Tissot PRX 40 205: Ένα βασικό κομμάτι του χτες και του σήμερα

Η Tissot επανεκδίδει ένα εμβληματικό σχέδιο από τα τέλη του 1970, με ενσωματωμένη κάσα και μ πρασελέ. Η νέα συλλογή PRX θα κυκλοφορήσει αρχικά με quartz μηχανισμό , ενώ η αυτόματη εκδοχή θα παρουσιαστεί αργότερα. Η συλλογή αυτή ξεχωρίζει για τη λεπτότητα , το δυναμικό σχέδιο της και το διαχρονικό της στυλ.

“Παραδοσιακά Καινοτόμος η Tissot είχε ανέκαθεν μια κλίση προς σχέδια τα οποία αντανακλούσαν την κάθε εποχή. Στο τέλος της δεκαετίας του ’60, η Tissot αγκάλιασε αυτή τη νέα αίσθηση ελευθερίας με νέα σχέδια ρολογιών, και λανσάρισε μεγάλα, πολύχρωμα, ψυχεδελικά, pop art μοντέλα τα πήγαιναν κόντρα στον κομφορμισμό των προηγούμενων ετών. Στο ίδιο πνεύμα , στα τέλη του 1970 κυκλοφόρησε μια σειρά ρολογιών Tissot που διέθετε ένα ενσωματωμένο μπρασελέ και τον πρόσφατα εισαχθέντα quartz μηχανισμό.

Προέλευση

Το 1978, η Tissot σχεδίασε ένα quartz μοντέλο που διέθετε μια λεπτή κάσα, στενούς δείκτες ώρας και ένα ατσάλινο μπρασελέ. Το φαρδύ οριζόντιο link, τυπικό των σχεδίων της εποχής, ήταν πλήρως ενσωματωμένο με τη φλατ, σε σχήμα βαρελιού, κάσα. 

Μερικά χρόνια αργότερα, η Tissot κατοχύρωσε το όνομα PRX, όπου το PR ”σημαίνει ακριβές (precise) και δυναμικό (robust), ενώ το X, στη λατινική αρίθμηση, υποδηλώνει τις 10 ατμόσφαιρες στις οποίες είναι αδιάβροχο το ρολόι, ή αλλιώς τα 100 μέτρα

Η Tissot λανσάρει τώρα το PRX 40 205, με την ονομασία του να παραπέμπει στο πρωτότυπο μοντέλο. Αυτή η νέα , σύγχρονη , επανέκδοση , ακολουθεί τις τάσεις της μόδας και αποτίνει φόρο τιμής στον προκάτοχο της. Διατηρεί όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής, σε πιο ραφιναρισμένη έκδοση, με βελτιωμένο φινίρισμα και άψογη ποιότητα.

Εκδοχές

Η κάσα του Tissot PRX 40 205 είναι 40 mm σε διάμετρο, ενώ διαθέτει ένα διακριτικό σχήμα βαρελιού και μια απαλή , λεπτή , στρογγυλή στεφάνη, και συνδυάζει κάθετα βουρτσισμένες επιφάνειες με γυαλιστερές για ένα πιο απαλό λουκ Αρχικά κυκλοφορεί με έναν υψηλής ακρίβειας Ελβετικό quartz μηχανισμό. Το Tissot PRX 40 205 Quartz διατίθεται με ένα μαύρο ή μπλε καντράν με ενδείξεις ώρας και δείκτες με επίστρωση από νικέλιο, ή εναλλακτικά με ένα καντράν με κάθετο σατέν φινίρισμα σε ασημί --γκρι με ροζ χρυσές ενδείξεις ώρας και δείκτες, ένας συνδυασμός που παραπέμπει στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Σε δεύτερη φάση, η Tissot θα προσφέρει μια εκδοχή αυτού του ξεχωριστού ρολογιού, με αυτόματο μηχανισμό, το οποίο θα ξεχωρίζει απευθείας από το μπλε, μαύρο ή με αυτόματο μηχανισμό, το οποίο θα ξεχωρίζει απευθείας από το μπλε, μαύρο ή ασημί καντράν του, με ασημί καντράν του, με το ανυψωμένο μοτίβο κυψέλης και την εγγραφή «το ανυψωμένο μοτίβο κυψέλης και την εγγραφή «AutomaticAutomatic» » που θα διαθέτει. Εσωτερικά που θα διαθέτει. Εσωτερικά, η Tissot θα «θα «εγκαταστήσει» τον Powermatic μηχανισμό της, έναν Ελβετικής κατασκευής αυτόματο μηχανισμό με συχνότητα αυτόματο μηχανισμό με συχνότητα 3 Hz και αυτονομία έως 80 ώρες.

Σχεδιασμός

Οι γραμμές της κάσας εκτείνονται απευθείας στο μπρασελέ χωρίς τα παραδοσιακά πτερύγια. Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού αυτού του μπρασελέ είναι η σειρά με τα μεγάλα σειρά με τα links που πιάνουν όλο το πλάτος του. Η κινητικότητα και η ευλυγισία του είναι ένας πραγματικός θρίαμβος εργονομικού σχεδιασμού, και πράγματι στέκεται εξαιρετικά καλά. Το σατέν φινίρισμα στις εξωτερικές πλευρές είναι προσεκτικά εκτελεσμένο, πως και το γυάλισμα στις εσωτερικές πλευρές του. Το πρώτο στοιχείο προσθέτει μάλιστα μια ανδροπρεπή ματ αισθητική, ενώ το δεύτερο κάνει το ρολόι πιο απαλό στο άγγιγμα. Η συνολική εμφάνιση του είναι ελκυστική, και το ρολόι είναι άνετο στο άγγιγμα και τη χρήση.

Λεπτότητα

Οι φωτεινοί δείκτες της οικογένειας PRX 40 205 είναι κοντά ο ένας στον άλλο, κάτι που δημιουργεί ένα εφέ ανύψωσης και φέρνει το καντράν πιο κοντά στο κρύσταλλο. Το οπτικό αυτό εφέ που πέτυχαν λοιπόν οι σχεδιαστές της Tissot κάνει την κάσα να φαίνεται πιο λεπτή από ό,τι είναι πραγματικά.

Αυτή η οφθαλμαπάτη, όπου το σχέδιο επηρεάζει οπτικά τις διαστάσεις του ρολογιού, είναι απόδειξη επιτυχημένου σχεδιασμού, κάτι στο οποίο η Tissot έχει δεκαετίες εμπειρίας. Τα μοντέλα στη συλλογή PRX 40 205 παίρνουν τη θέση τους σε μια μεγάλη σειρά από ρολόγια που η Tissot έχει καταστήσει διαχρονικά χάρη στη δημιουργικότητα, την επιδέξια εκτέλεση και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ: 22897361

Δειτε Επισης

Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1
Διεθνείς διακρίσεις για τα brands της PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης