N. PSARAS CONSTRUCTION CO. LTD - Εργοδότης ίσων ευκαιριών

Η N. Psaras Construction Co. LTD είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1957 από τον Νίκο Ψαρά. Δραστηριοποιείται κυρίως σε Κύπρο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Ασχολείται αποκλειστικά με έργα του ιδιωτικού τομέα, είναι αδειούχος εργολάβος με πείρα Α΄ και τάξη Α΄ στην Κύπρο, όπως επίσης με Εxcellent A΄ στο Ομάν για οικοδομικά έργα.

Hμακρόχρονη παράδοση υψηλής ποιότητας έργων όλων των ειδών/κατηγοριών σε διάφορες χώρες, η προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών για κάθε έργο καθώς και η εξαιρετική εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας, μάς έχoυν καταστήσει μία αξιόπιστη εταιρεία. 

Μέσα από τα χρόνια εκτέλεσης και παράδοσης έργων, αλλά και την εμπειρία μας στη διεθνή κατασκευαστική βιομηχανία, αισθανόμαστε σίγουροι ότι η εταιρεία μπορεί να εργαστεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απαιτεί το εκάστοτε έργο, όπως χρονική διάρκεια, είδος και τοποθεσία έργου και οικονομικές απαιτήσεις.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μια μακροχρόνια επιχείρηση, επενδύοντας στο προσωπικό μας χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις, κάτι το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο κατόρθωμα σε αυτό το ταραχώδες παγκόσμιο οικονομικό κλίμα.

Επιπλέον, κερδίσαμε τον σεβασμό της αγοράς και καθιερώσαμε μακροχρόνιες σχέσεις με πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες. O κύριος παράγοντας που συνεισφέρει στην επιτυχία μας τόσα χρόνια είναι οι αρχές που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τις οποίες συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ευλαβικά και μας βοηθούν να διατηρούμε τις καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τους πελάτες και όλους τους συνεργάτες μας.

Eργοδότης προτίμησης

Θεωρούμε ότι η εταιρεία μας είναι εργοδότης ίσων ευκαιριών, αφού αντιμετωπίζουμε όλο το προσωπικό μας, ανεξαρτήτως θέσης, ηλικίας, φύλου και εθνικότητας, ως μέλη της μεγάλης μας οικογένειας. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας αποτελείται από 10 διαφορετικές εθνικότητες. Δεν υπάρχουν διακρίσεις στη διαδικασία εργοδότησης, αρκεί να υπάρχει θέληση, πάθος και όρεξη για δουλειά, η οποία να ασπάζεται το όραμα της εταιρείας για υψηλής ποιότητας αποτελέσματα και επιτυχημένες συνεργασίες με πελάτες προμηθευτές και συνεργάτες. 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η φιλανθρωπία είναι ένα κομμάτι που κληρονομήσαμε από τους ιδρυτές της εταιρείας και είναι κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης. Για εμάς o σκοπός της εταιρείας μας δεν είναι απλώς να προσφέρει τις υπηρεσίες της, αλλά και να βοηθά τους συνανθρώπους μας και γενικά την κοινωνία μας για να γίνεται καλύτερη. 

Προγράμματα προσφοράς

Η εταιρεία μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωνικής και Εργασιακής Επανένταξης Φυλακισθέντων και Αποφυλακισθέντων, όπως επίσης και στο πρόγραμμα ψυχολογικής απεξάρτησης από ουσίες της Αγίας Σκέπης. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε άτομα που πραγματικά έχουν θέληση να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο και να προοδεύσουν. 

Ίσες ευκαιρίες

Επίσης, παρόλο που δραστηριοποιούμαστε σε ένα τομέα που κατά κύριο λόγο είναι ανδροκρατούμενος, είμαστε περήφανοι που εργοδοτούμε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Πιο αναλυτικά, το 40% του γραφειακού μας προσωπικού είναι γυναίκες, όπως επίσης το 29% του διευθυντικού προσωπικού των εργοταξίων μας, συνεισφέροντας δραστικά στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας μας κ. Αφροδίτη Ψαρά (Πολιτικός Μηχανικός) είναι η πρώτη γυναίκα στην Κύπρο που ηγείται εργοληπτικής εταιρείας τάξης Α΄ από το 1987. 

