Ο Quasimodo Ugly fruits n’ veggies κατά της σπατάλης τροφίμων και των προτύπων ομορφιάς

Μια φορά κι έναν καιρό, μια ομάδα δημιουργικών απροσάρμοστων ενώθηκε και δημιούργησε τον Quasimodo Ugly fruits nveggies.  Η ιδέα ήταν απλή: άσχημα φρούτα, όμορφες γεύσεις.

Kάθε χρόνο περίπου 1.3 δισεκατομύρια τόνοι φαγητού καταλήγουν στις χωματερές. Και αυτό απλά δεν πρέπει να είναι αποδεχτό. Ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους. Ο πλανήτης μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τη θεωρεία και να ξεκινήσουμε τις πράξεις, με έναν και μόνο στόχο. Να σώσουμε το περιβάλλον μας. Με γνώμονα αυτό, η Αmalthia Trading (Nicosia) Ltd, στο πλαίσιο της διαρκούς της εξέλιξης και ανάπτυξης, οραματίστηκε και προχώρησε στην δημιουργία του brand Quasimodo Ugly fruits n’ veggies.

Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων όπως μαρμελάδες, σάλτσες και άλλες φυσικές παρασκευές που  δημιουργούνται από μη καλαίσθητα φρούτα και λαχανικά, συντελώντας έτσι στη μεγάλη μάχη για την μείωση της σπατάλης τροφίμων. «Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την σπατάλη που πραγματοποιείται στην Κύπρο, μέσα από την μέχρι σήμερα εμπειρία μας στον κλάδο, οι αριθμοί είναι πολύ ψηλά. Η εύκολη λύση ήταν τα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά να βρεθούν στην χωματερή, εμείς αποφασίσαμε να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία», δηλώνει ο CEO της εταιρείας, Αντρέας Αγρότης. Ευελπιστεί επίσης πως ο Quasimodo, θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω γύρω από το μεγάλο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων.

Με στόχο τη δημιουργία της σειράς μεταποιημένων προϊόντων, δίνοντας αξία σε φρούτα και λαχανικά που δεν διοχετεύονται στην αγορά, εξαιτίας ιδιατεροτήτων που σχετίζονται με το δέρμα, το σχήμα ή το χρώμα τους, η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα από καταρτισμένους επαγγελματίες. Η ομάδα αποτελείται από τον Chef μας, Noel Bassil, την τεχνολόγο τροφίμων, τους βοηθούς διαλογής και παρασκευής και υποστηρίζεται από τα τμήματα marketing, λογιστηρίου και διανομής της Amalthia Trading (Nicosia) ltd.

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προνοούνται από τα συστήματα πιστοποίησης που διατηρεί η εταιρία.

Η παρασκευή των προϊόντων Quasimodo Ugly fruits n’ veggies βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα στοιχεία. Όλα φυσικά και νόστιμα. Η σειρά περιλαμβάνει μέχρι στιγμής μαρμελάδες από Ροδάκινο & Νεκταρίνι, Φορμόζα, Αχλάδι, Αχλάδι & Διάφορα μπαχαρικά, Mήλο, Μήλο & Κανέλα καθώς επίσης και τις σάλτσες ντομάτας και για Πίτσα & Ζυμαρικά, smoothies και smoothie packs, σούπες, φρεσκοκατεψυγμένες κομμένες χρωματιστές πιπεριές!

Βρείτε τα προϊόντα της γκάμας Quasimodo Ugly fruits n’ veggies στα ράφια υπεραγορών, επιλεγμένες φρουταρίες και χώρους εστιάσης. 
Η ώρα είναι τώρα, Ο Quasimodo Ugly fruits n’ veggies είναι η δική μας φωνή στην εξάλειψη του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων! 
  

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου