LIDL - Εξέλιξη χωρίς όρια

Η εταιρεία Lidl είναι μέλος του Ομίλου Schwarz και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων στην Ευρώπη. Η Lidl διαθέτει παρουσία σε 32 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία 11.200 καταστημάτων και περισσότερων από 200 logistic centers σε 29 χώρες.

Αυτή τη στιγμή η Lidl απασχολεί περισσότερους από 310.000 εργαζόμενους. Ο δυναμισμός στην καθημερινότητα, οι υψηλές επιδόσεις και η δίκαιη μεταχείριση για όλους είναι στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καθημερινή εργασία εκτελείται με οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Για τη Lidl, η βιωσιμότητα αποτελεί μια δέσμευση ποιότητας που τηρείται καθημερινά.                                    

Δέσμευση ποιότητας

Στην Κύπρο, η Lidl άρχισε τη λειτουργία της από το 2010 και ως διεθνής επιχείρηση φέρει ευθύνη όχι μόνο για ένα οικονομικά αποδοτικό αποτέλεσμα. Αρχές για τις καθημερινές συναλλαγές της εταιρείας αποτελούν οι απλές πελατοκεντρικές ενέργειες, η υπεύθυνη χρήση των πόρων, καθώς και η συναναστροφή - με αμοιβαίο σεβασμό - με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εταίρους. Οι αξίες αυτές ορίζονται στις επιχειρηματικές αρχές της Lidl καθώς και στις αρχές διοίκησης και δεοντολογίας.

Εργοδότης προτίμησης

Η εταιρεία έχει βραβευθεί και φέτος για 4η συνεχή χρονιά ως Top Employer και αυτό δεν είναι τυχαίο. Tρία πολύ βασικά χαρακτηριστικά της χαρίζουν κάθε χρόνο αυτή τη διάκριση : Πρώτον, η στρατηγική επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Για την εταιρεία είναι κάτι που δουλεύεται κάθε χρόνο, με προσεκτικά βήματα, συνοχή και συνέχεια, ώστε όλες οι ομάδες εργαζομένων να έχουν στη διάθεσή τους τόσο τα εργαλεία όσο και τις ευκαιρίες. Από online συστήματα εκπαίδευσης για τους ανθρώπους της στα καταστήματα και στις αποθήκες μέχρι προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς με εκπαιδεύσεις, αλλά και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning. Δεύτερον, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η συνεχής επένδυση στην ευημερία των ανθρώπων της Lidl. Ειδικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έχει περάσει, αλλά μέχρι και σήμερα που η πανδημία είναι ακόμα σε εξέλιξη, μέλημα της Lidl Κύπρου είναι να εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού. Και τέλος, στόχο έχει το digitalization των HR διαδικασιών και τους νέους τρόπους εργασίας. Για παράδειγμα, έγινε άμεση μετάβαση σε μια συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας και οι άνθρωποι της εταιρείας προσαρμόστηκαν γρήγορα σε αυτήν.

Διάκριση εν μέσω πανδημίας

Η Lidl Κύπρου βραβεύτηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά, όπως προαναφέρεται, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, με τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη σε Κύπρο και Ευρώπη, για την υποστήριξη προς τους εργαζομένους της, για τις αμοιβές και παροχές, για την εταιρική κουλτούρα, αλλά και για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης που τους προσφέρει. Σίγουρα η φετινή χρονιά ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά και το να λάβει η Lidl Κύπρου και πάλι μια τέτοια βράβευση, δεδομένων των συνθηκών, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η εταιρεία φρόντισε να διατηρήσει σταθερούς τους μισθούς στο ακέραιο - βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς -, να συνεχίσει τις εκπαιδεύσεις στους εργαζομένους της και δεν διατήρησε απλώς το σύνολο των θέσεων εργασίας, αλλά ενίσχυσε με νέες προσλήψεις ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων της. Μέλημα της ήταν και είναι να ενισχύσει το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας. Παράλληλα και εξίσου σημαντικό για όλη την επιχείρηση είναι πως αποτελεί την πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου τροφίμων στην Κύπρο με πιστοποίηση covid shield. Για να παρέχει την ασφάλεια και τη σιγουριά στους εργαζόμενούς της ότι βρίσκονται σε ένα 100% προστατευμένο περιβάλλον ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας.

Πέντε αρχές διοίκησης                                                                          

Ως επιχείρηση με παρουσία σε διεθνές επίπεδο, η Lidl διαθέτει την επίγνωση του μεγέθους και της παρουσίας της στην κοινή γνώμη. Σέβεται τη διαφορετικότητα των πολιτισμών, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως τις αξίες και τις παραδόσεις που τους χαρακτηρίζουν. Στην Lidl Κύπρου καθημερινά αποδεικνύεται έμπρακτα η δέσμευσή της στην ισότητα και τη διαφορετικότητα, μέσα από τις υφιστάμενες διαδικασίες της, τις εταιρικές πρακτικές, την ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων της κ.ά. Το ανθρώπινο δυναμικό της παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία, συνεπώς η διαχείριση της διαφορετικότητας, η αποδοχή της και η ανάδειξή της ως ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, αποτελούν βασικά και στρατηγικά ζητούμενα για την εταιρεία.

Έχουν οριστεί πέντε αρχές που διέπουν το δικό της πρότυπο διοίκησης, τη δική της κουλτούρα, και αυτά είναι:

Η επικοινωνία είναι όπως το επιχειρηματικό της μοντέλο απλή, άμεση, με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Η ανάπτυξη των συνεργατών της και η υποστήριξή τους για να γίνονται πιο αποδοτικοί, ενώ δημιουργεί γι’ αυτούς προοπτικές εξέλιξης.

Με δυναμισμό και αποδοτικότητα οι άνθρωποί της δεν εφησυχάζουν και εξετάζουν σε βάθος τα δεδομένα με moto «όποιος σταματά να βελτιώνεται παύει να είναι καλός».

Εμπιστοσύνη και δικαιοσύνη, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο των εταιρικών αποφάσεων, δημιουργώντας ένα εργασιακό κλίμα που ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες.

Και τέλος, η υπευθυνότητα που διέπει την καθημερινή εργασία.

Ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον

Αυτό που κάνει το εργασιακό περιβάλλον της Lidl Κύπρου να ξεχωρίζει είναι ο δυναμισμός, ο σεβασμός προς τους ανθρώπους της, η αξιοκρατία και οι δυνατότητες εκπαίδευσης και εξέλιξης χωρίς όρια. Κάθε μέρα στη Lidl Κύπρου, άλλωστε, είναι διαφορετική! Σε όλες τις θέσεις εργασίας είτε υπαλλήλου καταστήματος είτε ταξινομητή στο logistic center της είτε εργαζόμενου στα γραφεία υπάρχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης. Δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους τα εργαλεία που χρειάζονται, ώστε να αναπτυχθούν ως εκεί που θέλουν, χωρίς στεγανά και πάντα με αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα εργαζομένων που ξεκίνησαν στη Lidl ως υπάλληλοι καταστήματος και έφτασαν να είναι στελέχη και να έχουν υπό τη διοίκησή τους μια πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων!

24ωρη γραμμή υποστήριξης

Από τον Μάρτιο του 2020 και την έναρξη της πανδημίας του covid-19, η Lidl έχει ενισχύσει ως βασική προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή. Γι› αυτό και καθιέρωσε 24ωρη γραμμή υποστήριξης, πέραν της HR Consultant, που ανέκαθεν ήταν παρούσα για να υποστηρίζει τους ανθρώπους της σε ό,τι χρειάζονταν. Επίσης, η πλειονότητα των εργαζομένων, που βάσει της φύσης της εργασίας τους μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, το κάνουν έχοντας τις απαραίτητες διευκολύνσεις. Για να διασφαλισθεί πως τα μέτρα προστασίας και στήριξης ήταν τα καταλληλότερα και τα πιο επιθυμητά, διενεργήσαμε εσωτερική έρευνα με τη λήξη του πρώτου κύματος, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοί μας. Καταφέραμε, έτσι, να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι για ό,τι μας επιφύλαξε μέχρι στιγμής η πανδημία. Τέλος, τους τελευταίους 12 μήνες δόθηκαν πάνω από €600.000 και στους 620 εργαζομένους ως επιπρόσθετες παροχές.

Αυτή τη στιγμή η Lidl απασχολεί περισσότερους από 310.000 εργαζόμενους. Ο δυναμισμός στην καθημερινότητα, οι υψηλές επιδόσεις και η δίκαιη μεταχείριση για όλους είναι στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καθημερινή εργασία εκτελείται με οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Για τη Lidl, η βιωσιμότητα αποτελεί μια δέσμευση ποιότητας που τηρείται καθημερινά.                                    

Facts & Figures

Αριθμός Προσωπικού: 620

Κενές θέσεις εργασίας:

Mέχρι τις 25.3.2021 ήταν ανοικτές 11 θέσεις team.lidl.com.cy/anazitisi-thesis-ergasias

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Διεύθυνση: Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, Εμπορίου 19, 7100, Αραδίππου, Λάρνακα

Τηλέφωνο:

Γραμμή εξυπηρέτησης πελατών: Έχετε ερωτήσεις, επιθυμίες ή προτάσεις; Τηλεφωνήστε χωρίς χρέωση στο 800 94404 (Κλήσεις μόνο εντός Κύπρου)

E-mail: info@lidl.com.cy

 

 

Δειτε Επισης

MAP S.Platis Group - Επενδύουμε στην ευημερία των ανθρώπων μας
LEROY MERLIN - Είμαστε οι άνθρωποί μας
KPMG Κύπρου - Το πολυτιμότερο αγαθό οι άνθρωποί μας
IQ EQ (CYPRUS) LIMITED - Με τόλμη, δέσμευση και συνεργασία
GREAT PLACE TO WORK® - Πιστοποίηση και Διάκριση με Αξία
GRANT THORNTON CYPRUS - Ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον
ECOMMBX - Όλοι για το κοινό όραμα
N. PSARAS CONSTRUCTION CO. LTD - Εργοδότης ίσων ευκαιριών
ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ - Ανθρωποκεντρική κουλτούρα
Best Workplaces Δουλεύοντας με τους καλύτερους