Ένας Νέος Μηχανισμός εμπνευσμένος από το Ιστορικό Minerva Pythagore

Η Μontblanc παρουσιάζει έναν ολοκαίνουργιο μηχανισμό, εμπνευσμένο από το ιστορικό Minerva Pythagore διαμετρήματος 48 που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1940. Με το Montblanc Heritage Pythagore Small Second Limited Edition 148, η Montblanc υιοθετεί τα καλύτερα ρετρό στοιχεία από το πλούσιο παρελθόν της Minerva για να δημιουργήσει ρολόγια για το σήμερα. Δύο μοντέλα σε ροζ χρυσό 18 καρατίων ή λευκό χρυσό αποκαλύπτονται, με νέα, χαρακτηριστικά χρώματα στο καντράν. Φέρουν τη μυστική υπογραφή Minerva και είναι εξοπλισμένα με τον νέο μηχανισμό διαμετρήματος MB M14.08, με γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπουν στον θρυλικό μηχανισμό Pythagore.

 

  

Από το αρχικό στο ολοκαίνουργιο Montblanc διαμετρήματος ΜΒ Μ14.08
Η Minerva δεν κατασκεύαζε μόνο ρολόγια. Στη δεκαετία του 1940, ο Andrey Frey, ιδιοκτήτης και μηχανικός ρολογιών της φίρμας τότε, σχεδίασε ένα εκπληκτικό μοντέρνο μηχανισμό, διαμετρήματος 48, που χρησιμοποιήθηκε στο Pythagore. Η ιδέα ήταν να τοποθετηθούν οι γέφυρες χρησιμοποιώντας μαθηματικές αναλογίες που ορίζονται από τη «Χρυσή Αναλογία» (φ=1.618…). Αυτή η ανακάλυψη αποδίδεται στον Πυθαγόρα, ο οποίος μελέτησε τα μαθηματικά της φυσικής ομορφιάς για να τα εφαρμόσει στην αρμονική αισθητική. Αυτό το χαρακτηριστικό διαμέτρημα είχε κερδίσει τις εντυπώσεις για τις ευθείες γραμμές και τις γεωμετρικές γωνίες του, και υπήρξε στην εποχή του το μέτρο σύγκρισης του σύγχρονου σχεδιασμού, εξοπλίζοντας τα ρολόγια Minerva για πολλά χρόνια.

 

  

Εμπνεόμενοι από το σχήμα του πρώτου μηχανισμού και ακολουθώντας πιστά το θεώρημα της Χρυσής Αναλογίας, οι μηχανικοί της Montblanc κατασκεύασαν τον ολοκαίνουργιο μηχανισμό MB M14.08. Αφού όρισαν τη διάμετρο του μηχανισμού (14 γραμμές) για να μπορεί να περικλείει ένα χρυσό πεντάγωνο (A-B-C-D-E-A), στο οποίο ένα πεντάγωνο αστέρι δημιουργήθηκε από την τομή των χρυσών τριγώνων, οι τέσσερεις γέφυρες του μηχανισμού τοποθετήθηκαν παράλληλα στην τομή (π.χ. AB ή EC, και DC ή EB). Επιπρόσθετα, άλλες διαστάσεις υπολογίστηκαν για να είναι πολλαπλάσιες ή υποπολλαπλάσιες του χρυσού αριθμού φ.

 

  

Το φινίρισμα των δεικτών επίσης σχεδιάστηκε για να ακολουθεί τη χρυσή αναλογία, με κάθετες λωρίδες Geneva που αναδεικνύουν τον γεωμετρικό σχεδιασμό (AG). Όσον αφορά την ονομασία του διαμετρήματος 14.08, ο αριθμός 14 αναφέρεται στη διάμετρο του μηχανισμού σε γραμμές, ενώ ο αριθμός 8 επιλέγηκε ως μέρος της ακολουθίας Φιμπονάτσι, η οποία συνδέεται στενά με τη Χρυσή Αναλογία.

 

  

 

 

Τα Νέα μοντέλα Heritage Pythagore
To Montblanc Heritage Pythagore Small Second Limited Edition 148 διαθέτει όλους τους ρετρό κώδικες της συλλογής και κουβαλά το όνομα της Minerva στο καντράν, με τη μορφή μιας μυστικής υπογραφής, καθιστώντας το ένα ρολόι για πραγματικούς συλλέκτες και φίλους του ρολογιού.

Ακολουθώντας τον ιστορικό σχεδιασμό της συλλογής, το Montblanc Heritage Pythagore Small Second Limited Edition 148 προσφέρεται με λουστραρισμένη κασετίνα από λευκό ή ροζ χρυσό 18 καρατίων, με κυρτές λαβές και πλευρές, για κομψό, ρετρό look.

 

  

 

Εμπνευσμένα από τα ιστορικά ρολόγια Minerva από τις δεκαετίες του 1940 και του 1950, έμφαση δόθηκε στα καντράν, που περιλαμβάνουν τεχνικές φινιρίσματος όπως η διακόσμηση δύο τόνων, το θολωτό σχήμα και το λακάρισμα. Τα ρολόγια προσφέρονται με χαρακτηριστικά καντράν σε ρετρό χρωματισμούς, όπως μπλε ή καραμέλας. Αυτές οι ζεστές και έντονες αποχρώσεις του καφέ ή του μπλε έγιναν πραγματικότητα χάρη σε μια ειδική διαδικασία που απαιτεί δεξιοτεχνία και χρόνο. Το καντράν πρώτα δημιουργείται με δύο διαφορετικά σχέδια – ένα διακοσμητικό με ηλιαχτίδες στο κέντρο και ένα τραχύ φινίρισμα στον δακτύλιο. Μετά την προσθήκη της διακόσμησης, ένα καφέ ή μπλε Sfumato προστίθεται στο καντράν, για να προσδώσει διάφορες αποχρώσεις που απλώνονται ακτινωτά από το κέντρο. Οι ανοιχτές αποχρώσεις σκουραίνουν όσο απομακρύνονται από το κέντρο. Πολλαπλές επιστρώσεις διάφανης λάκας προστίθενται στο καντράν, με αρκετό χρόνο μετά από κάθε επίστρωση για να στεγνώσει η λάκα, ούτως ώστε να ενισχυθεί το διακοσμητικό σχέδιο με τις ηλιαχτίδες, αλλά και να δημιουργηθεί μια λάμψη στα τελικά ρολόγια.

 

Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, τα ρολόγια διακοσμούνται με ασορτί καφέ ή μπλε Sfumato λουρί από δέρμα αλιγάτορα. Και τα δύο διατίθενται αυστηρά σε 148 κομμάτια, ως φόρο τιμής στον ιστορικό μηχανισμό Pythagore.

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ: 22897361

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου