200 χρόνια Johnnie Walker με limited edition φιάλες

Όταν το 1819 ο πατέρας του Σκωτσέζου John Walker άφηνε τον μάταιο τούτο κόσμο, ο 15χρονος τότε νέος έπρεπε να αντιμετωπίσει το θρήνο και παράλληλα να κερδίσει τα προς το ζην. Η κληρονομιά των 400 λιρών και ακόμη 137 από την πώληση της οικογενειακής φάρμας αρκούσαν στον Johnnie ώστε να ανοίξει το δικό του παντοπωλείο -σχεδόν ένα χρόνο αργότερα- στην ακμάζουσα πόλη του Κιλμάρνοκ. 
Ο Johnnie Walker εκτός από ένστικτο στη διοίκηση επιχειρήσεων (πολύ πριν αυτό γίνει cool), είχε ακόμη και τεράστιο ταλέντο σε έναν ακόμη τομέα: Ήταν μία πραγματική διάνοια του ουίσκι. Εκείνη την εποχή τα πιο πολλά αντίστοιχα καταστήματα πωλούσαν ουίσκι που είχε πανομοιότυπη γεύση. Ο Walker θεώρησε καλή ιδέα να δημιουργήσει κάτι με δικό του χαρακτήρα, αναμιγνύοντας ουίσκι, καταλήγοντας σε μία εξαιρετικά δημοφιλή πρόταση προς τους πελάτες του. Το 1857 ο John έφυγε από τη ζωή, κληροδοτώντας στον γιο του Alexander μία επιτυχημένη από κάθε άποψη επιχείρηση.

Ήταν η εποχή που η Βιομηχανική Επανάσταση βρισκόταν στο peak της και ο Alexander δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, χρησιμοποιώντας αρχικά το τρένο και αργότερα τα πλοία για να μεταφέρει το προϊόν και σε άλλα μέρη. Το 1867, ξεκίνησε το πρώτο εμπορικό blend του Johnnie Walker που ονομάστηκε Old Highland Whisky και λίγο αργότερα προσέλαβε καπετάνιους για να μεταφέρουν το ουίσκι του όπου μπορούσε να φτάσει το πλοίο. Τότε ξεκίνησε και το λανσάρισμα των τετράγωνων φιαλών καθώς και της χαρακτηριστικής ετικέτας που ήταν πάντα λοξή κατά 20 μοίρες ακριβώς, ώστε το ουίσκι να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Μέχρι το 1920, το ουίσκι Johnnie Walker έφτανε σε 120 χώρες ενώ το 1934 η John Walker & Sons έλαβε τη Βασιλική Ανάθεση Προμήθειας προκειμένου να παρέχει ουίσκι στη βασιλική οικογένεια. 
 
Σήμερα, δύο αιώνες μετά την εμφάνισή του, το Johnnie Walker, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ουίσκι του πλανήτη και συμπληρώνει 200 χρόνια επιτυχίας. Για να γιορτάσει τα 200 χρόνια του κυκλοφορεί μία σειρά επετειακών εκδόσεων με ειδικές φιάλες, σε περιορισμένο αριθμό.

 

                                   
 

"Η 200ή μας επέτειος αντλεί έμπνευση από τον ιδρυτή του brand και οι νέες εκδόσεις μας είναι ένας φόρος τιμής σε αυτόν. Το όραμα, η φλόγα και η επιχειρηματική διάνοια του John Walker ουσιαστικά άνοιξαν ένα λαμπερό μέλλον για το σκωτσέζικο ουίσκι" αναφέρει σχετικά ο Global Scotch Director της Diageo John Williams, με τον master blender του Johnnie Walker, Jim Beveridge, να συμπληρώνει πως "κάθε μία από αυτές τις κυκλοφορίες φέρνει μία διαφορετική και φρέσκια εκδοχή για το ουίσκι. Είναι μία τεράστια στιγμή για όλους εμάς".
 
Οι συλλεκτικές αυτές φιάλες  είναι διαθέσιμες σε περιορισμένο αριθμό σε επιλεγμένες υπεραγορές και κάβες και αποτελούν ένα εξαιρετικά ξεχωριστό δώρο για οποιαδήποτε περίσταση.
 
Το Johnnie Walker ανήκει στην εξαιρετική συλλογή αλκοολούχων ποτών της κορυφαίας εταιρίας Diageo, την οποία εκπροσωπεί και διανέμει στην Κύπρο ο Όμιλος Εταιρειών Φωτιάδη.

        
 

Δειτε Επισης

Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1