Η νέα γενιά

Η εταιρεία μας δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς επαγγελματίες να κτίσουν την καριέρα τους σε ένα υγιή οργανισμό με πνεύμα ομαδικότητας και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Μέσα από το πενταετές και δεκαετές στρατηγικό μας πλάνο και επενδύοντας παράλληλα στο νεαρό μας προσωπικό, θέτουμε τις σωστές βάσεις διαδοχής για τις θέσεις - κλειδιά από το Management μέχρι και το Εργατοτεχνικό Προσωπικό. Ακολουθώντας πάντα την αναβάθμιση της τεχνολογίας στον κατασκευαστικό τομέα, ετοιμάζουμε την εταιρεία για να προσαρμοστεί στην νέα τάξη πραγμάτων. 

Θεωρούμε πως η νέα γενιά είναι ο κινητήριος μοχλός στη διατήρηση της εταιρείας μας ως μιας από τις καλύτερες εργοληπτικές της Κύπρου για τις επόμενες δεκαετίες. Γι’ αυτό το λόγο δίνουμε προτεραιότητα στα νεαρά μέλη της ομάδας μας με συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση, ούτως ώστε να εξελιχθούν σε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να οδηγήσουν την εταιρεία μας ακόμη πιο ψηλά. Στο παρόν στάδιο η εταιρεία ήδη άρχισε τη διαδικασία διαδοχής της στα νεαρότερα μέλη της οικογένειας Ψαρά, αφού πλέον στο δυναμικό της εντάχθηκε ο Αλέξης Ψαράς ως Διευθυντής του τμήματος προσφορών και προμήθειας υλικών και η Ευαγγελία Ψαρά ως Διευθύντρια συστήματος ποιότητας. Στο πλαίσιο της διαδοχής, η εταιρεία μας έχει επίσης, προχωρήσει στο διορισμό του κ. Μηνά Μηνά ως Deputy CEO (Partner). 

Great Place To Work

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη και η ικανοποίηση του προσωπικού μας, μάς έχουν καταστήσει ως την πρώτη εργοληπτική εταιρεία με την πιστοποίηση «Great Place To Work» με ποσοστό επιτυχίας 88%. Η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τον κύριο Κυριάκο Ιακωβίδη, Γενικό Διευθυντή του «Great Place To Work», ο οποίος μεταφέρει την άποψή του για το αποτέλεσμα της εταιρείας μας κατά τη διαδικασία πιστοποίησης: «Όταν η εταιρεία επικοινώνησε μαζί μας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της να υλοποιήσει τη διαδικασία πιστοποίησης, προσπαθήσαμε, όπως κάνουμε κάθε φορά, μέσα από ένα διάλογο, να καταλάβουμε γιατί η διεύθυνση της εταιρείας έκρινε ότι διαθέτει ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο μπορούσε να πετύχει τη πιστοποίηση. Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε κάποιο προβληματισμό, εάν είναι εύκολο στην οικοδομική βιομηχανία να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά θετικό εργασιακό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η εμπειρία και οι αντιλήψεις των ιδίων εργαζομένων για τη εταιρεία τους, απέδειξαν ότι κάθε άλλο παρά σωστός ήταν ο προβληματισμός μας. Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν οι απαντήσεις στις δύο ανοικτές ερωτήσεις, όπου οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει, όχι απλώς απόψεις, αλλά τα θετικά συναισθήματά τους για το εργασιακό τους περιβάλλον. Οι απαντήσεις αυτές ήταν από μόνες τους ψήφος εμπιστοσύνης προς την εταιρεία».

Σειρά πιστοποιήσεων

Επίσης, η εταιρεία μας διαθέτει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018, οι οποίες συμβάλλουν σε ένα πιο υγιές και οργανωμένο εργασιακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, οι πιστοποιήσεις αυτές αφορούν:

1) ISO 9001:2015 - Την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας με στόχο τη σωστή και οργανωμένη λειτουργία των διαδικασιών της εταιρείας, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της να εργάζονται αρμονικά με αποτέλεσμα να εκπέμπουν μια ποιοτική διάσταση στους πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές μας.   

2) ISO 14001:2015 - Τη σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων μέσω του Συλλογικού Συστήματος Κ.Ο.Δ.Α, όπως επίσης την ανακύκλωση όλων των υλικών που προκύπτουν από τις δραστηριότητές μας. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η εταιρεία μας από το 1996 συνεργάζεται με τον φιλανθρωπικό σύνδεσμο «Can For Kids» για τη συλλογή και ανακύκλωση αλουμινένιων δοχείων, όπου τα έσοδα διατίθενται στο Μακάρειο Νοσοκομείο για τη νοσηλεία παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

3) ISO 45001:2018 - Τις σωστές διαδικασίες ασφάλειας και υγείας κατά την εκτέλεση των εργασιών τόσο των εργοταξίων όσο και των γραφείων μας. Η ασφάλεια και υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και έχουμε ως στόχο να διατηρούμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Παρά το γεγονός ότι το εργατικό μας δυναμικό ξεπερνά τα 200 άτομα, ο ανθρώπινος παράγοντας και η προσωπική επαφή με τον κάθε εργαζόμενο είναι τα δυο χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα της εταιρείας, την οποία μεταφέρουμε στη νέα γενιά που στα επόμενα χρόνια θα αναλάβει τη διαχείριση. Το διοικητικό προσωπικό προσπαθεί να έχει συνεχή επαφή με όλο προσωπικό, οργανώνοντας εσωτερικές συναντήσεις με σκοπό να διασφαλίσουν ότι όλα είναι ομαλά τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά και αν υπάρχει ανάγκη να παρέχει υποστήριξη.

Ποιότητα χαρακτήρα

Τι ψάχνουμε στα άτομα που προσλαμβάνουμε;

Τιμιότητα – Ψάχνουμε άτομα, τα οποία πρώτα απ’ όλα να είναι τίμια, να σέβονται τους γύρω τους και να είναι ειλικρινείς, έστω και αν φέρουν ευθύνη για λάθη τα οποία αναπόφευκτα γίνονται.

Ήθος – Άτομα με σωστή συμπεριφορά τόσο προς στους προϊστάμενούς τους όσο και στους υφιστάμενούς τους, ανεξαρτήτως θέσης, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και θρησκευτικής προτίμησης. 

Εργατικότητα – Άτομα τα οποία αγαπούν την δουλειά του τομέα μας και την εξασκούν με μεράκι, όρεξη και που θα νιώσουν περήφανοι για το αποτέλεσμα με το πέρας των εργασιών. 

Αφοσίωση –  Άτομα που θα είναι αφοσιωμένα στην εταιρεία μας και τους στόχους της.

Ομαδικότητα – Άτομα τα οποία έχουν ομαδικό πνεύμα και είναι παραγωγικά σε ομαδικές εργασίες.

Ευκαιρίες και οφέλη

Προσφέρουμε την ευκαιρία να κτίσει κάποιος την καριέρα του σε μια εταιρεία με γερές βάσεις και ευκαιρίες ανέλιξης σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον με πνεύμα ομαδικότητας. Προσφέρουμε ελκυστικό πακέτο αποδοχών, 13ο μισθό και σχέδιο φιλοδωρήματος ανάλογα με την απόδοση του κάθε υπαλλήλου. Η εταιρεία μας εφαρμόζει σύστημα αξιολόγησης για όλους τους εργαζόμενους, το οποίο δημιουργήθηκε από το διευθυντικό προσωπικό σε συνεργασία με τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού και εξειδικευμένου εξωτερικού συνεργάτη. Η διαδικασία αυτή γίνεται τρεις φορές τον χρόνο. Μέσα από το σύστημα αυτό, στόχος μας είναι να ανακαλύπτουμε τα δυνατά σημεία του καθενός, να τους επιβραβεύουμε και παράλληλα να ανακαλύπτουμε τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και μέσω εξωτερικών, αλλά και εσωτερικών σεμιναρίων και καθοδήγησης να τα βελτιώνουμε, έχοντας πάντα υπόψη και τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ασφάλεια εν μέσω πανδημίας

