Χαραλαμπίδης Κρίστης

  05/10/2021 10:20
Χαραλαμπίδης Κρίστης

Χαραλαμπίδης Κρίστης

  05/10/2021 10:20

H Χαραλαμπίδης Κρίστης, με ιστορία που ξεπερνά τα 75 χρόνια, είναι η μακροβιότερη παρουσία στη γαλακτοκομική βιομηχανία της χώρας μας. Το παρελθόν της είναι η παρακαταθήκη της, η εγγύηση για το ισχυρό παρόν της και η διαρκής ώθηση στο μέλλον της.

Μεγάλη ιστορία με πολλά κεφάλαια

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι πιστή σε σταθερές αξίες:

Σεβασμός, έμπνευση, ανάγκη για συνεχή εξέλιξη. Αφουγκράζεται τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, αναλύει όλες τις τάσεις της αγοράς και είναι σε θέση να προσφέρει πάντα «το καλύτερό της». Με την πρωτοπορία της, ισχυροποιεί συνεχώς κι εμβαθύνει τη σχέση της με την κοινωνία.

Εμπιστοσύνη και αυθεντικότητα

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης επενδύει με συνέπεια σε όλα τα προϊόντα. Ανανεώνει διαρκώς τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με την κυπριακή οικογένεια, τους συνεργάτες, τους πελάτες και το προσωπικό της.

Βασίζει τη στρατηγική της στην αξιοπιστία, στο συνεχή διάλογο με όλους τους κρίκους της αλυσίδας, από τους παραγωγούς και τους αγελαδοτρόφους μέχρι τους καταναλωτές.

Έτσι, η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει την εταιρεία παραμένει ισχυρή, ενώ η καινοτομία και η τεχνολογία έρχονται να συμπληρώσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανθρωποκεντρικό mega brand

Το mega brand Χαραλαμπίδης Κρίστης προσφέρει κυπριακά προϊόντα παρασκευασμένα από αγνές πρώτες ύλες, σε ολοένα και περισσότερους καταναλωτές σε όλη την Κύπρο, εξελίσσοντας την παράδοση και στοχεύοντας ψηλά. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι 700 εργαζόμενοι, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό με όραμα να προχωρούν πάντα μπροστά και να ικανοποιούν όσους επιλέγουν τα προϊόντα Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Ο ανθρωποκεντρισμός που διέπει τη φιλοσοφία της καθημερινής λειτουργίας της ηγέτιδας δύναμης στην γαλακτοκομική βιομηχανία της Κύπρου, είναι το κύριο συστατικό της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη εξαγωγική

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία τροφίμων της Κύπρου. ως ένας σύγχρονος επιχειρηματικός οργανισμός, έχει οικοδομήσει συνεργασίες αξίας με εμπορικούς οίκους κύρους του εξωτερικού, με την εταιρεία να εξάγει σε περισσότερες από 32 χώρες του κόσμου.

Όραμα πάντα

«Το καλύτερο της»

Το όραμα και ταυτόχρονα το στοίχημα για τη Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η απρόσκοπτη συνέχεια μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη θέση του πρωτοπόρου ηγέτη και της μεγαλύτερης κυπριακής βιομηχανίας τροφίμων με διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας. 

Απολύτως ασφαλή προϊόντα

Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που επιλέγει στην καθημερινότητά του προϊόντα Χαραλαμπίδης Κρίστης, πραγματοποιούνται καθημερινά στο  εργοστάσιό της, από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πάνω από 650 φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες αφορούν τον έλεγχο παραλαβής των πρώτων υλών, τα ενδιάμεσα στάδια, τον περιβάλλοντα χώρο έως και το τελικό προϊόν.

