Kouroushis Dairy Products

  10/08/2018 10:59
 Kouroushis Dairy Products

Kouroushis Dairy Products

  10/08/2018 10:59
Ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο την παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην περιοχή Αμμοχώστου, βασισμένη στις παραδοσιακές γεύσεις και τις τεχνικές παραγωγής και ποιότητας της εποχής.

Μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974, η οικογένεια με θέληση, μεράκι και αγάπη για την γαλακτοβιομηχανία κατασκεύασε ένα καινούργιο εργοστάσιο στην Κοφίνου καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα μικρό θαύμα για την εποχή.

Στο νέο εργοστάσιο στην Κοφίνου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα, η εταιρεία συνέχισε την ενεργή δραστηριοποίησή της στη γαλακτοβιομηχανία του τόπου. Από το 2000,μάλιστα, μπήκε σε ένα κύκλο δραστηριοτήτων με νέα δραστική αναβάθμιση όλων σχεδόν των χώρων παραγωγής και συσκευασίας των προϊόντων της. Ταυτόχρονα πέτυχε όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις Υγιεινής Τροφίμων (HACCP και ISO 9001: 2000).

Παράδοση και εκσυγχρονισμός
Εξήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η εταιρεία Κουρούσιης παραμένει μια δυναμική οικογενειακή επιχείρηση με ενεργό και δραστήριο ρόλο στα δρώμενα της γαλακτοβιομηχανίας του τόπου.
Με την τρίτη γενιά να έχει αναλάβει το πηδάλιο της εταιρείας, η Κουρούσιης προχώρησε σε σημαντικές καινοτομίες. Λάνσαρε πρώτη το Ελαφρύ Στραγγιστό Γιαούρτι με μόνο 2% λιπαρά και είναι η πρώτη γαλακτοβιομηχανία στην Κύπρο που πιστοποιήθηκε με το αυστηρό πρότυπο ασφάλειας προϊόντων IFS (International Food Standard).

Τα προϊόντα Kouroushis βραβεύτηκαν από το ινστιτούτο iTQi με δύο βραβεία ανώτερης γεύσης και ποιότητας. Το στραγγιστό  γιαούρτι εξασφάλισε την ανώτατη διάκριση με τρία αστέρια και το κεφαλοτύρι της ένα αστέρι. Το iTQi είναι το κορυφαίο ανεξάρτητο Ινστιτούτο Σεφ και Γευσιγνωστών, αφοσιωμένο στην κριτική, τη βράβευση και την προώθηση φαγητών και ποτών ανώτερης γεύσης από όλο τον κόσμο.
Τα προϊόντα Kouroushis ξεχωρίζουν για την ανώτερη ποιοτική τους υπεροχή, τις γνήσιες μεθόδους παρασκευής και την εκλεκτή τους γκάμα.  Όλα παρασκευάζονται με φρέσκο κυπριακό γάλα από επιλεγμένες κυπριακές φάρμες, τις οποίες η ειδικά καταρτισμένη ομάδα της Κουρούσιης έχει επιλέξει και αξιολογεί καθημερινά.
 
Ειδικότητα στα ροφήματα
Αναγνωρίσαμε τη στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινές και γνήσιες επιλογές οι οποίες ταιριάζουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το κεφίρ Kouroushis το οποίο ξεχωρίζει για τα πολλά οφέλη στο πεπτικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι εξαιρετική επιλογή για την άμυνα και ενίσχυση του οργανισμού. Απαλό στη γεύση και εύπεπτο για τον οργανισμό κερδίζει συνεχώς νέους καταναλωτές οι οποίοι επιλέγουν να το εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. 
 
Εταιρική στρατηγική
Η στρατηγική της Kouroushis να αξιολογεί και να επιλέγει μόνη της τις φάρμες που συνεργάζεται, ικανοποιεί τις ανάγκες της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ σέβεται απόλυτα τις εποχικές ελλείψεις που παρατηρούνται στις ποσότητες γάλακτος, ως αποτέλεσμα του σεβασμού στη φύση και στις ανάγκες των ζώων.

Η στρατηγική που ακολουθεί σήμερα η Kouroushis, με τη μικρή διάρκεια ζωής των προϊόντων της και τη διαρκή προσφορά φρέσκων ειδών στο ράφι, επιτρέπει τις εξαγωγές μόνο σε πολύ κοντινές χώρες όπου και δραστηριοποιείται, η εταιρεία.
 
Ποιοτικές επιλογές
Οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί και ψάχνουν πιο υγιεινές, γνήσιες, θρεπτικές και ποιοτικές επιλογές. Θεωρούμε ότι μπορούν, πλέον, να αναγνωρίσουν ένα ποιοτικό προϊόν όταν αυτό τους προσφέρεται κι αυτό είναι το κενό που τα προϊόντα Kouroushis συμπληρώνουν στην αγορά. 

Η στροφή των νέων καταναλωτών στις μικρές οικογενειακές βιομηχανίες, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν φρέσκα, καινοτόμα, ποιοτικά, προϊόντα βάζει τα προϊόντα Kouroushis στις πρώτες τους επιλογές.

Η τρίτη γενιά, η οποία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την εταιρεία, έχει χαράξει μια στρατηγική πορεία, η οποία προσφέρει ευελιξία στη μάρκα και τα προϊόντα. Με νέα επιλεγμένη γκάμα προϊόντων, με φυσικές πρώτες ύλες και χωρίς τη χρήση πρόσθετων τα προϊόντα Kouroushis είναι η ιδανική λύση για τις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών.
 
Τα πλάνα 
Στόχος της εταιρείας μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας του τόπου. Συνεχίζουμε τις καινοτομίες διατηρώντας τις αρχές μας να προσφέρουμε φρέσκα προϊόντα με τα πιο αγνά υλικά.
 
Προϊόντα παραγωγής
• Παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
• Στραγγιστό γιαούρτι και Στραγγιστό Light 2% λιπαρά
• Χαλλούμι, Αιγοπρόβειο χαλλούμι και τυρί light
• Κεφαλοτύρι
• Φρέσκια αναρή
• Τρίμμα με αναρή ξηρή και χαλλούμι
• Κεφίρ και κεφίρ με 0% λιπαρά
• Παραδοσιακό Αϊράνι

Βest-selling προϊόν είναι το Κεφίρ
 
ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ
Ίδρυση: 
1959
Δραστηριοποίηση: Η Kouroushis δραστηριοποιείται στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας τα τελευταία 60 χρόνια. 
Προσωπικό: Στο εργοστάσιο και την παραγωγή της εταιρείας απασχολούνται 25 άτομα με άριστη κατάρτιση και εξειδίκευση στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Διανομή: Τη διανομή των προϊόντων διαχειρίζεται η εταιρεία Tryfon Tseriotis.
Μερίδια αγοράς: Ηγετική παρουσία στο παραδοσιακό γιαούρτι και ειδικότερα το πήλινο και επίσης ηγεσία στην αγορά του Κεφίρ όπου εξειδικεύεται.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Βατυλής 1, 7735, Κοφίνου, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24 322336
E-mail: info@kouroushis.com.cy
Ιστοσελίδα: www.kouroushis.com.cy
Facebook and Instagram: KouroushisDairy
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας