Καθαρά κέρδη $6,8 δισ. για το δ΄τρίμηνο ανακοίνωσε η Toyota

Καθαρά κέρδη ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του 2021, η Toyota, παρά την κρίση που υπήρξε παγκοσμίως από την έλλειψη τσιπ και ανταλλακτικών λόγω της πανδημίας που οδήγησε σε μείωση της παραγωγής.

Ο ιαπωνικός κολοσσός αυτοκινήτων, ο οποίος διατήρησε τη θέση του ως η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο το 2021, διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για τα καθαρά ετήσια κέρδη, αλλά μείωσε ελαφρώς τον στόχο πωλήσεων οχημάτων για ολόκληρο το έτος.

Η Toyota ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 791,7 δισεκατομμυρίων γιεν για το δ΄ τρίμηνο του 2021, μειωμένα κατά περίπου 5%, σε ετήσια βάση, αλλά πολύ καλύτερα από τα 619,2 δισεκατομμύρια γεν που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Για τους εννέα μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, η ιαπωνική εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,31 τρισεκατομμυρίων γιεν, σημειώνοντας άλμα 57,8%, σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 19,2%, στα 23,26 τρισεκατομμύρια γιεν.

«Παρά τους αρνητικούς παράγοντες όπως οι περιορισμοί στην προσφορά, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών (τσιπ), και η εξάπλωση της Covid-19, καθώς και η απότομη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, πετύχαμε υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη» τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Toyota.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου