Νέοι υπολογιστές Chromebook με τεχνολογία Intel

Η Intel και άλλες εταιρείες παρουσίασαν μια νέα σειρά συσκευών Chrome, μεταξύ των οποίων και τις πρώτες σχεδιάσεις με επεξεργαστές Intel Celeron που βασίζονται στην πλατφόρμα Bay Trail-M system-on-chip (SoC, Σύστημα-σε-Τσιπ). Ακόμη, παρουσιάστηκε μια νέα οικογένεια Chromebook που βασίζεται στον επεξεργαστή 4ης γενιάς Intel Core i3.
Οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνέντευξη Tύπου στο Σαν Φρανσίσκο από τον Navin Shenoy, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του Intel Mobile Client Platforms Group και τον Caesar Sengupta, αντιπρόεδρο και product manager του Chrome OS στη Google, καθώς και εκπροσώπους των εταιρειών Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, LG Electronics USA και Toshiba.
 

«Η Intel έχει ανέλθει στην πρώτη θέση των μικροεπεξεργαστών στα συστήματα Chrome», δήλωσε ο κ. Shenoy. «Εργαζόμαστε πάνω σε πέντε γενιές Chrome και μετά τη Google, η Intel έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στο Chrome OS. Τα συστήματα της Intel είναι τα πρώτα και μοναδικά που υποστηρίζουν 64-bit Chrome OS. Αυτή η σημαντική ιστορία και επένδυση συνδυασμένες με τα εξαιρετικά SoCs μας Bay Trail και Haswell, συνεπάγονται ότι η Intel μπορεί να προσφέρει τις συσκευές με τις καλύτερες επιδόσεις σε κάθε επίπεδο τιμής στην κατηγορία των Chrome. Όταν κάποιος αγοράζει συσκευές Chrome, θα πρέπει να αναζητά το Intel Inside».
«Η Intel είναι ένας ισχυρός συνεργάτης από τη σύλληψη της ιδέας των Chromebook», δήλωσε ο κ. Sengputa. «Οπότε, είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να βλέπουμε συνεχείς καινοτομίες, όπως αποδεικνύεται από αυτό το νέο κύμα συσκευών Chrome που βασίζονται στην τεχνολογία Intel. Με δύο από τα τρία laptop με τις καλύτερες πωλήσεις στο Amazon.com κατά την πιο πρόσφατη περίοδο διακοπών και τώρα, με την παρουσία σε περίπου 10.000 σχολεία, οι συσκευές Chrome αποδεικνύουν ότι είναι ένας πολύ καλός υπολογιστής για τον τρόπο που δουλεύουν και εργάζονται οι άνθρωποι σήμερα».
Πηγή: www.zougla.gr

Δειτε Επισης

Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