Πωλήσεις-ρεκόρ για τη Rolls-Royce το 2022

Η κρίση του κόστους ζωής δεν αγγίζει τα αυτοκίνητα πολυτελείας: Η βρετανική Rolls-Royce πραγματοποίησε το 2022 τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στα 118 χρόνια της ύπαρξής της, έχοντας διαθέσει συνολικά 6.021 οχήματα.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 8% σε σχέση με το 2021, με παραδόσεις "σε πελάτες σε μια πενηνταριά χώρες", ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η εν λόγω μάρκα αυτοκινήτων που ανήκει στο γερμανικό όμιλο BMW.

Οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν από τη Rolls-Royce Motor Cars, με τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη να κυριαρχούν στις πωλήσεις, έρχονται σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά αυτοκινήτου, που πασχίζει να ανακάμψει από την πανδημία και να αντιμετωπίσει την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο περιορίστηκαν το 2022 στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, παρά την ανάκαμψη που άρχισε στο τέλος της χρονιάς, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη η οργάνωση του τομέα SMMT.

Όμως όπως και άλλες μάρκες πολυτελείας, για παράδειγμα η Bentley ή η Bugatti, η Rolls-Royce είχε ήδη καταγράψει το 2021 πωλήσεις ρεκόρ.

Σε ένα άλλο παράδειγμα της υγείας της αγοράς των ακριβών αυτοκινήτων, η Lamborghini είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο πως έχει ήδη προπωλήσει όλη την παραγωγή της μέχρι τις αρχές του 2024.

Η Rolls-Royce, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξαγοράσθηκε από την BMW το 1998, ετοιμάζει παράλληλα για φέτος την παρουσίαση του Spectre, του πρώτου πλήρως εξηλεκτρισμένου οχήματός της, οι προπαραγγελίες για το οποίο έχουν "υπερβεί τις προσδοκίες", όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η Rolls-Royce έχει ανακοινώσει πως από το τέλος του 2030 δεν θα κατασκευάζει παρά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δειτε Επισης

Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»