Πέντε κεντρικοί Πυλώνες

Οικογένεια και ομαδικότητα, ελευθερία, ποιότητα, καινοτομία και υπευθυνότητα είναι κεντρικοί πυλώνες της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Οικογένεια

Η αναγνώριση και η ικανοποίηση όλων των εργαζομένων στην εταιρεία  με κυρίαρχα στοιχεία την επικράτηση ομαδικού πνεύματος και οικογενειακού κλίματος είναι απόλυτη προτεραιότητα.

Ομαδικότητα

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την καλλιέργεια του καλύτερου κλίματος εργασίας όπου οι εταιρικές αξίες δεν διαχωρίζονται από τις προσωπικές αξίες των εργαζομένων, διατηρώντας το εμπνευσμένο όραμά της μέσα από τα ηγετικά της στελέχη.

Ελευθερία

Η ελευθερία αντίστοιχα είναι μία αξία που το management της εταιρείας καλλιεργεί συστηματικά. Άμεση και ανοικτή επικοινωνία, ανάληψη πρωτοβουλιών, έκφραση της διαφορετικής άποψης, δίκαιη μεταχείριση, αμεροληψία, ειλικρίνεια και εντιμότητα αποτελούν πολύτιμα συστατικά για μια εταιρεία που επιδιώκει να είναι πάντα πρωτοπόρα και να αφουγκράζεται την ευρύτερη οικογένειά της.

Ποιότητα

Ο σημαντικότερος στόχος όλων των εργαζομένων στη Χαραλαμπίδης Κρίστης ήταν, είναι και θα είναι ένας: Ποιότητα με προστιθέμενη αξία στον καταναλωτή.

Αυτό προϋποθέτει επιμέλεια στην κάθε εργασία, φροντίδα σε όλους τους πόρους της εταιρείας συνεχή και υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Ακόμα, παραγωγή και προσφορά προϊόντων 100% κυπριακής προέλευσης, με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ξεχωριστή ποιότητα, με εκλεκτές πρώτες ύλες σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής, με σεβασμό στο περιβάλλον και πίστη στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Καινοτομία

Ως ένας από τους βασικούς πυλώνες, η καινοτομία είναι παρούσα στα πάντα και αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση, η οποία αποτελεί πολιτική και στρατηγική της επιχείρησης. Κι αυτό, μέσα από νέα προϊόντα που εκπληρώνουν σύγχρονες ανάγκες, νέες ιδέες και τρόπους εργασίας, που στοχεύουν σε ένα συνεχώς βελτιούμενο παρόν και σε ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

Υπευθυνότητα

Η προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και ο σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες καθιστούν τη μεγαλύτερη γαλακτοκομική βιομηχανία της Κύπρου αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος γενικότερα, έχοντας αναπτύξει διαχρονικά ένα ευρύ φάσμα κοινωνικής προσφοράς με ισχυρή δέσμευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Χαραλαμπίδης Κρίστης

Ενεργή & Έμπρακτη «Συμμετοχή» στην κοινωνία

Το Πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης κι έμπρακτης προσφοράς «Συμμετοχή» της Χαραλαμπίδης Κρίστης, αντικατοπτρίζει τη διαρκή ανταπόκριση της εταιρείας στο κοινωνικό σύνολο της Κύπρου. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης με τη «Συμμετοχή» παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην κοινωνική της ευθύνη, προκειμένου να προσφέρει με συνέπεια, έμπρακτα κι αποτελεσματικά μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η κοινωνική ευθύνη είναι για τη Χαραλαμπίδης Κρίστης βασική εταιρική αξία. με το πρόγραμμα Συμμετοχή βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, βλέπει, ακούει, συναισθάνεται και ενεργεί ανάλογα.

Στο επίκεντρο του προγράμματος «Συμμετοχή» είναι τα παιδιά, οι νέοι, οι πολίτες του μέλλοντος καθώς και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, η διατροφή, η επιμόρφωση και η ψυχαγωγία τους. Μέσα από το πρίσμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, η «Συμμετοχή» και το πλαίσιο δράσεών της έχει απήχηση από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Χαραλαμπίδης Κρίστης, μεταξύ άλλων, ενισχύει οικονομικά Δημοτικά Σχολεία, προσφέρει γάλα στους συνδέσμους πολυτέκνων, εφοδιάζει τα κοινωνικά παντοπωλεία και προσφέρει σοκολατούχο γάλα σε άπορα παιδιά των σχολείων.   

60+ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, μέσα από τη «Συμμετοχή», έχει δημιουργήσει, αναπτύξει και υλοποιήσει, πάνω από 60 δράσεις- έργα για συνανθρώπους μας και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το περιβάλλον, η προστασία του και η διασύνδεση της περιβαλλοντικής αντίληψης με την κοινωνική διακυβέρνηση είναι ένας άλλος κρίσιμος τομέας στον οποίο η εταιρεία συμμετέχει και πρωταγωνιστεί.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης συμμετείχε από το 2004 ως μέλος και μέτοχος στην εταιρεία Green Dot Cyprus, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση των αποβλήτων συσκευασιών των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία. Συνεργάζεται με την Εταιρεία Cypra, η οποία παραλαμβάνει και επεξεργάζεται (α) τα μη συμμορφούμενα προϊόντα προς καταστροφή και (β) την άλμη που προκύπτει από τις παραγωγικές διεργασίες για την παραγωγή βιοαερίου.

Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, η Χαραλαμπίδης Κρίστης αποστέλλει τον νορό που προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία του τυροκομείου για παρασκευή υγρής τροφής στους χοίρους.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Από  το 2011, η Χαραλαμπίδης Κρίστης έχει εγκαταστήσει στο εργοστάσιο της μονάδα αναερόβιας επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της, κάτι που στοίχισε κοντά στο €1.500.000. Η συγκεκριμένη υπέρ του περιβάλλοντος επένδυση συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του κεντρικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων του ΣΑΛΑ καθώς και στην παραγωγή βιοαερίου από την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων.

Παράλληλα, η Χαραλαμπίδης Κρίστης συνεργάζεται με αδειοδοτημένους διαχειριστές και ανακυκλωτές αποβλήτων και διαχειρίζεται πλήρως όλα τα στερεά, υγρά και γενικώς επικίνδυνα ή μη απόβλητα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Με την εγκατάσταση ατμολέβητα, στον οποίο χρησιμοποιούνται wood pellets ως καύσιμη πρώτη ύλη, παράγεται ατμός σε αντικατάσταση του μαζούτ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραγωγής άδειων μπουκαλιών γάλακτος, εντοπίζονται όσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έχουν, λόγω ανομοιομορφίας ή φθοράς, τα οποία περνάνε από μύλο και μετατρέπονται σε πρώτη ύλη, η οποία επαναχρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων μπουκαλιών γάλακτος.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνοψίζοντας, αυτό που διαπιστώνει κάποιος είναι πως η Χαραλαμπίδης Κρίστης, αντιλήφθηκε πάρα πολύ έγκαιρα την επερχόμενη Κυκλική Οικονομία, που είναι η φιλοσοφία του 21ου αιώνα και μέσα από την οποία «τίποτα δεν πάει για πέταμα».                                   

Το αποτέλεσμα βέβαια, είναι αφενός ένα απείρως καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, μεγάλη οικονομία σε πολλά επίπεδα και, ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Κύπρος διαθέτει πρωτοπόρες δυνάμεις που «και θέλουν και μπορούν» να λειτουργούν από την κοινωνία, για την κοινωνία.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Βιομηχανική Περιοχή Νήσου | Λεωφ. Λεμεσού 347, CY 2571 | Τ.Κ.: 17102, 2261 Nicosia, Cyprus 

Tηλ.: +3577000MILK(6455)/+35722258257 F:+35722443045 | Email: ssoteriou@chandch.com | Ιστοσελίδα: www.charalambideschristis.com.cy

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας