Amazon: Ετοιμάζει smartphone…

Στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται να μπει και η Amazon. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη 18 Ιουνίου το πρώτο της smartphone ώστε να ανταγωνιστεί την Apple και την Google. Ωστόσο, το ερώτημα που θέτουν οι αναλυτές είναι εάν μπορεί η Amazon να γίνει σοβαρός υποψήφιος στην ήδη μεγάλη κι ανταγωνιστική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

 Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, το επικείμενο smartphone θα έχει ολογραφικό 3D interface, με  τέσσερις υπέρυθρες κάμερες  στην καθεμιά από τις τέσσερις γωνίες του τηλεφώνου. Αυτές οι κάμερες θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τη θέση του προσώπου του χρήστη και τα μάτια σε σχέση με την οθόνη του τηλεφώνου, επιτρέποντας στο λογισμικό της Amazon να κάνει συνεχείς προσαρμογές στην τοποθέτηση των στοιχείων που εμφανίζονται στην οθόνη.

Όπως δημοσιεύει η Telegraph, ο Thomas Husson, αναλυτής της Forrester δήλωσε ότι «παρά το μεγάλο πόλεμο  με την Apple ή την Google, η Amazon δεν είναι σε θέση να γίνει ένας παγκόσμιος παίκτης στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς smartphone».

Καταληκτικά, οι αναλυτές της Forrester συμπεραίνουν ότι η Amazon είναι δύσκολο να κάνει τη διαφορά, εφόσον ούτε την οικονομική ευχέρεια έχει όπως την Google ή την Apple, ούτε διαθέτει το δικό της δίκτυο. Αναφέρουν επίσης ότι οι άλλες εταιρείες έχουν ένα προβάδισμα σχετικά με τη δημιουργία εφαρμογών, των υπηρεσιών που παρέχουν, ενώ υπάρχει εμπιστοσύνη για την ποιότητα, έτσι η Amazon θα πρέπει να κάνει κάτι μεγάλο για να τραβήξει την προσοχή.  Σημειώνουν ότι «υπάρχουν πολλά που η Amazon θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει για να προσελκύσει πελάτες, όπως δωρεάν παράδοση και κουπόνια για βιβλία και μουσική».

ΠΗΓΗ: Telegraph

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου