουμε σε μια σειρά ενεργειών για υποστήριξη όλων των ανθρώπων μας, όπως καθοδήγηση από την ομάδα «Ασφάλειας και Υγείας» για μέτρα προστασίας, εκπαίδευση για το πώς να εργαστούμε από το σπίτι αποτελεσματικά, ενημέρωση για σχέδια της Κυβέρνησης για υποστήριξη μελών των οικογενειών μας.

Η επικοινωνία

Ακόμα, προωθούμε τη συνεχή επικοινωνία με διαδικτυακά meetings και ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία, διαδικτυακές συνεδρίες σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και επαγγελματίες για ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας και παραχωρούμε ελεύθερη ημέρα «Wellbeing day»,  αφιερωμένη είτε στον εαυτό μας είτε για τη φροντίδα αυτών που αγαπάμε. Σημαντική είναι και η συνεχής επιμόρφωση όλων μας, μέσω και της πλατφόρμας του δικτύου μας, η οποία προσφέρει μεγάλη γκάμα σεμιναρίων. Διαθέσιμη είναι και η online εφαρμογή επικοινωνίας 24/7, μέσω της οποίας οι άνθρωποί μας μπορούν να υποβάλουν εισηγήσεις αλλά και να μοιραστούν ανησυχίες και να ζητήσουν βοήθεια. Εφαρμόζουμε επίσης, μία όμορφη πρωτοβουλία των συναδέλφων, το «Run for fun», που στόχο έχει να ενθαρρύνει όλους μας να επικεντρωθούμε σ’ ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Διεύθυνση:

Κεντρικά Γραφεία: Αγίου Νικολάου 41-49, Κτίριο Νιμέλη, Μπλοκ Γ, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22600000

Φαξ: 22600001

Ε-mail: main@cy.gt.com

Ιστοσελίδα: www.grantthornton.com.cy 

 

Δειτε Επισης

MAP S.Platis Group - Επενδύουμε στην ευημερία των ανθρώπων μας
LEROY MERLIN - Είμαστε οι άνθρωποί μας
KPMG Κύπρου - Το πολυτιμότερο αγαθό οι άνθρωποί μας
IQ EQ (CYPRUS) LIMITED - Με τόλμη, δέσμευση και συνεργασία
GREAT PLACE TO WORK® - Πιστοποίηση και Διάκριση με Αξία
ECOMMBX - Όλοι για το κοινό όραμα
N. PSARAS CONSTRUCTION CO. LTD - Εργοδότης ίσων ευκαιριών
ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ - Ανθρωποκεντρική κουλτούρα
LIDL - Εξέλιξη χωρίς όρια
Best Workplaces Δουλεύοντας με τους καλύτερους