Έπειτα από την επαναλειτουργία του κατασκευαστικού τομέα τον Μάιο του 2020, η εταιρεία μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που εξέδωσε τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλο το προσωπικό. Μετά από την οικονομική κρίση που κατέβαλε την χώρα μας το 2013, η πανδημία ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα που είχαμε ως εταιρεία, αφού έπρεπε να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας και αυτό θα ήταν εφικτό μόνο με σκληρή δουλειά, εκπαίδευση και ενημέρωση. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για όλο το προσωπικό μας, αφού έδειξε υπευθυνότητα και ομαδικότητα στην προσπάθεια στο να ακολουθούν όλα τα εργοτάξια αλλά και τα γραφεία μας τις σκληρές οδηγίες των επιδημιολόγων. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, τα οποία έχουμε πλέον εντάξει στις καθημερινές μας διαδικασίες.

Κενές θέσεις εργασίας: 

• Μηχανικοί Εργοταξίου - Με πτυχίο πολιτικού μηχανικού από Πολυτεχνείο/Πανεπιστήμιο/ΑΤΙ/ΤΕΙ ή άλλης αναγνωρισμένης σχολής και εμπειρία από 5 - 10 χρόνια.

• Άτομα στο τμήμα Προσφορών και Προμήθειας Υλικών - Με πτυχίο πολιτικού μηχανικού από Πολυτεχνείο/ Πανεπιστήμιο/ΑΤΙ/ΤΕΙ ή άλλης αναγνωρισμένης σχολής και πείρα 5 - 10 χρόνια σε παρόμοια θέση.   

Hμακρόχρονη παράδοση υψηλής ποιότητας έργων όλων των ειδών/κατηγοριών σε διάφορες χώρες, η προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών για κάθε έργο καθώς και η εξαιρετική εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας, μάς έχoυν καταστήσει μία αξιόπιστη εταιρεία. 

Μέσα από τα χρόνια εκτέλεσης και παράδοσης έργων, αλλά και την εμπειρία μας στη διεθνή κατασκευαστική βιομηχανία, αισθανόμαστε σίγουροι ότι η εταιρεία μπορεί να εργαστεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απαιτεί το εκάστοτε έργο, όπως χρονική διάρκεια, είδος και τοποθεσία έργου και οικονομικές απαιτήσεις.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μια μακροχρόνια επιχείρηση, επενδύοντας στο προσωπικό μας χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις, κάτι το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο κατόρθωμα σε αυτό το ταραχώδες παγκόσμιο οικονομικό κλίμα.

Επιπλέον, κερδίσαμε τον σεβασμό της αγοράς και καθιερώσαμε μακροχρόνιες σχέσεις με πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες. O κύριος παράγοντας που συνεισφέρει στην επιτυχία μας τόσα χρόνια είναι οι αρχές που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τις οποίες συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ευλαβικά και μας βοηθούν να διατηρούμε τις καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τους πελάτες και όλους τους συνεργάτες μας.

 

Facts & Figures

Αριθμός Προσωπικού: 200+

Γραφεία: Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσός, Λονδίνο και Ομάν

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Κεντρικά Γραφεία: Γρίβα Διγενή 35, 2108, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22330084

Φαξ: 22333685

E-mail: info@npsaras.com

Ιστοσελίδα: www.npsaras.com

 

Δειτε Επισης

MAP S.Platis Group - Επενδύουμε στην ευημερία των ανθρώπων μας
LEROY MERLIN - Είμαστε οι άνθρωποί μας
KPMG Κύπρου - Το πολυτιμότερο αγαθό οι άνθρωποί μας
IQ EQ (CYPRUS) LIMITED - Με τόλμη, δέσμευση και συνεργασία
GREAT PLACE TO WORK® - Πιστοποίηση και Διάκριση με Αξία
GRANT THORNTON CYPRUS - Ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον
ECOMMBX - Όλοι για το κοινό όραμα
ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ - Ανθρωποκεντρική κουλτούρα
LIDL - Εξέλιξη χωρίς όρια
Best Workplaces Δουλεύοντας με τους καλύτερους