Άνοιγμα στην Ευρώπη επιχειρεί το Netflix

Τις συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες του θα αρχίσει να προσφέρει το Netflix από φέτος σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Γαλλία και η Γερμανία, στο πλαίσιο προσπάθειες εισόδου του σε νέες αγορές.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα αποκτήσει παρουσία το Netflix είναι η Αυστρία, η Ελβετία, το Βέλγιο και Λουξεμβούργο, αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει παλαιότερα, ότι σχεδιάζει μια σημαντική επέκτασή της στην Ευρώπη φέτος, αλλά δεν είχε διευκρινίσει σε ποιες χώρες. Όπως ανέφερε σε επιστολή που απέστειλε στους μετόχους στις 21 Απριλίου, το κόστος το λανσαρίσματος στις νέες αγορές θα διατηρήσει ζημιογόνα τη διεθνή μονάδα της.

Το Netflix θα προσφέρει στις νέες αγορές ένα μίγμα από χολιγουντιανές παραγωγές, τοπικές και διεθνείς τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Στο πακέτο σχεδιάζει να συμπεριλάβει – όπου είναι δυνατόν - και δικές του παραγωγές όπως είναι η τηλεοπτική σειρά «House of Cards», ωστόσο η εταιρεία δεν έχει τα δικαιώματα σε όλες τις αγορές. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την τιμολόγηση στην κάθε χώρα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το Netflix θα ανταγωνιστεί με άλλες υπηρεσίες video streaming, όπως το Canal Play Infinity της Vivendi Canal Plus στη Γαλλία και το Prime Instant Video της Amazon.com στη Γερμανία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Netflix ανακοίνωσε τον Απρίλιο ζημιές ύψους 35 εκατ. δολ. που προέρχονται από τη διεθνή του μονάδα, ποσό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το ήμισυ των ζημιών που κατέγραψε πέρυσι.

Δειτε Επισης

Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1