Η αδυσώπητη μάχη Nike-Adidas στο Μουντιάλ

Διαχρονικά η Nike αποδεικνύει πως νικά την Adidas στη μάχη του marketing παρόλο που η δεύτερη είναι χορηγός της FIFA στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι συμβαίνει και φέτος, αφού οι ενδείξεις δείχνουν πως κερδίζει σύντομα τη μάχη της επικοινωνίας, αποκομίζοντας πλεονέκτημα στην αντίληψη του κόσμου σχετικά με την προβολή του brand της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών ειδών.

Πάντως, τα μερίδια αγοράς είναι υψηλά και για τους δύο κολοσσούς. Η αμερικανική Nike επιδιώκει να ξεπεράσει τις περσινές πωλήσεις ποδοσφαιρικών ειδών της τάξης των 2 δισ. δολαρίων, ενώ η γερμανική Adidias στοχεύει στα 2 δισ. κατά την τρέχουσα χρονιά, την ώρα όμως που αγορές κλειδιά για την εταιρεία καταγράφουν σχετική κάμψη στις πωλήσεις τους.

Στα πλαίσια της καμπάνιας «Risk Everthing» (σ.σ. Ρίσκαρε τα Πάντα) η Nike δημιούργησε animations με διάφορους ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο ΡΟνάλντο και ο Νεϊμάρ. Το βίντεο ταξιδεύει σε διάφορες πλευρές του πλανήτη, μαζεύοντας ποδοσφαιριστές οι οποίοι συναντώνται σε διάφορα επαγγέλματα εκτός γηπέδου.

Η Adidas με τη σειρά της χρησιμοποιεί του θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ζινεντίν Ζιντάν, στο πλαίσιο της καμπάνιας «All in, or nothing» την ώρα που λανσάρει την 24ωρα υπηρεσία ενημέρωσης για το Μουντιάλ στη Βραζιλία.



ΠΗΓΗ: marketingweek.com

Δειτε Επισης

Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1